Dcéra sa ráno zobudila s herpesom na ústach. Asi to chytila v škôlke. Čím to môžem natrieť? Máte skúsenosť?
ja mavam herpes casto ja by som zubnu pastu nedavala herpes sa neda preniest uz to bude mavat stale ☹ ked sa bude citit slaby alebo ked bude mat bit chory tak nebude mat horucku ale vihodi sa mu ten herpes to je ako vnutorna horucka je to velmi bolestive skuste mu dat masticku herpesin zovirax ja pouzivam compeed to su na plaste na usta a to mi najlepsie zabera chudatko malinke ☹ ja to nikomu neprajem aby to mal a uz nie vobec dietatu alebo vyskusajte sa opytat v lekarni na tabletky ktore sa davaju pod jazyk su na prirodnej baze a chutia ako cukriky 🙂 len to musi mat pod jazykom kym sa to nerozpusti
urcite chodte dr. ale predtym jej zavolaj, aby ste neboli v cakarni a nenakazili ostatnych
starsia dcerka tiez zacala byt na to nachylna...prenosne to rozhodne je a ja som instruovala ucitelky v skolke, ze nech dohliadaju, aby sa dcerka s nikym nebozkavala....suvisi si to so znizenou imunitou...v lekarni predavaju aj taku vodicku Herpik, ta nam vzdy pomohla ale je dost stiplava....dcerka ma aj blby zvyk chytat si stale peru, takze pre nas to bolo aj trochu na "odstrasenie", aby sme zmiernili tento blby zlozvyk
mne tie masticky typu Zovirax vobec nezaberaju. Skor je to tahak na peniaze. Raz som si pomylila tubu Zoviraxu s Bepanthenom na oci, vysledok: priebeh s Bepanthenom bol este o cosi prijemnejsi 🙂
@dankahc
@tigri
@xlucia herpes je predsa vírusové ochorenie, neprenáša sa síce vzduchom, ale kontaktom a je pravda, že ked ho človek raz "chytí" už sa ho nezbaví
ja som pravdepodobne preniesla herpes na dcéru a to napriek tomu, že som si dávala pozor, dala som jej framykoin masť a 2x denne viru-merz, taký gél, pekne jej to rýchlo zišlo, podchytila som to skoro, tiež mala 4 roky a nejaké drobné
ja som herpes prvý mala asi ako 14-ročná, další o 5 rokov, potom po 3 rokoch, potom 1 za rok, vlani pred sviatkami som mala 3xpo sebe počas 3 mesiacov, určite to bude aj oslabená imunita, mala som viacero zdravotných problémov, čo sa nakumulovali, zatial mi ten viru-merz zaberá
podla mna herpes nie je prenaslivi. opar je prenaslivi. herpes je oslabena imunita neda sa to vyliecit ja som tolko doktorov pobehala a povedali mi ze som zdrava nikto mi nepomohol je to zbytocne behat po doktoroch ja to mam od malicka a mam uz 30 a stale sa mi to vyhodi sak kazdy ma iny nazor a bozkavala som sa a nikdy som to na nikoho nepreniesla
@alenka777 to je preto, ze sme deti nedali zaockovat proti ovcim kiahnam. na herpes existuje 3-kombinacia homeopatik, ktora pri dlhodobom uzivani postupne oddaluje dalsie vytvaranie herpesu, dokonca sa toho da zbavit nadobro. volaju sa herpes zoster 9CH, rhus toxicodendron 15CH a hypericum 30CH, poradia ti v homeo lekarni, manzel mal v 30-tke tera prvykrat a rovno pasovy, takze to mozem len a len odporucit a este je dobre natierat to audironom, to kupis v energy, vela zdravia prajem,
moze byt ze mali dobru imunitu aj to moze bit pravda. neviem doktori mi povedali ze to nie je prenaslive tak potom neviem no
vďaka za príspevky, myslím že to malá chytila v škôlke, to neustriehnem. Dnes som bola v lekárni, v jednej mi povedali, že takéto malé dieťa môže v pohode herpesin krém na to natrieť, a v inej na mňa pozerali, že veď takéto malé dieťa herpesin nemôže, dali mi kosmín mastičku, tak neviem, malá berie aj veci na imunitu, aj vitamíny - hlivu ústricovu s betaglukánom, uvidime.
