Híkanie a chrčanie pri nádychu

moon123
21. júl 2015

Ahojte chcem sa spýtať mam 2mesacneho chlapceka...ked papa krasne dycha čisto..ked spinka sem tam sa zrazu nadychne tažko s hííkotom ako keby sa zabudol nadychnut..a ked je hore je toho najviac híka aj 30krat za den...ako keby sa rozdychaval...sem tam ked sa jeduje aj chrci..uz som bola s nim viackrat u mojej doktorky a vzdt mu popocuva plucka a priedusky, pozrie do pusiny a skonstatuje ze vsetko je ciste ze to nic nebude...ale ja sa bojim nepride mi to normalne..co by to mohlo byt? Ci robia to normalne babatka? Ked s nim pojdem na ORL urobi mu nato nejake vysetrenia? Ci tiez ho len popocuva ako detska lekarka? Dakujem

simmsi
21. júl 2015

@moon123 Ahoj skús mu dať pozrieť srdiečko na sone, ja som bola dnes u jedneho dr. a povedal mi, že babo ma pravostranny aortalny obluk - nič to neznamena, len taka kozmeticka vada, ale hovoril, ze dieťatko môže "piskať" keď bude spinkať. Môže to mať hociktorý človek a vôbec o tom nemusí vedieť, lebo sono srdca detičkám pri narodení nerobia.

uhnakova
21. júl 2015

Moze to byt aj tichy reflux. Nasa dcerka takto hikala vzdy po 15 minutach po papani a kludne aj dve hodiny. Potom sa zase najedla a dalsi kolotoc hikania. Najhorsie to bolo presne v dvoch mesiacoch veku. Velmi jej pomohlo antirefluxne mlieko, konecne sa v klude vyspinkala. Reflux ustupil behom piateho mesiaca.

evuska1518
22. júl 2019

Dobry den nas 10-mesacny syn zacal tri dni dozadu tak hikat a lapat po dychu az prestal dychat. Boli sme u troch dr a ze je to normalne, pokial sa to ale bude opakovat -ze uplne prestane dychat pojdeme neurologicke. Maly sa uz nedusil ale dycha cudne, az tak lapa po dychu. A robi to hocikedy, ked sa hra, ked sa tesi, ....je to posli vas normalne? A preco neurokogicke????

martinuccia
16. feb 2021

@simmsi ahoj, kolko ma tvoje bábätko?

simmsi
17. feb 2021

@martinuccia ahoj. To babatko ma uz 5 rokov. 🙂