Dobrý deň, mám chlapčeka 6 ročného a dcérku 14 mesačnú, veľmi by ma zaujímalo maminky ak vám prechladne dieťa resp. objavia sa uňho hlieny ako dlho dieťatku trvá kým sa z toho dostane? Pretože u nás mám pocit to trvá strašne dlho, keď syn ochorie, čiže sa zahlieni ukončenie nádchy aj s ukončením produktívneho kašľu u nás trvá 2-3 týždne, ako je to u vás?
Moj syn bol vacsinou chory tak do 10dni, vacsinou ten tyzden. Dcerke ked zacnu sople, konecna, tie 3 tyzdne je u nas normalka ☹
@jakubik ahoj,no u mojej malej je to stale to iste-ziadna teplota len hlieny a kasel...naposledy bola doma cca 3 tyzdne,brala len bezne dostupne lieky,skusam vsetko od stoptusinu cez kalcium,teraz mame solmucol. uz som myslela ze ma nosne mandle ale na krcnom povedala ze je to v norme. uz je to nervy,do skolky ju nedam aby nebolo zle a doma tiez ak je dlho mame problem co s nou,kedze nemame babky 😒
@jakubik no, u nas to zacalo, ked mal 3-4 oky, a hlavne ked nastupil do skolky, teraz je uz druhak a mozno ma niektre maminy ukamenuju, ale chodi do skoly aj s kaslom, kym nema teploty. Nemala by som poblem ho nechat doma, som doma, ale aj jeho triedna vravela, ze ked dobci nemaju teploty a nie je to vazne, nech ich do skoly posleme, lebo potm vela zameskaju. V opacnom pripade by bol doma od oktobra do aprila, kedy mame vkuse kaslave obdobie. A na jar zacinaju kvitnut stromy a vzhladom na alergie by bol doma zase od aprila do juna.
@jakubik treba natierať tymianovim krémom medzi lopatkami a hrud a aj hrdlo sa moze A ako prevenciu predchádzania natierať nožičky su tam body a masážou sa premasírujú Stačí malý hrášok na každú nožičku A ked tak sa ešte može pridať jedla sibírská natrieť to som už písala uvolni hlieny a aj kašel A jednu kvapku denne može aj užiť
ja mam 8 rocneho a 5 rocnu . U dcerky ked zacnu hlieny, tak sa jej to dlhsie drzi v nosteku, potom prejde do usi, do kasla malokedy. Syn , ten je charakteristicky svojimi kaslami, kym nie je chory, je dobre, ale ak uz raz ochorie /a to byva dost casto/, tak sa to s nim vlecie straaasne dlho, najskor sopli, potom zacne kaslat a ten kasel som este pod 3 tyzdne nevyliecila. Momentalne sa trapime uz 2 mesiace /od zaciatku decembra/. Takze je to strasne individualne, ale ak mu prejdu hlieny do kasla, tak tie 2-3 tyzdne su asi este v limite.