Hlieny z kašľa u 3,5 ročného dieťaťa

mimi2018
3. nov 2021

Prosím poraďte mi ako sa zbavit hlienov z kašľa, uz to trvá skoro tri týždne. Malý uz nádchu nemá, iba kašle dosť ráno, vnoci a večer. Dávam mu sirup solmucol a moc nepomaha, predtym mal mucosolvan a tiež nič. Ďakujem za všetky rady.

zuzubb007
3. nov 2021

Na toto treba antibioticke kvapky od doktorky lebo sa bude zbytocne trapit aj mesiac

mimi2018
autor
3. nov 2021
mimi2018
autor
3. nov 2021

@zuzubb007 tak to ma nenapadlo

nikpa
3. nov 2021

@mimi2018 treba k lekárovi nech ho popočuva aby mu to niekde nesadlo. Môj mal tak okolo 2 týždňov tiež sople, hlieny a neskôr začal aj kašeľ, keď som s ním prišla k doktorke hneď mu nasadil ATB, že už som tam dávno mala byť. Na jednej strane so soplom sa tam nechodí na druhej strane keď prídete neskôr tak vás zvozia. Ale po tejto skúsenosti ja už radšej idem skôr...

mimi2018
autor
3. nov 2021

@nikpa boli sme u doktorky minulý týždeň a mal čisté dýchanie. Von vôbec nechodíme, je to na prášky. Dostal to v škôlke uz druhý raz. Dva týždne v škôlke a potom dlho doma.

kika831
3. nov 2021

@mimi2018 ak je stale zahlieneny, tak treba sa hlienov zbavit- urcite neutlmovat. Mozno by stacilo len inhalovanie vincentky, aby nemal tolko chemie. Ale ak ho len ´ driape ´ na kaslanie tak by som vsetko vysadila, aby sa vsetko ukludnilo. V pripade ze je stale ale dieta zahlienene a ma to nastekane aj v brusku tak trva dlho pokym sa telo vycisti.

nikpa
3. nov 2021

@mimi2018 náš bol od septembra v škôlke dokopy asi 10 dni, Non stop sopel, kašeľ až skončil na tých ATB ale stále nie je úplne vo svojej koži. A to inhaluje Vincentku, yabro, čistime nos konvičkou, nahrievam ho ale stále je zahlieneny. Ja už keď ho mám dať znova do škôlky tak ma z toho boli brucho lebo viem čo zase príde. Doma sa trápime 2-3 týždne a po 3 dňoch v škôlke sme tam kde sme boli.

mimi2018
autor
3. nov 2021

@nikpa to je hrozne

mabenn
3. nov 2021

nám tie sirupy z lekárne veľmi nezaberajú, robím na kašeľ domáci cibuľový sirup a tak 2-3dni...ono už ten kašeľ môže byť znakom ukončenia choroby a prečistenia dýchacích ciest...ale keď píšeš že má aj hlieny...?

mimi2018
autor
3. nov 2021

@mabenn áno ma stále hlienovity kašeľ. Predtym mal aj sople ale už našťastie nemá.