Ahojte, je tu nejaka mamicka z Ke, ktora ma rovnaky problem ako ja? Mam takmer 2,5r synceka a uz 2,5mes sa zajakava.. Je to ako na hojdacke, raz lepsie inokedy jedna velka katastrofa. Bola som s nim aj u logopedicky ale nevedela mi povedat, ze ci to je vyvojiva neplynulost alebo vrodene. Totiz manzel sa zakokce parkrat za den. Ale maly to ma ovela horsie. Rada by som vedela akych odbornikov este navstivit. A ak sa da, tak mozte aj odporucit. Mozte napisat aj konkretne cvicenia ake robievate na zlepsenie reci. My zatial len vytlieskavame a slabikujeme. Spievame malokedy lebo nerad spieva. Rozpravam na neho pomaly, dodrziavam vsetko co mi povedala logo. Zaujima ma aj nastup do skolky, ci prislo zhorsenie. Ako to brali ucitelky a pod. Dakujem za kazdu radu 🙂
@andreatimova ahoj, dakujem za odpoved. Presne to robim co pises, len to spievanie je katastrofa.. Nerad spieva. Ale povzbudila si ma tym, ze aj ty sa zajakavas a u tvojho to bol len vyvojovy skok.. Tak mam nadej, ze aj moj to bude mat len tymto sposobene. Lebo manzel sa tiez sem tam zakokce, ale fakt len parkrat za den. Dakujem 🙂
Ahoj ja síce nie som KE ale môj syn začal z ničoho nič koktať cca 2,7 rokoch najprv ľahšie a potom bolo štádium že prvé písmeno opakoval neskutočne veľa krát až to vzdal povedať. Potom zas prišlo krátke obdobie že v pohode a pred nástupom do škôlky to začalo znovu aj keď koktal ľahšie ale po nástupe asi tak mesiac akoby utalo a odvtedy rozpráva normálne.
Ja co som guglila tak je to akoby fáza ústa a rozum nie sú zladené rýchlejšie mu to myslí ako hovorí.
Hlavne ho neopravuj nenapominaj a povedz aj svojmu okoliu nech sú trpezlivý a nech nedoplnaju hovor sním normálne a veľa spievajte alebo riekanky čítaj on pocuvanin si fixuje melódiu a potom sa to rozvinie.
Ps. Ja sa osobne zajakavam nie moc ale predsa tak som mala strach ale bol to len vývojový skok a tam treba len trpezlivosť.