Baby prosim upokojte ma. Mam dvojtyzdnove babatko, dnes ho bola pozriet svokra asi hodinku.na konci ked odchadzala ze nej vypadlo ze ma pasovy opar. Som skoro omdlela vi dverach. Prosim povedzte ze sa malinka nemoze nakazit😭😭😭
Neviem v akom stadiu, ostala som v takom soki ze mi vyplo hlavu. 😱
Mne toto pride hrozne nezodpovedne od nej, malo kedy sa takto vyjadrujem ale je to riadna sebecka osoba.... trubela jedna, verim, ze babo nude OK....
Pozor, nakazlivy je virus samotny. Ak je svokra v infekcnej faze, hrozia vam ovcia kiahne 😕 S tymto ma dodrziavat domacu izolaciu, preboha. Ved v tomto stave keby nakazila nejaku tehotnu zenu, mohlo by to mat strasne nasledky. Vrchol nezodpovednosti svokry, asi by som mala problem zostat smerom ku nej v tejto veci slusna 🤬
Ahoj. Pásový opar je nákazlivý, nemám slov na takých ľudí čo sa opovazia ísť este aj k novorodencovi 🤬 zavolaj zajtra pediatra nech ti da instrukcie čo v tomto prípade robiť, či vam nedá antivirotika preventívne...
Svokor mal pred rokom pásový opar.. Dlho ho bolela ruka a nikto nevedel o čo ide... Malá s nim bola v kontakte a kiahne nedostala...dokonca ak dojcis malo by mať protilátky od teba
Ak ty si mala kiahne, tak malinká by mala mať cca pol roka protilátky od teba, ako už ktosi písal, asi by som zavolala detskej doktorke, že ako to je a čo prípadne sledovať
Dakujem za odpovede, kiahne som mala, malinku dojcim tak som sa teocha upokojila. Kazdopadne zavolam este dr. pekny den všetkým
Ja neviem ale v týchto časoch púšťať k dvojtýždňového bábätku kohokoľvek mimo domácnosti mi nepríde ako najstazstnejsi nápad....aj keď chápem, že svokra chclea malinká vidieť ....verím , že mala aspoň rusko alebo respirator a nebola 20 cm od malej a tým pádom ste minimalizovali riziko a ziadne kiahne nebudú....aj to, z je dojccena tak má od teba protilátky keďže si mala kiahne aj keď to t
este raz, ak sa nemylim, dietatko je chranene Tvojimi protilatkami. Este je malinke. A dojcenie pomaha. Moja osobna skusenost, maly bol od 4m v jasliach (nezijem na SK). Plne dojceny. Raz som mu objavila dve malicke vyrazky a kedze sme mali o den poradnu, tak som sa na to pediatra pytala. Povedal, ze to je Herpes zoster a ze vdaka dojceniu to preslo nebadane, ale ze teda vyrazky su presne na nervovych ukonceniach... v jasliach si mysleli, ze si robim srandu este mi vykladali, co to mam za pediatra....
Nejaky cas na to, chytili jasle kiahne. Tu sa kiahne beru normalne, pokial nie su horucky, nie je dovod zostat doma, proste normalne chodis dalej do jasli/skolky... deti tym "musia" prejst. A viete si predstavit, ze pri 30-40 detoch, to trvalo cca 2 mesiace... maly bol od zaciatku v kontakte s nakazenymi detmi. Nakoniec bol jediny, ktory kiahne nechytil... a potvrdilo sa co povedal pediater.
no, presne toto bol nas príbeh. Svokra herpes a bol spolu 15 min.Malý mal 3 roky a presne o 14 dní na to ovčie kiahne....takže bola to veľmi milá návšteva pre nás. Nechápem, ako si to dovolila k novorodencov prísť takto
Je to od nej maximálne nezodpovedné.
Je to tak ako píšu dievčatá, mohol by od nej dostať kiahne.
Ináč už som minimálne dva články čítala o tom, že zomrelo bábätko po bozku od rodičov, ktorí mali herpes na ústach.
Je to síce trochu iné, ale nič to nemení na tom, že v žiadnom prípade nemala ísť k tak malému drobcovi
No to je teda nezodpovednosť. Nemám slov. Čo nemá hlavu v poriadku takto sa dotrepat k novorodencovi 😡 okrem toho by som v tejto dobe nikoho nepustila aspoň mesiac a nech by sa hneval kto chce
Prosím ťa jej zavolaj, nie, od teraz každá návšteva sa každého pýtaj či je ok! A ja odsudzujem návštevy pred 6 týždňom hlavne aj teraz corona atd veď sú telefóny, vôbec neni nutne chodiť osobne
svokra je pekne povedane riadna truba, ale neviem ci ty niesi vacsia. navstevy dvojtyzdnoveho teraz....komu niet rady, tomu niet pomoci.
ešte by som sa ,,zodpovednej,,pani kráľovnej spýtala, kolky deň to ma a v akom stave ten herpes...
Nemôže. Pásový opar nie je priamo nákazlivý. Ale vírus sa nachádza v tekutine čo sa nachádza vo vyrážkach. Predpokladám že s tým v kontakte nebola.