Hlieny, kašeľ, zúbky a teploty u 3-ročného dieťatka

99patricia99
30. nov 2023

Ahojte. Máme 4 mesačné bábätko a 3 ročne dieťatko. Obaja majú silný kašlík, zahlienený, teploty a aby toho nebolo málo bábätku idú zuby 😪 Majú to už mesiac a už sme boli 2x u doktora a dal nám Stoptussin a Nasivin pre bábätko a dieťa a 2.x to isté... Ešte nám v lekárni odporučili Solmucol, tak Stoptussin sme vysadili už a na horúčku dávame Nurofen a Nasivin do noštekov. Chcem sa spýtať, že ako najrýchlejšie bábätka zbaviť hlienov, odsávame, ale stále sa to nejako kopí. Staršie dieťatko boli hlava a je slabé. Máte prosím Vás ešte nejaké účinnejšie rady, či máme ísť už do antibiotík ? Ďakujem každému za odpoveďe, prosím, ale len také z vlastnej skúsenosti.

emss
30. nov 2023

@99patricia99 my sme si niečim podobným prechádzali a veľmi pomohli Fenistil kvapky, od kedy ich máme už nebol takýto priebeh. Žiaľ, niekoho zúbky takto potrápia.

sono2
30. nov 2023

@99patricia99 podľa toho, ako je dlho horúčka. Minule som vypýtala dcére, 5 dní horúčky, absolútne všetci sme boli chorí, všetci atb, aj mladšia, tej to chytilo uši a trvala som na atb, lebo ten kašeľ a tie tony sopla, sme od nej ochoreli, tak už potom bolo ok.
Ale tiež, nebolo crp na atb, tak sme spočiatku pokračovali, ale teda mňa to začalo opäť chytať z toho jej kašľa, že som na nich trvala a mohla jej dať dr už hneď na 3 den, ja skôr k Dr nejdem.
Nemuseli sme tak všetci ochorieť. Od nej

nikpa
30. nov 2023

@99patricia99 či treba ATB snáď určí pediater. Dávať Nasivin, stoptusin a solmucol mesiac je už zbytočné. Neviem teda čo z toho dávaš koľko ale keď niečo viac ako 2 týždne tak už to vysad. Po mesiaci a tejto kombinácii keď nič nezaberá, lekár by mal zobrať odbery, výtery a CRP. Ty môžeš doma dávať už len akurát niečo podporné ako Kalobu, Vincentku a morskú vodu do nosa, cibuľový sirup, šalviovy čaj, vitamíny...

sona272
30. nov 2023

Nám veľmi pomáha soľná jaskyňa , inhalovanie slanej vody doma