Ahojte, chcem sa spýtať, či máte niektorá detičky s hemangiómom na koži /resp. na tváričke/. aký bol u vás priebeh, liečenie...? vytratil sa sám? zväčšilo sa to niekomu? pomohlo na to niečo? u nás zvažujú liečbu betablokátormi /propranolol/... dcérka ho má na nošteku.
budem rada, ak prispejete skúsenosťami, vďaka 🙂
@maaaaaaaria7 ahoj, videla som vela deticiek s hemangiomami. Oni v dojcenskom veku trochu rastu, po prvom roku zacinaju regredovat. Tym.ze ma na nosteku tak asi preto odporucaju liecbu, propranolu sa neboj, deti to dobre toleruju a zabera. A keby nie, su aj ine moznosti liecby. Hlavne davaj pozor aby si mala do neho nezaskrabla, aby to nezacalo krvacat ci aby si nezaniesla infekciu.
My máme na tvári, presne v strede medzi očami. Boli sme sledovaní obvodnou aj kožnou doktorkou. Nenatierali sme to ničím. Dcérka bude mať 6 rokov a už je úplne svetlý, takmer ho nevidno... A to vyzeral ako veľká červená lentilka...
Nas syn mal na spanku taky drobny hemangiom, nanestastie praskol tak z toho bola akutna operacia, kvoli silnemu krvacaniu. Teraz mu ostala len mini jazva ako po kiahniach.
pozri si diskusiu: mali vase deti hemagiom? Teraz sa tam pise o vyhodach a rizikach liecby sirupom. Nam zabral timolol - masticka
@maaaaaaaria7 dievcata tu pisu o timolole, to je tiez b-blokator ako propranolol len v masti. Ono tym.ze je na nosteku ja by som.volila silbejsiu formu cize propranolol.
My nemame na tvari ale na chrbatiku a nozke a pouzivame mast Timolol,zabera ale je to na dlhsie liecenie.