Hemangióm na tvári

maaaaaaaria7
1. apr 2017

Ahojte, chcem sa spýtať, či máte niektorá detičky s hemangiómom na koži /resp. na tváričke/. aký bol u vás priebeh, liečenie...? vytratil sa sám? zväčšilo sa to niekomu? pomohlo na to niečo? u nás zvažujú liečbu betablokátormi /propranolol/... dcérka ho má na nošteku.
budem rada, ak prispejete skúsenosťami, vďaka 🙂

kapurka270
1. apr 2017

My nemame na tvari ale na chrbatiku a nozke a pouzivame mast Timolol,zabera ale je to na dlhsie liecenie.

kikus48
1. apr 2017

@maaaaaaaria7 ahoj, videla som vela deticiek s hemangiomami. Oni v dojcenskom veku trochu rastu, po prvom roku zacinaju regredovat. Tym.ze ma na nosteku tak asi preto odporucaju liecbu, propranolu sa neboj, deti to dobre toleruju a zabera. A keby nie, su aj ine moznosti liecby. Hlavne davaj pozor aby si mala do neho nezaskrabla, aby to nezacalo krvacat ci aby si nezaniesla infekciu.

jamocka4
1. apr 2017

My máme na tvári, presne v strede medzi očami. Boli sme sledovaní obvodnou aj kožnou doktorkou. Nenatierali sme to ničím. Dcérka bude mať 6 rokov a už je úplne svetlý, takmer ho nevidno... A to vyzeral ako veľká červená lentilka...

babulina
1. apr 2017

Nas syn mal na spanku taky drobny hemangiom, nanestastie praskol tak z toho bola akutna operacia, kvoli silnemu krvacaniu. Teraz mu ostala len mini jazva ako po kiahniach.

meganka13
1. apr 2017

pozri si diskusiu: mali vase deti hemagiom? Teraz sa tam pise o vyhodach a rizikach liecby sirupom. Nam zabral timolol - masticka

kikus48
1. apr 2017

@maaaaaaaria7 dievcata tu pisu o timolole, to je tiez b-blokator ako propranolol len v masti. Ono tym.ze je na nosteku ja by som.volila silbejsiu formu cize propranolol.