Ahojte mamicky,moja dcerka ma 11 mesiacov a stale nelozi do predu,vstavat na nozicky sa chyta aj sediet ale sama si pomoct nevie.ako jej mozem pomoct?neurologicka nas poslala do Harmony tak rada by som vedela nejake recenzie ak mate skusenosti.dakujem.
ja chodim s dcerkou uz od 6 mesiacov cvicit do harmony a som spokojna s terapeutkou. Zatial mame stale tu istu a to uz ma dcerka 3 roky. Ale ako pise syslica, zavisi si od toho, kto bude vas terapeut 🙂
Dakujem za pozitivne ohlasy len toto mi nesedi ze tam chodite taky dlhy cas .zlepsil sa stav vasich deti? Alebo je to na tej istej urovni.mala neni nejak fyzicky postihnuta len ma hypotoniu (oslabene svalstvo ) ale je ziva inteligentna,cize jen skoro nic nechyba akurat to ze nelozi a sedi iba pasivne cize ked ju davam ja.mate este niekto taky problwm
@bekka234 No, niekedy je to beh na dlhé trate, ale nenechaj sa znechutiť... poznám deti, ktorým stačil mesiac rehabilitácie a boli ok. Ondrík spočiatku rehabilitoval kvôli torticolis a miernej hypotónii od troch mesiacov (čo sa veľmi rýchlo upravilo), ale obaja majú aj sklon k chybnému držaniu tela a ploché vbočené nôžky, preto sa tam objavujeme ešte stále, teraz však už len cca. raz za mesiac. V zásade platí, čím skôr s rehabkou začneš, tým skôr sa stav upraví. Jergušík začal až v 3 rokoch, myslím, že mu vbočené nohy zostanú natrvalo, pokým mu to nezačne vadiť a nebude si chôdzu korigovať vedome sám. Ale všetko je individuálne...
Dakujem pekne.🙂 Tak my ideme v stredu o 10 tak mozno sa stretneme.:D
@bekka234 ahoj. Chcem sa opytat, ako si dopadla v harmony? Moja dcera ma 14mes a sama sa neposadi, ked ju dam ja sediet, tak sedi. Ani sa nesnazi vstavat a stvornozkovanie vobec. Zajtra sa chcem objednat, len neviem, ci mam skusit signalis alebo harmony... Bola som aj u nas u neurologicky, dala mi jeden cvik, ktory mam cvicit, trosku pomohol, ale nejake zazraky sa nedeju. Ako to tam funguje prosim ta? Dakujem moc za odpoved.
@silviatt ahoj,prides tam za Mudr.Klobuckou ona malu vysetri a povie resp.napise kde a za akym fyzioterapeutom alebo maserom zalezi od nej co ti napise ona. Pojdes za nimi objednas sa a chodis stale ked ta objednaju s tym ze doma musis cvicit aj ty s malou.vsetko je to na tebe a ked ty poctivo s nou cvicis tak sa to vyplati ihned.nasa uz zacina pomaly chodit a upravilo sa to behom mesiaca.dufam ze som ti pomohla.Signalis neviem to nepoznam ale ked si poistena s neakou poistovnou s ktorymi oni maju zmluvu tak to mas zadarmo. resp,.mala.
Ahoj, ja tam chodim s dcerkou, a som spokojna. Chodime tam od decembra, a na dcerke je velky pokrok - ma hypertonus (ma nozicky casto vypnute ako baletka), a je to o moc moc lepsie nez bolo. Takze odporucam, a nicoho sa netreba bat. My mame super terapeutku a chodime este aj na baby masaze aby sa jej uvolnili svaly. Ale urcite to je dobra vec.
@bekka234
@cucuriedka baby dakujem moc. Idem sa tam objednat.
@silviatt objednava sa tusim az od 10:30 na telefone co maju na hlavnej stranke
@cucuriedka dakujem moc. A budem potrebovat prosim ta aj nejake odporucenie od lekarky? Prave idem s malou na krv, tak by som si ho vypytala. Dik 🙂
@silviatt no je lepsie, koli odporucaniu ze co je za problem, kedze je to hradene zdravotnou poistovnou neviem ci to nepotrebuju... pre istotu by som zobrala
@cucuriedka objednali ma az na 30.4. myslela som, ze budu mat skor volne....
@silviatt hej, zvykne sa tak cca mesiac cakat :/ ale ak chces skor, tak v apollo BC je sukromne zariadenie, tam som chodila so synom, za cvicenie a rehabilitacie sa plati tusim 11 eur ci kolko, su tam tiez velmi mili...
no je to na tebe, ako rychlo chces konat, ale chapem tvoje sklamanie, aj ja ked som uz vedela ze treba nieco robit, tak nezmyselne mesacne vyckavanie mi prislo az absurdne 😖
@silviatt falck sk sa to vola http://www.falck-clinic.sk/?utm_source=azet.sk&...
@cucuriedka dakujem, skusim tam zavolat. Strasne dlha doba 6tyzdnov cakat. Skusim ten falck. Idem tam hned zavolat. Vyzera to byt fajn.
@bekka234 My mame tiež takyto problem že syn je hypotonicky a chodime tam od 3 mesiacov a teraz ma skoro 12. sedka sam aj v stoji sa udrzi ale presne,nestvornožkuje, tak preto tam stale chodime. nemal by podla terapeutky ani sediet. ale on ma už 12 mesiacov a nebude stale len ležať...
@bekka234 Ahoj, skúsenosti mám dlhoročné, bohaté a väčšinou pozitívne, pretože chlapci ešte stále v Harmony rehabilitujú. Nemusíš sa vôbec ničoho obávať, cielená a dôsledne vykonávaná terapia pomáha vždy. Najprv vás čaká vstupné vyšetrenie u Dr. Klobuckej, ktorá dcérkin stav zhodnotí a odporučí terapiu i terapeuta. Potom sa už dohodnete na pláne cvičení s konkrétnym človekom. Terapeut najprv cvičí s dcérkou, samozrejme za tvojej prítomnosti, naučí ťa, čo a ako máš doma robiť a dohodnete si ďalší termín. Deťom sa cvičenia páčia, majú k dispozícii kopec pomôcok a hračiek. Samozrejme existujú aj doplnkové procedúry ako masáže a biolampa ak je treba.
Jediné mininegatívum vidím v častej fluktuácii fyzioterapeutov. Mnohí mladí a nadšení sa zapracovali a potom odišli na lepšie, napríklad aj do Viedne... čím nechcem povedať, že ľudia, ktorí cvičia teraz, sú zlí 😉 - len sú, ako my všetci, rôzni a veľa záleží aj na tom, ako si rodič a terapeut, či dieťa a cvičiteľ navzájom "sadnú".