Maminy, tie ktorým detičkám zistili hemangiom-z počiatku na povrchu nie viditeľný....zistili to ultrazvukom? Máme 4 mesačnú dcérku od 2 t má na brušku povrchový hemangiom. V nedeľu jej opuchlo okolo uška a za uškom-nebolesfivo....obehali sme množstvo krčných ambulancii, infekčné, krvné testy všetko ok...boli sme na ultrazvuku..nezistili nič len zväčšenú slinnu žľazu,presiaknutu...moja otázka znie..ak by v tom mieste bol teda ten hemangióm ktorý začína rásť, videli by ho pri ultrazvukovom vyšetrení bez toho aby ho cielene hľadali?
@vanilkavan áno to viem čo to je, už som volala s dr a dohodla sa s ňou na postupe.... ďakujem 🙂
@karinka3107 my sme z Michaloviec, čiže opačná strana Slovenska..máme ísť do Košíc, tak som zvedavá....
@fitmama07 Tak dufam ze vam to dobre dopadne.My sme boli lieceny s tymto sirupom velmi pomohol pytajte sa nan
@karinka3107 máme povrchový na brušku....ten len sledujeme na kožnom, .ale opuchla za uškom, má nebolestivy makky opuch, prešli sme množstvom vyšetrení a nič nezistili....preto ma zaujíma, či to vidia pri bežnom vyšetreni ultrazvukom...lebo na Tom sme boli ale nespomínali nám nič.... riešime to ďalej, pokiaľ to nieje nutné, nechceme žiadne kortikoidy ani betablokatory, viem že je na to aj gél, ale ten veľmi zaťažuje sdrce....
@fitmama07 Dobry den my sme si presli sono vysetrenim ci to nahodou nema aj na vnutornych organoch.Sono mozog, brucha a podobne da sa povedat ze celeho tela.No liecili nas na odeleni onkologia-hematologia.Dr povedala ze kozny to iba sleduje a nelieci a niekedy to tak zanedba.Myslim si ze za uskom ak to bude ras moze to byt nebespecne.Skuste sa aspon skontaktovat s Dr Sejnovou mozno vam bude vediet poradit.
@karinka3107 v pondelok ideme ešte u nás na jeden ultrazvuk, a v utorok by sme chceli ísť do Košíc. Určite to nechceme nechať tak... všetke výsledky má v poriadku, čiže to len niečo iné bude, žiaden zapal ani nič podobné , p.dr Sejnova je teda až v BA, ak bude treba a v KE nás neporiešia pôjdeme hoci aj do Ba, ďakujem aspoň za info o dr, budem vedieť na koho sa obrátiť.
@fitmama07 Prsjem Vam tedaskore uzdravenie
@karinka3107 dobrý aj mi berieme sirup zmizol vam heman uplne?
@dadushka87 Ma niekto skusenosti s hemangiom sirupom? Dr Sejnova nam dala rozhodnut sa,ze chceme podstupit tuto liecbu,3 dni hospitalizacia. Ten sirup ma vela vedlajsich ucinkov,chcem sa spytat ci sa u vas prejavili
@dadushka87 Dobry den, ano diskusia je spred roka ale tak trochu dufam ze sa mozno aspon podelite o skusenost. Podstupili ste nakoniec tu liecbu sirupom? Ako to prrbiehalo? A zabralo to? Nasa dcerka ma mesiac a povrchovy hemagiom od narodenia pomerne rozsiahly... tiez nas chcu liecit sirupom tak zhanam informacie. Ak mi cosi odpisetr budem vam velmi vdacna 🙂
@virtin dobry den, velmi som sa o tom informovala,az nakoniec som to nechala tak. Ked mi dr.dala do ruky brozuru s vedlajsimi ucinkami,som povedala,tak to teda nie. Dcerka bude mat 2 roky,uz jej to krasne bledne.mala to kriklave ruzove a uz to vybleda postupne. Aj na chirurgii u dr babalu v ba sme boli a povedal,ze bude starnut,ze sa to strati
@dadushka87 dakujem velmi za odpoved ;) nas prevracaju neskutocne... ci je to hemangiom, ci je to vrodena cievna choroba, vysetreni milion... podla popisu mi to ale velmi pripominalo vas pripad. dcerka ma len daco cez dva mesiace a zbledlo jej to teda od narodenia poriadne.. len ako vravim, stale behame po doktoroch od jedneho k druhemu, jeden povie ze sa to moze stratit, druhy ze urcite nie a ja uz neviem komu a comu verit...
@zojeva dobry vecer, no mala ma uz 2 roky a pekne jej to zacalo blednut. Hrcu ma stale,lebo ona ho ma aj pod kozou ale zmensuje sa to mam pocit
@dadushka87 ďakujem, lebo syn ma hrcu, ale len pod kožou na koži nemá vôbec nič
Dobrý večer môj malý tiež MMA on pod kožou tiež berieme sirup
Hemangiom je vlastne spleť cievok a jeho sfarbenie je spôsobené prúdiacou krvou v nich. Pokiaľ by tam bol hemangiom, ultrazvukom by ho pravdepodobne bolo vidieť