Ahojte , píšem tu preto lebo neviem ci si zbytočne nerobím starosti alebo sa mam báť...syn predtým tak nespal proste poslednú dobu hlasno dycha keď spi v noci akoby namáhavo dýchal a je to zvlasni zvuk akoby sipot chori nieje nezdá sa mi ani ze by bol čím to.moze byt? Prosím vás ďakujem.
@donutka99 treba aby ho popocuvala lekárka fonendoskopom. Ona zisti zdroj sipotu. Ak je v prieduskach alebo v nose alebo celkovo v horných dýchacích cestách tak to nie je vážne. Ak je to hlboko v pľúcach, tak môže byt to astma. A vtedy cíti takú dušnosť. Ale môže to byt aj reakcia na chlad. Ja keď vojdem do mrazu, stiahne mi aveoly. Pomáha výdych do odporu. Tým sa zväčší tlak v plucach aj v tých mechúrikoch - aveloach.
@slovakboy sú to ALVEOLY 😉
@donutka99 Nepíšeš, koľko má dieťa rokov. Tak len napíšem našu skúsenosť. Dcéra v cca roku začala veľmi ťažko dýchať v spánku, spánok bol nepokojný, niekedy chrápala ako starý chlap. Mandle som jej nechcela dávať von, tak po dohode s pediatričkou sme to nechali tak, keďže jej inak nič nebolo (dýchanie čisté). Výsledok? V cca 2 rokoch to vymizlo. Teraz dýcha v spánku úplne tíško, žiadne pískanie, chrapot atď.
@donutka99 Moja je tiež májová, no o rok staršia. Ako píšem, moja skúsenosť je taká, že to časom vymizlo. Dr povedala, že to môže byť tak dlhodobejšie zväčšená mandla po nejakej chorobe. Každopádne ako píšem, v cca 2r to vymizlo a teraz spí tíško. Držím palce, aby to bol aj váš prípad 🙂
Ahoj, moja dcerka vnoci tiez nahlas dycha a akoby zadrziavala dych. Boli sme u ORL ale ze vsetko je v poriadku, doktorka ju popocuvala a tiez ze vsetko ok. Osobne mam podozrenie na tichy reflux, aj co som si citala tak vyzera ze to bude ono. Musim sa este nato opytat alergologicky. U gastro sme boli tiez ale ze vsetko ok... Zatial jej pomaha pred spanim caj s medom, mozete pridat aj trosku citronu. Malo by to neutralizovat kyseliny v zaludku... Odvtedy spi pokojnejsie a nerobi to...
@donutka99 Mozno zvacsena nosna mandla, isla by som ho dat prezriet