Helicobacter pylori u bábätka

20. okt 2022

Ahojte, mate niekto skúsenosti s helicobacter pylori u niekoľko mesačného bábätka? Ako prebiehala liečba?

sonka333
20. okt 2022

Ja chodím s malým na gastro a keďže ja sama mám reflux a zistený mi bol aj helikobaktér tak som sa pýtala že či som náhodou nenakazila malého a ona že keby aj tak u tak malých deťoch helikobaktér neliečia keďže ten sa dá vyhubiť 3 kombináciou alebo 4 kombináciou atb....že iba probiotika a nič viac

ciernysokol
20. okt 2022

@sonka333 helikobakter sa velmi uspesne,viac ako s atb,lieci mastichou.odskusane vela krat.aj na dietati.bez vedlajsich ucinkov.skusane od 2 rokov cca,male babatko neviem.isto nie atb.

sonka333
20. okt 2022

@ciernysokol masticha by sa nemala podávať u dieťaťa skôr než nedovŕší 3 r. to mám riadne odkolzutované z overených zdrojov a počas dojčenia sa môže iba po porade z lekárom a aj to len podávať postupne pretože masticha môže ovplyvniť chuť mlieka...😶takže s toho vyplýva že u malého bábätká sa prípadný helikobaktér nerieši keďže sa atb neprichádzajú do úvahy a masticha by sa nemala podávať ...až od 3 rokoch ....