Ahojte chcem sa spýtať mam 2mesacneho chlapceka...ked papa krasne dycha čisto..ked spinka sem tam sa zrazu nadychne tažko s hííkotom ako keby sa zabudol nadychnut..a ked je hore je toho najviac híka aj 30krat za den...ako keby sa rozdychaval...sem tam ked sa jeduje aj chrci..uz som bola s nim viackrat u mojej doktorky a vzdt mu popocuva plucka a priedusky, pozrie do pusiny a skonstatuje ze vsetko je ciste ze to nic nebude...ale ja sa bojim nepride mi to normalne..co by to mohlo byt? Ci robia to normalne babatka? Ked s nim pojdem na ORL urobi mu nato nejake vysetrenia? Ci tiez ho len popocuva ako detska lekarka? Dakujem
Moze to byt aj tichy reflux. Nasa dcerka takto hikala vzdy po 15 minutach po papani a kludne aj dve hodiny. Potom sa zase najedla a dalsi kolotoc hikania. Najhorsie to bolo presne v dvoch mesiacoch veku. Velmi jej pomohlo antirefluxne mlieko, konecne sa v klude vyspinkala. Reflux ustupil behom piateho mesiaca.
Dobry den nas 10-mesacny syn zacal tri dni dozadu tak hikat a lapat po dychu az prestal dychat. Boli sme u troch dr a ze je to normalne, pokial sa to ale bude opakovat -ze uplne prestane dychat pojdeme neurologicke. Maly sa uz nedusil ale dycha cudne, az tak lapa po dychu. A robi to hocikedy, ked sa hra, ked sa tesi, ....je to posli vas normalne? A preco neurokogicke????
@simmsi ahoj, kolko ma tvoje bábätko?
@martinuccia ahoj. To babatko ma uz 5 rokov. 🙂
@moon123 Ahoj skús mu dať pozrieť srdiečko na sone, ja som bola dnes u jedneho dr. a povedal mi, že babo ma pravostranny aortalny obluk - nič to neznamena, len taka kozmeticka vada, ale hovoril, ze dieťatko môže "piskať" keď bude spinkať. Môže to mať hociktorý človek a vôbec o tom nemusí vedieť, lebo sono srdca detičkám pri narodení nerobia.