Hemangiom pri oku

axinka111
15. jan 2017

Najde sa tu maminka ktorej dietatko malo pri ocku hemangiom? Rada by som sa popytala par otazok, nakolko v okolo nemam nikoho s hemangiomom na tvari alebo inej casti tela. Dakujem

janci05
16. jan 2017

Ja mám taký menší hemangiom na pleci a aj na stehne. Už ich tam mám pekných pár rokov a zatiaľ sú stále rovnaké. Ale dieťa čo by ho malo ani ja konktrétne nepoznám.

axinka111
autor
16. jan 2017

@janci05 aj ste s tym boli u lekara? Ako dlho to uz mate?

sansine
16. jan 2017

Moja dcerka ma hemangiom pod oknom ale uz jej bledne, ma 1 rok a 9 mesiacov. Je tu na MK aj skupinka, ktora sa zaobera problemami s hemangiomami. Vola sa Hemangiom nezhbny nador krvnych ciev.
Drzim vam palce aby zmizol a nerozrastal sa.

sansine
16. jan 2017

Nie pod oknom ale pod okom 😉

janci05
16. jan 2017

@axinka111 nie nebola som u lekára. nemám s tým žiadne problémy, keďže je to ako keby také malé červené znamienko. Esteticky mi to nejako neprekáža, takže som to neriešila. A môžem to mať aj dobrých 10 rokov. Keby že je to na tvári a je to veľké tak by som samozrejme išla. Ale detičky to mávajú dosť často a vraj časom to zmizne.

axinka111
autor
16. jan 2017

My to mame velke asi 0,8 cm, uz to nerastie, je to asi 0,5cm od ocka na - v podstate tam kde sa tvoria kruhy pod ocami ;). A odkedy to tam mate?

sansine
16. jan 2017

Ak sa pytate mna,😉 malej sa to spravilo tri tyzdne po narodeni.
My s tym chodime na onkologiu do BA na kontroly.
Ak vam nerastie, tak je to dobre. My e mali vacsi.

axinka111
autor
16. jan 2017

@sansine no nerastie to uz dlhsi cas je to rovnake. Aj nas posielaju na onoologiu - ideme do Mt to mame blizsie.

kotajova
2. jan 2018

@axinka111 ahoj moja vnučka má taktiež hemangion v kútiku oka .a už ma 6 mesiacov boli zme v bistrici a dali jej liek hemangion syrup.ale má veľa účinky tag neviem či to jej mám podávať bojím sa.

lencika226
23. jan 2018

Moj syn ma tiez hemangiom pri ocku, ma 4m cakame kym bude mat 6 a ideme na odstranenie laserom ..

axinka111
autor
24. jan 2018

@lencika226 odstrániť laserom? Aký je veľký ten Hemangiom?

lencika226
24. jan 2018
axinka111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lencika226
25. jan 2018

@axinka111 a aky velky ste ho mali ? Dr nam povedala ze ten sirup a masticka je na velke hemangiomy

axinka111
autor
26. jan 2018

@lencika226 foto co som poslala - vtedy bol Hemangiom najväčší, už nenarástol. Cca 1 cm do šírky mal. Neviem ja osobne by som nedala dieťatko kvôli takejto veci "operovať". Ohrozuje to malému nejakým spôsobom zrak? Lebo ak nie, je to podľa mňa zbytočne. Ale vaše dieťa, vaše rozhodnutie. My sme s tým boli v MT u MUDr Murgasovej - ona je v tomto odborník a ma skvelý prístup k deťom

axinka111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
motylik222
4. mar 2018

Ahojte mamicky,my sa liecime s tymto svinstvom od malinka babatka cca 2mesiacikov,o par tyzdnov ma dcerka uz je z nej slecna 4rocky,mame hemangiom ale v ocku vnutri tak pod obocim a korenu nosa..presli sme tiez dlhou cestou liecenia tiez onkologiou v Banskej B a teraz uz iba na Kramare BAchodime,chceli jej to v BB vybrat ,no presunuli radsej do BA...na Kramaroch sa doktor Babala cievny chirurg chytal za hlavu ze vnutorny nie vybrat,co to v BB chceli ze by jej ublizili...mohla by vykrvacat alebo stratit cuch oslepnut mame to vsetko prepojene cez nostek ocko a tade velmi zle miesto tazko sa to lieci...uz to ma mensie robili jej uz 2magneticke aj CT...tak sa to ma vstrebat do predskolskeho veku neviem no,teraz sme boli po roku a pol rocnej kontrole a skoro ma siblo ked malej namerali az 5-tky dioptrie doktorka tiez z toho soknuta...ze mame prist zase v Septembri ak to tak bude znova musi nosit okuliariky...doteraz nemala nic na vysetreniach nechapem,ani na nej nepozorujem nic ze by nevidi,alebo ze by zakopavala nieco hlada vobec nic...az mam strach ci sa to nezhorsi a prejde ten hemang.na zrak ocko fu az mi zle,ze doteraz nic a odrazu az 5-tky dioptrie namerali...uz ma napadaju take somariny co ak oslepne alebo daco tak sa toho bojim ach z coho tieto pliagy az mi do placu:(