Hernia u novorodeniatka

lusinda13
9. mar 2017

Mate skusenosti s pruhom(herniou) u novorodeniatka? Som zufala bohim sa co mojho drobca caka..zajtra mame ist na chirurgiu

n0mi
9. mar 2017

Do 1roka sa to vstrebe, moj to nemal uz v 5mesiacoch.

bzsiska
9. mar 2017

@lusinda13 My sme mali. Od tretieho mesiaca nám lekárka pri každej návšteve vypísala papier na chirurgiu, že to musia operovať. Urobili jej sono a zistili, že to nezasahuje do čreva, alebo tak, už si presne nepamätám, ale že také operácie robia deťom najskôr v troch rokoch. Samozrejme, lekárka písala lístky dookola a ja som ich zakaždým potom vyhodila do koša. Okolo troch rokov sme znova išli na sono a na kramároch mi vraveli, že ak chcem, tak môžem dať operovať, ale že je to len kozmetická vada. Tak som to nechala tak, že keď bude staršia, nech sa sama dcéra rozhodne. Ešte sme boli raz na kontrolu v cca piatich rokoch. No ale v deviatich, keď tak viac narástla, tak sa jej pupík pekne sám vtiahol dovnútra. Hlavne sa neboj, nebýva to vážne. Iba zriedka lekári trvajú na operácii, ak to nejakým spôsobom ohrozuje zdravie.
Daj vediet potom, ako si dopadla a držíme palce. 👍

sandey
9. mar 2017

Záleží aký pruh, slabinovy, alebo pupocny?

stratilikova
9. mar 2017

Máme skúsenosť, s pupocnikovym pruhom. Jednoducho som ho synovi lepila tejpovacou páskou asi pol roka, nikto nás nehnal na chirurgiu. Teraz má rok, pupok trošku vystupeny, ale neriešime to, ničomu to nevadí

lusinda13
autor
15. mar 2017

Ak je to brusna hernia ale moj ma na slabinke :/

sandey
15. mar 2017

@lusinda13 nám to operovali keď mal 2 týždne, ale on bol akútny prípad, mal cviknute aj crievko aj vajko, teraz ma s vajkom problémy...

sandey
15. mar 2017

@lusinda13 a čo povedali na chirurgii?

veronka1234
15. mar 2017

Ahoj, aj nas mal herniu na slabine ... na kramaroch nas poslali prec, ze do troch rokov sa to vstrebe... ale malemu sa hernia stale zvacsovala ... a nakoniec ju dostal aj na druhej strane ... a bolelo ho to, stale bol plackivy... na poradni sa nasa obvodna cudovala, ze toto sa mu ma akoze vstrebat? Tak sme slu do BB... operovali ho v dvoch mesiacoch v banskej bystrici

lusinda13
autor
16. mar 2017

Na chirurgii povedali ze budeme to sledovat...ale to je pre mna take ze neviem co a ako cakat ..a malicky mi teraz dostal este bolesti bruska tak mu davam infacol ktory velmi nezabera ale kedze sa snazi stale tlacit a tazko sa mu kaka a prdka tak sa mu to coraz castejsie vyduva :(

katkka08
16. mar 2017

Môj má tiež na pupock

sona1175
16. mar 2017

@lusinda13 aj moji chlapci mali obaja slabinove pruhy, ale sledovani aj operovani sme boli na urologii na kramaroch. Podla mna to patri tam, lebo kvoli tomu slabinovemu pruhu mali vodicku pri vajkach - ono tam steka ta tekutina cez ten pruh k vajku. Ked s tym nie su ziadne problemy a nezaceli sa to do 2 rokov, tak to operuju na urologii v 2 rokoch veku dietata. Vypytaj si vymenny listok na urologiu a chodte sa tam ukazat.

tabjanka
16. mar 2017

ahoj...my sme mali slabinovy. vyskocil ked mal maly 3 tyzdne. chceli operovat ked mal 3 mesiace ale ja som ochorela tak sa operovalo az ked mal 5 mesiacov. na kramaroch. boli sme hospitaluzovany 3 dni. teraz ma 4 vsetko klop klop v poriadku a jazvicka minimalna skoro nevidno.

katkka08
16. mar 2017

Môj má tiež na pupočtu lepili sme do dvoch rokov ale sa to nevstrebalo vždy mu vyčnieva chodila som krížom krážom od chirurgii cez urológia gastronomické A nič tak isto my povedal detský lekár že je to iba kozmetická vada,ale mňa to trápi lebo po pôrode my nikto nepovedal že má herní pupcek mal prilepené ako ostatné deti,A ja som sa to dozvedela až keď prišiel K nám domov detský doktor A on my to oznámil po prvý krát od pôrodu. Teraz V apríli budeme mať tri roky