Helikobakter pylori - skúsenosti

kamilso
30. dec 2022

Ahojte mal som asi mesiac dozadu zisteneho Helikobktera dostal som antibiotika na dva tyzdne priznaky som mal take ako keby mi zvieralo hrudnik respektive po najedeni nepravidelny pocit stlacania v dolnej casti hrude neprejavuje sa to stale zasiel som k doktorke ta ma poslala na EKG Pecen zlcnik test atd vsetko bolo v norme zo stolice zisteny helikobakter no ani po dobrati liekov to uplne nezmizlo a ten takzvany stlacajuci pocit stale pretrvava a moja otazka znie :

Mal niekto podobny problem stlacania ? pocitu ze mu ako keby srdce inac bije ?
je to bezny jav kedze EKG internista nic neodhalil ?
nedeje sa to stale
Druhy jav je ze ze sa mi zvykne odgrgovat ?

bolest ktora bola ovela horsia a intenzivnejsia ustupila ale stale nie uplne
priznaky boli rovnake no horsie po dobrati liekou
Pripadne mate dake ine skusenosti s touto chorobou mam len ja pocit ako keby srdce sem tam nepravidelne stislo alebo je to normalne a stalo sa to uz niekomu tiez

jarka9669
30. dec 2022

@kamilso ja som mala tiež helikobaktera ale moje príznaky boli úplne iné . Po nájdení mi bývalo často zle , občas som zvracala a strašne bolesti žalúdka . Každý to môže mat inak . Mne bol zistený z GIF vyšetrenia a potom potvrdení z krvi .
Ak by som na tom EKG niečo bolo , doktor by to určite zistil . Ďalšia vec hoci si už dobral lieky stav môže ešte chvíľku pretrvávať . Navštív gastroenterologa

snuggling
30. dec 2022

@kamilso na definitívne potvrdenie helikobaktera treba gastroskopiu. Väčšina ľudí ho má a nerobí nič, len u niektorých sa klinicky prejaví, väčšinou býva primárny problém inde. Ale keďže bol pozitívny preliečili ho. Problém je ale rezistencia. Pri liečbe sa mení aj strava. Treba ísť ku gastroenterológovi. Môže tam byť aj niečo iné napr. reflux, gastritida atď.

bublinka1426
30. dec 2022

@snuggling ja mam palenie zahy, brali mi stolicu.

ivann1989
24. jan 2023

@kamilso Dobry Den konečne som našiel o Helikobakter presne tie iste priznaky bol by som rad keby ste mi ppvedal či ste sa už stoho HB dostal. Ja ho mam tak isto už 2 antibiotika zatial 3 den 3 kombinacia plus Laprazole ? myslim že hej. toto iste mam od septembra nap.. ta zatiaž a ako keby aj rytmus srdca sa zastavila a zase začne alebo ako to mam nazvat sa bojim a to len preto lebo od Novembra sa sa nato dal.liečit ked ze som.otom nevedel tak sa bojim či to neny neskoro prosim vas o vašu odppved velmy my stym pomožete velmy ma to trapy a neviem či už niekedy bude dobre budem rad ak mi niečo otom viac napisal dakujem

konikvrany
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
blazalenka
12. apr 2023

@kamilso ahoj a skúšal si kvalitného terapeuta TČM?

renata128
4. aug 2023

Dobrý deň chcela by som sa zapojiť do diskusie manželovi zistili helikobakter pomohlo niekomu antibiotiká? A stalo sa niekomu že ako manželka dostala ten helikobakter od manžela ?

konikvrany
4. aug 2023

@renata128 mne pomohla trojkombinacia liekov, medzi nimi boli antibiotika. Po opatovnom testovani po par mesiacoch po liecbe tam uz HP nebol.

neviem z vlastnej skusenosti zeby sa dal HP preniest na inu osobu, ale teoreticky sa povrava ze ta moznost tam je. Napriklad aj jete spolocnou lyzicou. Ale ci realne sa taketo daco niekomu stalo a nakazil sa mozno povie tu niekto iny. Nam sa to nestalo.

renata128
4. aug 2023

@konikvrany ak sa môžem spýtať ešte po akej dobe ste sa boli otestovať či ešte máte helikobakter?

konikvrany
4. aug 2023

@renata128 po 3 mesiacoch z krvi, po polroku tusim zo stolice. A vsetko negat.

complyc
12. apr 2024

@kamilso ja mam to iste sj tlak na stolicu arytmia. Počas atb sa stav zlepsil HP nezmizol o tri týždne zhoršenie.