Hlieny a následný kašeľ u detí

jakubik
26. jan 2015

Dobrý deň, mám chlapčeka 6 ročného a dcérku 14 mesačnú, veľmi by ma zaujímalo maminky ak vám prechladne dieťa resp. objavia sa uňho hlieny ako dlho dieťatku trvá kým sa z toho dostane? Pretože u nás mám pocit to trvá strašne dlho, keď syn ochorie, čiže sa zahlieni ukončenie nádchy aj s ukončením produktívneho kašľu u nás trvá 2-3 týždne, ako je to u vás?

enka81
26. jan 2015

ja mam 8 rocneho a 5 rocnu . U dcerky ked zacnu hlieny, tak sa jej to dlhsie drzi v nosteku, potom prejde do usi, do kasla malokedy. Syn , ten je charakteristicky svojimi kaslami, kym nie je chory, je dobre, ale ak uz raz ochorie /a to byva dost casto/, tak sa to s nim vlecie straaasne dlho, najskor sopli, potom zacne kaslat a ten kasel som este pod 3 tyzdne nevyliecila. Momentalne sa trapime uz 2 mesiace /od zaciatku decembra/. Takze je to strasne individualne, ale ak mu prejdu hlieny do kasla, tak tie 2-3 tyzdne su asi este v limite.

jakubik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianka0101
26. jan 2015

Moj syn bol vacsinou chory tak do 10dni, vacsinou ten tyzden. Dcerke ked zacnu sople, konecna, tie 3 tyzdne je u nas normalka ☹

matonka26
26. jan 2015

@jakubik ahoj,no u mojej malej je to stale to iste-ziadna teplota len hlieny a kasel...naposledy bola doma cca 3 tyzdne,brala len bezne dostupne lieky,skusam vsetko od stoptusinu cez kalcium,teraz mame solmucol. uz som myslela ze ma nosne mandle ale na krcnom povedala ze je to v norme. uz je to nervy,do skolky ju nedam aby nebolo zle a doma tiez ak je dlho mame problem co s nou,kedze nemame babky 😒

enka81
26. jan 2015

@jakubik no, u nas to zacalo, ked mal 3-4 oky, a hlavne ked nastupil do skolky, teraz je uz druhak a mozno ma niektre maminy ukamenuju, ale chodi do skoly aj s kaslom, kym nema teploty. Nemala by som poblem ho nechat doma, som doma, ale aj jeho triedna vravela, ze ked dobci nemaju teploty a nie je to vazne, nech ich do skoly posleme, lebo potm vela zameskaju. V opacnom pripade by bol doma od oktobra do aprila, kedy mame vkuse kaslave obdobie. A na jar zacinaju kvitnut stromy a vzhladom na alergie by bol doma zase od aprila do juna.

jakubik
autor
27. jan 2015

@enka81 no ved ten večný kašeľ, ja som šťastná, že nemajú nič horšie (klop klop na drevo), ale už je toho dosť

jakubik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maca283
27. jan 2015

@jakubik treba natierať tymianovim krémom medzi lopatkami a hrud a aj hrdlo sa moze A ako prevenciu predchádzania natierať nožičky su tam body a masážou sa premasírujú Stačí malý hrášok na každú nožičku A ked tak sa ešte može pridať jedla sibírská natrieť to som už písala uvolni hlieny a aj kašel A jednu kvapku denne može aj užiť

jakubik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maca283
28. jan 2015

@jakubik nie ja si to objednávam z justu A ten nazov mišpulníkový sirup som ešte nepočula Ano kvapky

jakubik
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz