Mamicky viete mi prosim nejak poradit?
Moj maly ma 2m a od porodu mi chrchle ma huste hlieny vzadu za nosom az ma chapete...napil sa mi vody museli ho kriesit a ked ho odsavali tak mu neodsali vsetko.hned na porodnej sale som im to povedala ze chrci a pocut ze tam este ma...ze to si vykasle..... 😠 odsavame o dusu hlavne v noci kedze viac lezi steka mu to a hlta ich...zabehne mu alebo ho napina a hlieny ma aj v stolici.
Mali sme Pamycon aj Mucosolvan a nist...teraz teda skusame Stodal uvidime ci pomoze aspom troska...papa pekne aj pribera ale tych hlienov sa nevieme zbavit.. ☹ boli sme aj v nenocnici lrbo sa v noci dusil a nevedel sa nadychnut aj na Orl a nic mu nedali lebo ze je malinky.
Poradte prosim ako mu pomoct
hlavicku ma tak vysoko ako sa da to som dala hned....a na gastro sme objednani tak uvidime
Odporúčam kúpiť inhalator a inhalovat vincentku, mojim deťom to neskutočne pomohlo, lepšie ako kvapky do nosa
Sprej morska voda..a hlavne odsavacku..dobra je aj od cchicco..a aj fenistil pomaha..stale lepsie ako ine lieky..rozpusta huste hlieny..
@evkaterezka Fenistil?! Stále lepšie ako iné lieky? Si nájdi čo je to za svinstvo a potom tu píš niečo takéto.
@evkaterezka - fenistil v žiadnom prípade nerozpúšťa hlieny. Fenistil je na alergické reakcie alebo proti svrbeniu. Môže spôsobiť, že trochu tlmí podráždené sliznice, ale hlieny nerozpúšťa.
Na rozpúšťanie hlienov, ktoré bábätká nevedia vykašľať či vysmrkať, je vhodný Sinupret. Kvapky dostaneš bežne kúpiť v lekárni, sú vhodné pre detičky neviem či od narodenia alebo od 1 mesiaca. Keďže sa jedná o bylinkovú zmes,je možné aj dlhodobejšie užívanie.
Sinupret som davala ale vracal mi z neho 😢 fenistil davam takisto na noc ten nu ako tak pomoze ale ajtak odsavame najmenej 3krat...morsku vodu mame takisto aj Nasivin na nostek...uz neviem cim takym mu pomoct hadam ten Stodal zaberie...
@victoria772014 A neskusala si tymianovu masticku a jedlu sibirsku unas je to velky pomocnik od narodenia malej a pomaha to Pozri si stranku www.just.sk Ak budes chciet veiet viac ako pouzivat napist do ip
Nam pomaha Solmucol sirup aj ja ho pouzivam pri chorobe pekne odhlienuje. Ked mal maly 6 mes som mu ho dala prvy krat na odporucanie lek neviem ako je to u takych malych skus sa opytat pediatricky
Solmucol sirup alebo morka voda v spreji určite odporúčam 🙂
@masandra Ano ano :D jasne :D a aj tu si: https://www.modrykonik.sk/forum/posts-from-user...
aj tu si: https://www.modrykonik.sk/forum/posts-from-user...
chod s tym uz niekam dobre? je to trapne...
@ivanatim Asi sa trošku nerozumieme, neviem prečo osočuješ bezdôvodne človeka, ktorý nemá s týmto nič spoločné. Ale asi toto ľudí baví hádzať špinu na druhých. Mali by sme si všetci poriadne rozmyslieť čo chceme napísať, predtým ako to naozaj urobíme však? Je mi ľúto, že takto reaguješ. Ale chápem, každý máme občas svoje zlé chvíľky, to ale neznamená, že si to máme vybíjať na ľuďoch, ktorý za nič nemôžu.
Mojmu tiez chrapci v nosteku, odsavacka neodsaje nic, ja mu len raz denne vatovym tamponom z nosa vyberiem akoby zuvacku taky hlien, ma to z refluxu, potvrdila nam to aj dr.
@victoria772014, moze nostekom dychat a len chrapci? Ak moze dychat, tak nic neries. Trepes do neho zbytocnu chemiu. Pokial nema zelene sople nedavala by som nic. Podla mna to ma z reflfuxu.
Daj mu trochu vyssie hlavicku, ale nech mu vysetria aj reflux.