Mám taký problém, včera sme malému našli kliešťa, snažila som sa ho vybrať, ale zostala mu tam hlavička. Tak sme dnes išli k detskej, ktorá mu vypísala lístok na chirurgiu s tým, že sa mám ísť pozrieť, či chirurg ordinuje a ak nie, tak mám v lekárni kúpť Camphor ichtiol a s tým mu to natierať. Že vlastne tá masť urobí to isté, že tá hlava vyhnisá von. Máte s tým niekto skúsenosť? Chirurg je tam samozrejme až od poobedia, tak som mu to natrela masťou a poslala ho do školy...
nam sa toto iste stalo minuly tyzden,isli sme na chirurgiu,tak sa mu v tom povrtali a vytiahli,vydezinfikovali a mame sledovat ...inak vyberali to ihlou,normalne ako triesku,takze v podstate by som to aj ja zvladla,ale tak som s bala,aby som mu neublizila
@alena16 dobre ti poradili ano ta mast tomu pomoze pekne to vyhnisa... alebo vysterilizuj si ihlu ejako dezinfekciou a vyber mu to sama... to ci je nakazeny alebo nie ten kliest uz neovplyvnis... len sledovat potom ine ti neporadia...
ja som mala vela krat kliesta aj mi viac krat tam hlavicka ostala... a tiez som to bud riesila ze som sama vybrala alebo ak bolo na zlom mieste tak ta mast...
chirurg ine neurobi...
ja by som mu to pozrela ked dojde zo skoly a mozno sa ti to uz bude dat vybrat ze to bude vyhnisane... v takomto teple ist s tym cakat ku chirurgovi by som nesla a poradila si sama...
smiem sa spytat za kolko to vyhnisalo aj mala to teraz ma a tiez nam dala tu masticku
@alena16
@maznacik007
prosim vas, je vidiet, ze mi tam ta hlavicka ostala? mala som kliesta min. vikend, vytiahla, ale nemal hlavicku, len take "rozky". ale ranku som mala peknu, cistu a teraz ma hrozne svrbi:(
ahojte a co mam robit ked chirug synovy hlavicku nevybral
bud pockat pokial sa z rany dostane prirodzene,alebo ist znova k doktorovi
@adasia ahoj mala si tam tu hlavicku? Ja som sa vcera pri sprchovani poskrabala vzadu kde si nevidim a za nechtom som ho mala a tiez som nevidela hlavu iba taku palicku..teraz to pozeram lebo som si nato spomenula ked ma to neuveritelne svrbi a nemozem spat..inak ta mast ked si nevidim na to miesto ako budem vediet dokedy natierat? Dakujem
@kocastratene ahoj ja som dala prad chvilov synovi vybrt kliesta kamoske sestricke. No vytiahla ho potom my ja som tam vydela tu PALICKU...AJ JU STALE VIDIM. A ona mi povedala ze ju nevydi...a ze je slepa ako patron... mna skoro kleplo.😂 prosim ta co to bolo mala si stim problem. Dakujem
@bumbajka ešte žijem, neviem či vyšla tá hlavička...v lekárni som kúpila masť -1,19€ stála..aj malej natieram po kliešťovi...to je aj na dezinfekciu..modriny..a všetko možné..🙂 pozor!!! na oblečenie je to ako blato a farbí 🙂 .
@bumbajka a vlastne ani neviem či tam ostala tá hlavička...ale na ňom som ju nevidela..ale istota je istota 🙂
Ludkovia, chodte za veterinarom a kupte si vecicku na vyberanie kliestov a nebudete sa trapit urvatymi kliestovymi hlavami. Stoji to fakt par supiek a cista robota.
@kocastratene dakujem za rychle odpisanie. No nedalo mi to, tak som zbehla na pohotovost a tam my povedala dokrtorka, ze sa to stava ze tam niekedy ostane kus z tela, ale ak sa vytiahne do 24hod.tak je dobre a nemusim sa niak obavat. Len sa to musi sledovat a natierat to mam framikoinom. Tak uvidim. Dufam ze bude dodre. Dakujem.
Kliesta treba vytahovat olejom, alebo mydlom. Natriet a on vyjde, pretoze nemoze dychat. 🙂
Ako pise @andrejta. treba kupit taky podberak na vytahovanie kliesta. Ja som kupila u veterinara, da sa urcite aj v lekarni. Lacne, ale veeelmi efektivne.
Tiez si myslim, ze borelioza nezavisi od toho, ci ostane hlavicka, alebo nie.. Nasa mala v 2 rokoch diagnostikovanu boreliozu, ani kliesta som nenasla. Na infekcnom vravel, ze to moze byt postipanie aj ineho hmyzu..Ja teda neviem akeho..
@alena16 nepoznam to..ale ja by som urcite este skocila za tym chirurgom, nech sa na to pozrie, nenechala by som to tak 😉