@yvetulka ibaze herpes zoster (tj. pasovy opar) a herpes na ustach su 2 odlisne veci
@yvetulka tu je to vysvetlene este lepsie
tak toto ma dostalo!!! od dcérinej spolužiačky som sa dozvedela, že minimálne tri detičky v triede maju herpes a chodia s tým do škôlky!!! Ja som malu okamžite nechala doma, veď je to vírusové ochorenie, takého malé deti chytaju kde-čo, podľa mňa takého dieťa do škôlky nepatrí. Nechápem týchto nezodpovedných rodičov a učiteľky že takého deti nepošlú domov!!!!
@alenka777 a prečo nezájdeš za riaditelkou a neporozprávaš sa s nou o tom že by mala upozorniť rodičov.Ja som tak tiež riešila a žijem v maléj dedine a ver tomu že tu sa roznese všetko rýchlo aj ked teraz ja mám moju malú doma lebo ma nebavilo furt chodiť k dr a to už vyše 4mes😝
veď keď pôjde dcéra do školky, tak určite to nenechám len tak...
@danielik79 veď aj moja malá je často doma a štve ma to že teraz jej v podstate nič nie je, ale je doma.....
@alenka777 moja ked nastupila minulý rok v marci okrem soplíkov nemala nič ale po septembry ako keby tí rodičia nemali rozum .Raz som tak išla do škôlky len kuknúť s malou že zanesem papiere že nastúpi na druhý deň že je zdravá a ked som zistila že viac detí má zápal priedušiek a chodia do škôlky razom ju vyhlásila až do jary s tým že riaditelke na rovinu povedala že nech si spravý riadny poriadok ......tak moja ked mala trošku soplíka tak už mi bolo povedané a ostatný si dovolujú viac ale tak vybavila som si predlženú rodičovskú dovolenku lebo moja malá má nábeh na astmu a poruchu imunity len ma štve že si niektorí moc dovolujú a potom sú tie deti ukrátené.
Také mám zkušenost s oparem, můj syn /5 let/ na ně bohužel trpí, má to po mě ://// doporučila bych vám také náplasti compeed. Dávám je synovi a vidím obrovskou výhodu v tom, že narozdíl od krémů se mu pod náplast nedostane žádná nečistota ani bakterie. Krémy vždy rychle setřel (bohužel někdy i slíznul )
Ahojte moja dcerka to ma od roku, vzdy ked ma oslabenu imunitu tak sa jej to vyhodi, nam doktorka na infekcnom odporucila Herpesin masticku vtedy ked mala rok, tak myslim ze sa moze aj u malych deti. Tiez nechodi do skolky vtedy, aby nenakazila ostatne deti ale tiez aj kvoli nej, kedze ma vtedy oslabenu imunitu aby aj ona nieco nechytila.
Ahoj, ešteže som našla túto tému...aj naša malá (5 a pol) má herpes ...včera sa objavil bez akýchkoľvek príznakov ( nemala zdurenú peričku, ani ju to nesvrbelo) ...len ráno pozerám, že čo to má - akú ranku na hornej pere a ešte som sa jej pýtala, či sa niekde nudrela alebo nepškriabala...a šup...herpes...viem, že je to vírusové ochorenie, tak som rozmýšľala, že kto je tým "roznášačom", keď u nás v rodine to nemáme...a škôlka mi teda nenapadla...musím si to overiť...dúfam, že jej niečo z tipov, čo sú tu, zaberie...
Tak skúsili sme len tie náplaste compeed ...aj keď som pôvodne chcela aplikovať mastičku ...lenže stále si to choré miestečko dcérka chytala, tak som sa rozhodla nakoniec pre náplaste...a výsledok ma naozaj milo prekvapil...včera mala chrastičku a dnes ráno má len ružovkaský fliačik ...bez chrastičky...
@alenka777 ako prvú pomoc skús použiť zubnú pastu a zajtrá si niečo vypítaj v lekárni