Hlasné dýchanie 6 týždňového bábätka

mongi2010
25. okt 2020

Dobrý deň
Moje babatko ma 6 týždňov a posledne dni veľmi hlasno dýcha všimla som si ze väčšinou keď ma nejaké impulzy napr.ked pozerá na hrazdicku ale aj bežne keď len tak leží.ked spinka dychanie je úplne tiché . Mali sme problém so soplikom ale teraz ma nostek úplne čistý len niekedy mu vytiahnem trosku hlienu väčšinou bieleho.Nad ránom počuť ako keby mu vzadu v hrdle niečo sedelo. Co to môže byť? Ďakujem

baloo
25. okt 2020

@mongi2010 presne ti neporadim, nie som lekar, ale babatko dycha rozne. Ked ho nieco zaujme alebo sa viac hybe dychanie ma plytsie rychlejsie, niekedy funi, niekedy dycha tak potichu a pomaly, ze to skoro ani nevidno a nepocut. Takze tazko povedat, ci je dychanie tvojho babatka v norme alebo nie preto to treba riesit u lekara ak sa da. V noci babatka zvyknu “chrchlat” treba zvlhcovat nosnu sliznicu napr. Kvapkami pre babatka Libenar je to cisty roztok. Ak babatko nema vyslovene upchaty nos, ze pocujes aj ako tam stoja sopliky a brania dychaniu netreba drazdit nos odsavanim.

andreatytler
25. okt 2020

@mongi2010 Tiez si myslim ze take male deticky maju niekedy velmi hlasne dychanie. Nas doslova fucal a pritom nemal ziadne problemy. Pred porodom na priprave nam presne o tom rozpravalai, ze novorodenci maju velmi nepravidelny dych.
Druha vec je ze nas ked mal 2-3 tyzdne, tak sa mi zdalo ze ma problemy dychat a zobrala som ho k lekarovi. Ten mi vesvetlil ze pri grckani, im to niekedy vbehne do nosa a kedze si to nevedia vyfukat, zaschne im to a dychaju tazsie. Povedal ze davat kvapky slanej vody ale ja nedavam nic do nosa a tak sme to neriesili a bol v poriadku.