Hľadám kliniku alebo lekára špecialistu na detské pľúcne choroby

cocus7
26. dec 2019

Ahojte, potrebovala by som kontakt na nejakého špecialistu, ktorý by nám vedel pomôcť a s ktorým máte dobré skúsenosti. Syn bude mať 3 roky a celé mesiace škaredo pokašliava aj keď nie je prechladnutý. Tento rok sa už viackrát niečim nakazil, mal chrípku, Moraxelu, zvýšené mykoplazmy... Naposledy užíval 3 týždne antibiotiká. Jeden týždeň nepokašliaval a potom to začalo znova. Naša detská lekárka nikdy nič nerieši, stále opakuje to isté: je to len dokašliavanie. Prosím poraďte mi nejakého super lekára, ktorý by bol ochotný poriadne vyšetriť syna a neodbije nás nejakou hlúpou poznámkou. Ďakujem pekn!

mogaa
26. dec 2019

@cocus7 ale to nie je hlúpa poznámka, deti v tomto veku väčšinou chytia všetko....ano sú aj výnimky, ale tých je ako šafránu....stačí ak dieťa začalo chodiť do škôlky alebo má staršieho súrodenca a ten to nosí zo škôlky/školy, prípadne s ním chodíte niekde medzi deti...na tvojom mieste skôr riešim imunológa/alergológa či dieťa nemá zníženú imunitu....sama píšeš baktérie ktoré tvoj syn mal - všetko na ATB, takže imunita je zničená aj častým braním ATB.....skús dlhšie používať inhalátor a na posilnenie imunity Imunoglukán a samozrejme dlhodobo probiotiká....a dieťa nebabušiť, neprekurovať miestnosti, von za každého počasia aspom na 20-30minut.

eriksonka1234
26. dec 2019

@cocus7 MUDr. Kadlicova, Podunajské Biskupice, najlepšia doktorka, nám dcérku zachránila, tiež mala vysoké mykoplazmy, opakovane zápaly pľúc. Keď váš syn dlho kašle, nedajte sa odbiť, aj mne 4 mesiace tvrdili, že jej nič nie je, 2x nepočuli zápal pľúc u nás na obvode, v poslednej chvíli sme sa dostali do Biskupic. Na mykoplazmy nestačia brať 3 týždne Atb, my sme brali 11 týždňov Sumamed

eriksonka1234
26. dec 2019

@cocus7 a ešte pozor na inhalator, aj my sme si mysleli, že jej to pomôže, u nej to malo však opačný efekt, keďže skončila so silnou astmou, má svoje spreje, ale inhalovat nesmie Vincentku, to ju dráždi.

kika831
26. dec 2019

@cocus7 my sme riesili to iste so starsim synom- pomohla nam alergologicka. Nasadila nam liecbu a dieta po tyzdni zacatia liecby prestalo kaslat. Mozno netreba hned plucneho lekara. Drzim palce

bubinko1506
26. dec 2019

U nas je to rovnako. Mali chodia do skolky a stale pokasliavali. Podla vysetrenia na orl vsetko v poriadku, podla odberov u nasej dr tiez vsetko. Sme objednani na pneumoalergologiu k doc. Brezinovi.

ivetinka123
26. dec 2019

@kika831 akú liečbu vám nasadila? My sa tiež tak trápime ☹

stanulienkat
26. dec 2019

Kasel byva aj pri refluxe. Ked ma clovek zvysemu tvorbu zaludocnej kyseliny. Kasel je dlhodoby,az byva clovek zachripnuty. Nemusi mat ani pocit ako pri kyseline,ani ho nemusi bolet brucho

