Hemofil v hrdle a hnisavé čapy

1mina
30. dec 2022

Nemate niekto skusenost ? Pred Vianocami dcera so skolky ostala total chora, teploty, hrdlo, sople vsetko, samozrejme sme ro chytili doma vsetci. Isla som s detmi k dr, mali hnisave capy v hrdle, z vyteru jej vysiel masivne hemofilus a brali 10 antibiotika cefzil. My s muzom sme tiez mali atb zabrali nam cca do 5 dni. Aj dcére zabrali, minimalne teploty uz nema, citi sa dobre, este trocha kasel a sople, ale co ma trapi stale ma hnisave hrdlo ja to nechapem uz. Sla som znova k dr, ta ju pozrela, ze dalsie atb zatial nechce davat a dala je broncho-vaxom a keby su stale.problemy sa mame vratit. Stalo sa Vam niekomu ze to detom takto dlho nemizlo ? Nemoze to byt nebezpecne ? Samozrejme ak to nezmizne ani buduci tyzden budem zase volat, akurat ze musim zastupujucej lebo nasa tam nieje, a bohvie ci ma.neodbije s tim.

nikaeli
30. dec 2022

@1mina ja som s tým nedávno bojovala 5 týždňov..

1mina
autor
30. dec 2022

@nikaeli a tiez ste mali tak dlho hnisave capy v hrdle ? Ako ste to nakoniec doliecili ?

kubkovamama
30. dec 2022

@1mina hemofilus je veľmi odolný a často treba preliečiť viackrát nielen dieťa,všetkých v rodine. Hnisavy výtok môže byť dlho,mandle sú citlivé tkanivo,pomáha obyčajné kloktanie slanou teplou vodou alebo šalviovy roztok-kupis v lekárni alebo Tantum Verde roztok,avšak ten nie je pre malé deti.A nejakú kúru na imunitu, probiotiká

enusamt
30. dec 2022

Na prvy raz mi atb nezabrali, mala som to potom este horsie.. dala penicilin a super, okamzite zabralo.. a tiez mesiac a pol som sa trapila .. no vytery mi nerobila

1mina
autor
30. dec 2022

@kubkovamama my sme mali vsetci doma antibiotika, my s muzom ich este dojedame, ale zabrali nam v podstate dobre do par dni. Ona ani nema ako hnisavy vytok, ale hnisave tie rovnake miesta stale na mandliach neviem akoby som to vysvetlila ? Ako kuru jej doktorka dala ten bronchovaxom ked som sa vratila s tim ze stale.ma hnis v hrdle, probiotika samozrejme tiez ma, ale ja uz som na nervy z toho ze to zas nezmizne a bude robit problemy 🙈

1mina
autor
30. dec 2022

@enusamt nam s muzom dal obvodny penicilin a tiez dobre zabral hned. Deti mali cefzil, a v podatate zabral - horucky uz nie su atd, akurat jej to stale vidim v hrdle a bojim sa ze to bude robit problemy, respektive sa za par dni zase vrati. Ach jaj

kubkovamama
30. dec 2022

@kubkovamama skús to kloktanie,po jedle,aspoň 3-4x denne,ak to nezmizne lokálne potierať jodovou tinktúrou,na dlhu tyčinku obal kus vaty,namočiť a prejsť mandle a oblúky

1mina
autor
30. dec 2022

@kubkovamama ona este kloktat nevie ,:/ ale to druhe skusim

drahomirrra
30. dec 2022

@1mina Ten hajzel je nenormalne odolny, ale dr urobila dobre, ze skor posilnuje imunitu, nez ze by capla dalsie atb. Uvidis, ako zareaguje na Bronchovaxon. Mne na toho hajzla zabral az Penbene, co je tiez Penicilin. Ale tiez mam nonstop akoby viditelne tie stopy na mandliach. Mozno to tak bude mat dlhsie.
Vela zdravia!

nikaeli
30. dec 2022

@1mina hrdlo ma bolelo akoby som v ňom mala žiletky, ale čapy som nemala. Vysoké horúčky, triaška, bolesť chrbta a nôh. Vybrala som atb, bolo mi lepšie, ale stále nie dobre. Dosť som kašľala. Po pár dňoch sa mi vrátila bolesť hrdla, dostala som ďalšie atb. Úplne upchaté dutiny, nič som nevedela vyfúkať, praskalo mi v ušiach, boleli ma horné zuby. Po 3 týždňoch PN som sa vrátila do práce, ale mala som také záchvaty kašľa, že som spala po sediačky a pomohol mi až sprej na priedušky. Vybrala som 2x Erdomed, Solmucol, potom Stoptussin, aj Bronchipret. Konvičkovala, nahrievala nad harmančekom, inhalovala vincentku, chodila do soľnej jaskyne, pila cesnakové mlieko a majoránkový čaj. Zúfalstvo. Chorí sme boli všetci štyria, ja najviac. Držím prsty 💚

20erika07
30. dec 2022

Mala dcerka v októbri ,hnisave a velmi bolestive hrdlo,teploty ,dostala penicilin ale po 4dnoch uzivania to mala len horsie a horsie v hrdle, tak sme isli na orl, dr jej urobil vyter a dal jej atb ciprinol s uzitim hned co najskor, kloktala harmancek, hrdlo sa "vycistilo" az o dalsich 5dni , presne na den kedy dobrala atb, ale male nehnisave pupence jej vzadu na stene v hojnom pocte ostali, a asi o 5dni sa jej znova zacalo robit hnisave lozisko na rovnakom mieste, ale nic ju nebolelo ,nemala ani teploty znova,no zahnisali jej oči, tak som isla do lekarne a lekarnicka mi odporucila doritricin (vybrala ho skoro cely) , do oci mast,nasadila som jej aj betaglukan na imunitu, rybi olej a probiotika, berie tuto trojkombinaciu doteraz a klop klop odvtedy ani soplik, vychodila cely november, december do prázdnin uplne tip top, to sa nam este hadam ani nestalo

1mina
autor
31. dec 2022

@20erika07 dakujem, no ona sa uz citi ovela lepsie, zatial teploty nema, kasel doznieva, jedine co ma trapi preco jej stale ostali tie hnisave mandle 🙈 nechaoem to ... Teraz ma ten broncho-vaxom od dr na imunitu, aj probiotika jej davam, pockam teda ak to cca do utorka /stredy nebude vyzerat lepsie skusim zavolat zastupujucej ci to nevadi ci to nemam ist nejako riesit zase