Hematóm na hlavičke

03katka03
25. jan 2018

Ahojte. Chcela by som sa spýtať či sa tu nenájde mamička ktorá mala komplikácie pri pôrode a babetku sa spravili hematomy na hlavičke .
Synček ma mesiac a dva hematomy na hlavičke . Lekárka mi oznámila že sa už naplnili kalciom a už sa nevstrebu . Trápi ma to a chcela by som vedieť či mamičky potom neskôr nemali s detičkami niaky problém a či im to ostalo veľmi viditeľne ? :/ ďakujem

conspi
25. jan 2018

Ahoj. Mali sme obrovský... Drobec má skoro tri mesiace a teraz vidno, že sa zmenšuje len zrejme pomalšie. Povedali nám, že do mesiaca zmizne ale vstrebáva sa dlhšie.

conspi
25. jan 2018

@03katka03 a ešte dodám, že som sa narodila s rovnako veľkým hematómom na hlave ako má/mal môj syn a nič mi z neho neostalo 🙂

pedroma
27. jan 2018

@03katka03 Ahoj, náš syn mal po kompl. pôrode dva rozsiahle kefalhematómy. Dlho sa mu vstrebávali + vysoká žltačka popri tom. Dnes má už 12 rokov, na hlave nič viditeľné, ale popravde sme v troch mesiacoch po návšteve neurologa rehabilitovali pre zhoršenú motoriku.

katlenad
3. feb 2018

Nas mal 4. Dva sa mu vstrebali a tie zvysne dva boli velikanske, tak sme na odporucanie dr ich dali odstranit. Presne kvoli tomu aby sa zabranilo kalcifikacii. Robi sa to v uplnej anasteze. Zdalo sa im ze sa mu to zvacsuje, tak nas rychlo poslali na pohotovost a uz sme domov sli az po par dnoch. Z kazdeho mu vytiahli 40 ml tekutiny. Od narodenia bojoval so silnou zltackou takmer 2 mesiace. Teraz ma krasnu hlavicku maly.