Gyrifikácia

misickaato
28. mar 2018

Prosím vám vie mi niekto vysvetliť co znamena mierne vyhladena a redukovana gyrifikacia?moja dcérka ma za sebou MR mozgu a toto je výsledok ale nikto mi to poriadne nevysvetlil.Je tu niekto kto ma dieťatko s podobným problémom.Rada by som vedela či ma nejaké vývojové chyby alebo ako sa to prejavuje?moja malá ma iba 5 mesiacov

maminuska
28. mar 2018

Nižšia gyrificia znamená plochšíie mozgové závity.

maminuska
28. mar 2018

@misickaato ak chceš viac napíšem ti do ip

misickaato
autor
28. mar 2018

@maminuska áno poprosím pekne.Budem vďačná za akúkoľvek informáciu.Dakujem pekne

chichua
3. aug 2018

@misickaato ahoj,mozem sa spytat co si sa dozvedela? Dcerka ma podobny nalez. Dakujem

misickaato
autor
3. aug 2018

@chichua ahoj.no pani čo my odpísala tak jej dieťatko ma toho oveľa viac ako len to a a vie vsetko len ze ma nizsi intelekt.
Ja som bola s mojou u odborníka v Martine a mne bolo vysvetlene vlastne že taký nález môžem mať aj ja bez toho aby som o tom vedela.Povedala že to je ako keď ma niekto napr väčšiu obličky ako iný alebo čokoľvek iné.to ukáže čas ako sa bude dieťatko vyvíjať.moja ma teraz 9 mesiacov a vyvíja sa ako ma.zacina stvornozkovat ale ešte sama nesedí.ale to veľa deticiek nerobí v tom veku.chodim s ňou aj k neurologovi a nepovedali mi že už by mala.to je na dieťatku ako sa mu bude chcieť.nemusi to vôbec nič znamenať.
Aký nález ma vaše dieťatko?a aké je staré?

chichua
4. aug 2018

@misickaato s mojou som zatial bola len sone. V sprave mam napisane,ze ma menej clenite gyri. A tiez mi povedali,ze to nemusi nic znamenat,ked sa vyvija dobre. Ale ze ju budu sledovat a do buducna jej mozno spravia aj MRI. V piatok idem este k neurologicke,ze mi to viac vysvetli. Tvojej ju vlastne preco robili? Moja dcerka ma 14m. Je trochu hypotonicka. Chodime cvicit. Trosku oneskorene sa zacala plazit,4 nozkovat. Este sama nechodi. Ale do 18m to myslim,ze da. Este jej trochu ocka zabiehaju. Inak sa mi zda uplne ok. Na vsetko krasne reaguje. Rozumie mi.

misickaato
autor
14. aug 2018

@chichua moja mala veľmi silnu zltacku po narodení taku že jej museli vymeniť celú krv a hodnoty bilirubinu také že to už moze poškodiť mozog tak kvôli tomu jej robili a vtedy to vlastne zistili.moja bola hypertonicka ale to mala tak na hrane.V martine nam ukázali ako s ňou cvičiť a už to prešlo.Tento týždeň už si aj sama SADLA a už stvornozkuje v pohode. A kedy začala tvoja dcérka si vravela že pozdejsie ?A čo sa týka mri kym neukazuje sa väčšie postihnutie mne to neodporučili.tiez ma ísť druhykrat ako ročná ale nedám jej to spraviť.predsa je to nebezpečné