Halucinácie - bludy

30. dec 2024

Ahojte
Môj tato má psychózu a preto som sa k tomu vrátila. Priznávam mám 13 ale chcela by som niaky názor na to možno aj keby je tu nejaký odborník 🙏🏻 takže keď som bola malá tak som počúvala také ako keby mrmlanie hlasov a nedalo sa to "vypnúť" . Ja som to vtedy neriesila brala som to asi ako niečo normálne. Potom to prestalo.
Lenže ako sa teraz odhodlávam na to ako by som mamu poprosila o sedenie s psychológom tak som nad tým rozmýšľala a keď som aj hľadala niečo o tej tatovej psychóze tak som natrafila na to že sa to môže začať aj neustálym stresom, problémami so spánkom atď.
Ten stres je u mňa hrozný nedokážem vlastne fungovať bez toho aby som sa niečoho obávala a robila si niake scenáre že čo sa stane a podobne. Mám problém s imunitou takže beriem aj magnézium keďže mi to aj raz odporučila školská psychologička keď som mala problém s jedným učiteľom. Nepomáha.
Mohlo by sa to mrmlanie vrátiť? Lebo asi pred týždňom som zase niečo také počula.
Ak tu je nejaký ten odborník bola by som rada možno aj ľudia čo majú s týmto skúsenosti.
Ďakujem

micusa2222
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dadis
30. dec 2024

Ahoj, moze, no nemusi to byt ono. Najlepsie bude, ak sa zveris mame a pojdete spolu na psychiatricke vysetrenie. Vela diagnoz sa da liekmi liecit. Netreba sa bat, radsej ist zbytocne, ale ked sa niektore diagnozy podchytia skor, maju lepsiu prognozu.

kiki68
30. dec 2024

Urcite smer psychiater a psycholog, ak to mas v rodine, tak je vysoka moznost dedicnosti. Hlavne v obdobi puberty je moznost, ze sa to nejak vrati. Treba riesit aj ten stres. Hlavne co najviac racionalne zastavit to, co pocujes. Ako keby si povedat, ok, ja to mozem stopnut, idem robit nieco ine. Ja som to mala ako dieta tiez, nejak to preslo

autor
30. dec 2024

@dadis dakujem skusim jej to povedat

autor
30. dec 2024

@kiki68 no z tej tatovej strany to je z drog ale aj babka to vraj mala. Dakujem a skusim jej to teda povedat

kiki68
30. dec 2024

Potom mate predispoziciu v rodine a tie drogy samozrejme mozu rozbehnut pri takej predispozicii vazne diagnozy. Poznam takych ludi a stacilo im par krat nieco hallucinogenne a zial pol roka na psychiatrii a su doteraz na liekoch, aby nejak fungovali. Je dobre o tomto vediet a tak sa spravat ( pozor na alkohol, rozne lieky), treba upovedomit lekarov pred napr narkozou aku mate zataz v rodine. Je mozne, ze cely zivot to u Teba zostane iba ako nejaka predispozicia