chcela by som sa spytat maminiek, ktore riesili podobne problemy u svojich deti v tomto veku, co vam predpisal/odporucil vas lekar, gynekolog/lekar. Stery ma negativne, ale pravidelne sa stazuje, ze ju to dole svrbi. Kupem v hypermangane, umyvam ju v bioderma sprchovom oleji, pouzivam imazol, nachvilu sa jej to stiahne a za par dni to ma dole zacervenane zas aj okolo susky, aj okolo ritky. Nema ani hlisty, uz fakt neviem, co by to mohlo byt.
este je malinka aby mala zenske problemy 🙂 nesada na studene ze je prechladnuta dobry je sudocream alebo jekorisova pasta(to je ta rybacia co uz bolo spomenute 🙂
@evitka83 nemôže byť mykóza? spodné prádlo treba vyvariť a prežehliť, samozrejme len čistá bavlna, to isté pyžamko... natrieť canestenom (voľnopredajný) a čo sa týka hygieny tak len čistá voda a poriadne osušiť. Zo stravy vylúčiť sladké.
A celkovo to môže byť aj nejaká potravinová intolerancia, odsleduj si, či sa jej to nerobí po nejakom konkrétnom jedle, citrusy, paradajky, prípadne ak používaš nejaké korenie alebo vegetu do varenia...
@pppeeetttaaa
@janapiestany
@sissy27 no ved praveze mam vsetko odsledovane odskusane, ale funguje to na chvilu. Aj rybacia mast, aj sudokrem, aj imazol aj canesten. Vecer natriem do rana v pohode, ale do vecera sa jej to zas zhorsi, resp par dni v pohode a po par snoch cervene zas. Je paradox, ze ked mala plienky cely den tak nikdy nemala problem ani so zapareninami a teraz cez den tu plienku nema a ma problemy. Ani stravu nema zmenenu. Stale konzumuje to iste posledne 2 roky, teda vsetko.
vela nech pije mozno moc ma silny skus repikovy caj vyliat do vane nech sa okupe...aleboo na tampon namacat a prikladat...
Nema alergiu na potraviny? Mlieko ma napadlo a este ci to ma napr aj cez prazdniny ked nie je v skolke? Ci jej nemoze vadit cistiaci prostriedok iny ako doma, nejaka dezinfekcia. Ps z krvi nezistovali kvasinky? Lebo niekedy az tak zistia
@evitka83 no ale canesten na mykozu treba davat 3x denne aspon 10 dni. Aj po vymiznuti priznakov po par dnoch treba pokracovat v liecbe.
Moja to mavala pravidelne , raz to boli hlisty, ktore som ale ja ani nevidela, len doktor povedal. A zvysok zaparenie, takze kazdy vecer len cista voda a na noc vytriet olivovym olejom. Ak nepomohlo, potom normalne canesten, ale tak ako som pisala.
Nepouzivas avivaz alebo nezmenila si praci prasok? Prezehli jej gatky a treba zvlast davat prat
A bielizeň ma aku?lebo ked to v noci zmizne a po dni to zas ma,tak by to mohlo byt z nohavičiek-ak nie su 100%bavlna (skontroluj si to lebo drvivá väčšina ma aj elasten) a idealne len biele.a tiez vysadiť avivaz a prať s extra zmykanim navyše
Spodne pradlo len 100% bavlna biela, prat na vysokej teplote, zehlit. Vynechat minimalne sladkosti. Davat pozor, aby nesadala na studene, zaroven aby nemala spotene gatky. Nosit papucky, nech nie je zima nôžky. Kupele v harmanceku. Drzim prsty ;)
@evitka83 moja ma tiez 3,5 a ziarivku tam dole ale nesvrbi ju, stery sme mali pozitivne na nejaku bakteriu, uz sme objednane na dalsie vyetrenie k dr.,cakali sme na vysledky mocu a stolice ale tie su v poriadku, som zvedava ako sa to u tak malych dievcat lieci, ked sa umyva pravidelne da sa to udrzat celkom
pre take male deticky je aj umyvaci cistiaci gel priamo na intimne partie-v lekarni, to mi radila jedna sestricka na detskej gynekologii a potom natriet klasickym bepanthenom
@evitka83 liečba antimykotikami trvá niekoľko dní, nestačí raz natrieť na noc... Ako ju utieraš po potrebe? Čo tie nohavičky - čistá bavlna, perieš na 90stupňov, jemný prášok, bez aviváže, žehlíš? Pitný režim dostatočný? Potraviny nevadí, že doteraz bolo všetko ok, to sa môže zmeniť alebo prejaviť kedykoľvek.
Z mojej skúsenosti doporučujem aloe Vera nápoj brusnicovy a potierať Gelly gélom. Určite pomôže
Nám pomáha Fungicid masť.
keď to začalo až potom keď už prestala nosiť plienky, tak logicky by som sa zamerala na spodné prádlo. Ako píšu dievčatá, treba prať v senzitívnom prášku, dvakrát pláchať a vyžehliť a samozrejme len z čistej bavlny.
@sissy27 canesten u takych malych dievcatiek nezabera. este nemaju tu mykrofloru.
nasa reagovala na avivaz, uplne som vynechala. potom svrbenie prestalo.
pokial su vsetky stery negativne, treba skusit naozaj nepouzivat avivaz, zehlit spodne pradlo, a davat menej sladkeho. pridat probiotika.
@meusicka nuž "mykrofloru" nemá asi nikto na svete, ale "mikroflóru" má nejakú každý, aj novorodenec...
mykóza môže vzniknúť aj na povrchu pokožky / sliznice, čo je problém zakladateľky... pre dcéru mi canesten odporučila detská lekárka pri zaparenine, pomohol úplne super, aj keď podľa teba to asi nie je možné...
@evitka83 ak mysliis take ze ma trocha cervenkaste okolo cikulky tak to mavala aj moja obcas, vymen prasok,biela spodna bielizen,dva krat vyplachat prezehlit a na noc trolinku bephantenu,len nech sa to nedostane do cikule,do rana to bude mat krasne,podla mna to je z toho ze ten moc je taky silnejsi a oobcas si aj ciknu cvrk do gatiek plus, sa spotia,tak skus aj cez den aj utriet vlhymi obruskami ak neni kde oplachnut napr. u nas uspech na 100 percent.
Skus podavat probiotika
este mi napadlo, nie je trosku buclatejsia? plus obcas sa zle utrie alebo ako bolo uz spomenute cez den si malinko cvrkne (napr ked sa smeje) a hned zacervenany cely spodok... u nas sa osvedcilo sladke nahradit citronom, gatky v kritickom case vymenit aj 2x za den (pracka operie, zdravie je len jedno) a voda voda voda - pit aj umyvat LEN tym, ziadne kremy, mydielka, kupele...
ahoj, a pije dost tekutin? lebo moja ma sice uz skoro 7 rokov, ale taketo problemy ma odmalicka, malo pije a ma potom koncentrovanejsi moc, a ked sa nahodou zle utrie, tak ma presne tieto problemy.. ale vecer nakremujem a rano je dobre.. ja odporucam krem s rybim olejom (taka modra tuba, presne takto sa vola.. iny rybaci nam nepomohol) a vela vela vody pit, aby moc bol zriedeny, lebo predpokladam ze to ma z toho..