cocus7
autor
26. dec 2019

@eriksonka1234 ďakujem pekne za informácie 🤗 Budem tam volať, dufam, že aj nám poradia. Chcem už konečne vedieť čo je malému. Ja ho tak veľmi ľutujem, keď ho počujem kašľať. Už sme vyskúšali milión druhov syrupov, inhalator, zvlhčovač vzduchu, ale zatiaľ nič nezaberalo 😕 Astmu som mala aj ja, viem, ako sa človek cíti, keď dostane záchvat, aj pre psychiku je to veľká záťaž. Dúfam, že dcérka sa už má lepšie a že sa jej podarí vyliečiť z astmy. Máte toho veľa za sebou, nezávidím vám, ale som rada, že niekto vám pomohol. Teší ma, že existujú aj takíto odborníci 😊

cocus7
autor
26. dec 2019

@mogaa Už som uvažovala aj nad alergologom/imunologom, musím nájsť nejakého šikovného a ochotneho. Ďakujem za dobré rady 🤗

cocus7
autor
26. dec 2019

@kika831 ďakujem pekne 🤗 dúfam, že aj nám pomôžu.

aimee77
26. dec 2019

@eriksonka1234 Som infektologicka.Podla akych doporuceni ju preboha takto liecila...Je mi az zle,ked si pomyslim,ze ju vystavila riziku klostridiovej entrokolitidy,kt sa moze koncit az exitom.

cocus7
autor
26. dec 2019

@bubinko1506 držím vám palce! Môj malý začal chodiť do škôlky v októbri, ale zdravotné problémy mal už aj predtým. Staršieho súrodenca nemá. Takže ani neviem kde a ako a čím sa mohol nakaziť. Dúfam, že nám už konečne niekto povie, čo mu je a akú liečbu máme nasadiť.

bubinko1506
26. dec 2019

@cocus7 drzim palce aj vam. Nasa dr pozna len nasivin a sinupret, odbery som si vydupala, ked kaslali asi mesiac a ziadne zlepsenie nebolo. Moji chodili od jula 2018 do jasli a teraz v septembri zacali chodit do skolky. Uz mesiac su teraz doma, nech sa daju dokopy. Do skolky idu az v polovici januara, tak dufam, ze potom budu chodit aspon 3 tyzdne bez choroby do skolky.

eriksonka1234
26. dec 2019

@aimee77 ja nie som lekár a viem len toľko, že mala už rozpadnute pľúca a jej diagnóza sa lieči dlhodobým branim Atb. Nam dcéru zachránila, celý život jej budem za to vďačná. Dokonca minulý rok vydržala byť úplne bez Atb, už jej stačia len spreje. Keď už sme pri tých Atb, aj mne niečo hrozí, keď mám teraz brat Atb pol roka až rok??

aimee77
26. dec 2019

@eriksonka1234 Rozpadnute pluca,aj ked nerozumiem tomuto pojmu,by sa zrejme skoncili respiracnou nedostatocnostou a pobytom na ARE. Je doba netu,takze nie je problem myslim si komunikovat aj s pacientom tak,aby porozumel.Vobec nezalezi,ci je hodnota protilatok 100 alebo 500,ale ci sa jedna o akutnu inf s tvorbou protilatok IgA a IgM,alebo prechod do stavu po prekonani na zaklade pritomnosti protilatok triedy IgG.Liecba standardne podla doporuceni trva 21-28 dni.Nasledne sa kontroluju serologie o 2 mesiace.Skor nie je prilis sanca,ze doslo k serokonverzii a je potrebne ,aby zareagoval aj imunitny system.Vzdy liecime pacienta podla kliniky,nie serologii.Pri napr.onko alebo autoimnunitnych ochoreniach vychadzaju serologie dlho falosne pozitivne.Pri dlhodobom uzivani ATB je vzdy riziko vzniku klostridiovej kolitidy.Preto je naozaj zvlastna indikacia ATB liecby trvajucej pol roka(TBC sa lieci max.6 mesiacov).

eriksonka1234
27. dec 2019

@aimee77 mne zistili osteomyelitidu kosti, beriem dlhodobo Doxyhexal. Dcéra brala tak ako ste spomínali 3 týždne Sumamed potom tam bola nejaká pauza, stav sa nezlepsoval a znova mala nasadenu liečbu. Ďakujem za odpoveď