Hlieny v stolici

kurciatenko1
10. aug 2017

Náš drobec má stále problém so stolicou. Od narodenia dosť hlienovitu, trochu nazelenalu ale pekne pravidelnú. Potom zo dna na deň zrazu len raz za päť až osem dní. Nakoľko sme kojene bábo dobre nič sa nedeje. Prisla choroba, antibiotika a začali sme kakať niekoľko krát za deň, a hlavne kopa hlienov, podstatne redšie zelený nádych. Občas fest zelené. Sme čakali s prikrimami, aby sa bruško ukludnilo, lebo doktorka to pripísala pokazeniu creveného prostredia antibiotikami. Po čase sa to čiastočne ustalilo a začali sme prikrmami. Po dvoch týždňoch zo dňa na deň zase stolica casta, kopa hlienov a zelený oddtien. Nejedli sme nič čo by to bolo spustilo. Všetko ako dovtedy. Stolica aj 6 x denne, tlačila hrozne a na etapy a aj v noci. Odbery negatívne. Trvá to už 6 týždňov. Doktorka to pripísala aj zubkom, ktoré sa nám stále nevedia vytlačiť. Mali sme zas pauzu od prikrmov. Začíname opäť. Stolica sa trochu samozrejme zahustila, ale okolo je kopa hustých, trochu mliečno, hnedo zelenych hlienov. Potom máva este aj redšie ale tiež hlienovu. Bábo je spokojné a všetci mi hovoria, aby som to teda neriešila, ale tie hlieny ma znepokojujú. Bojim sa, aby aj to hnedaste zafarbenie nebola krv. Doktorka to argumentovala, že je bábo co si tazsie zvyká na tuhú stravu. Ja napríklad nejem nič mliečne, ak by to bola laktóza. Ale sú tam stále tak to ono nebude. Bojujete niekto s poddobnym?

pininka
10. aug 2017

Hlienovytu stolicu ma kazde bano a sfarbenie sposobuje to ako dieta pije mlieko, ci taha viac predneho alebo zadneho mlieka. Akonahle sa prejde na prikrmy tak zacina byt aj hneda stolica. Podla mna ked je kludne, a aj doktorka vylucila problem je zbytocne sa stresovat. A aj tie zuby su pravda, vtedy deti kakaju casto a moze to byt aj viac hlienovite.

1988majka
11. aug 2017

@kurciatenko1 ak sa mozem spytat ake odbery boli negativne? pretoze je velmi vela moznosti na co pomyslat pri takychto tazkostiach so stolicou a niektore vysetrenia - odbery detsky obvodak ani nemoze robit. podla mna vas mala poslat na gastroenterologiu aj napriek tomu ze maly pekne pribera. samozrejme nemusi to byt nic ak je kojeny ale mali by sa niektore veci vylucit.

simca06022011
11. aug 2017

My sme to tiez mavali, partner to dokonca fotil a strapnoval ma otazkami pri lekaroch, na kazdu strukturu, kazdy odtien... :D davala som malej doplhilus ci ako sa volali tie probiotika praskove pre babatka, ale dlhdobo... Inak nic sa neriesilo, nakolko podla lekarky to bolo ok, my sme boli na nutrilone. Raz ju zapieklo a nekakala 2-3 dni a revy... inokedy niekolko krat za den, zelene, farebne, hlienovite, dokonca raz aj take vlakna cervene, co sme neidentifikovali, ale mohla sa napr. poskodit pri tlaceni nejaka cievka podla lekarky (nezlahcovala som, utekala som tam). Nepises nikde vek, aspon som si nevsimla... ale u nas to trvalo iste nieco okolo pol roka. Postupom casu ako som zaradila prikrmy, prestala sa nalievat mliekami cely den, to preslo...

1988majka
11. aug 2017

@simca06022011 nerobia jej problemy mliecne vyrobky? v klude to mohla byt alergia na bielkovinu kravskeho mlieka.

simca06022011
12. aug 2017

@1988majka nie nerobia, teraz už má 6 rokov, nič jej nie je. Mlieko pije bežne aj mliečne veci.

zuzikazuzika
27. apr 2022

@kurciatenko1 ahoj, môžem vedieť, kedy sa to malej upravilo? Momentálne riešim podobný problém s dcérou.

kurciatenko1
autor
9. sep 2022

@zuzikazuzika Dobrý večer, prepáčte, nechodím sem často. Myslím, že až okolo roka.