Gulička na hlavičke a na zadnej časti hlavičky. Čo to je?

lonska
25. okt 2013

Teraz som malého hladkala po hlavičke a na zadnej časti hlavičky, skoro už pri krku, som mu nahmatala ako keby malú guličkou pod kožou. Neviem ako to nazvat...
Neviete niektorá o čo by mohlo ísť???

matuskova003
25. okt 2013

uzlina ? čo tak ist za doktorkou ?

dena1973
25. okt 2013

@lonska Neviem, či tu niekto vie takto na dialku zistiť, čo to je 😒 . Radšej by si mala dať synčeka vyšetriť a budeš mať v tom jasno.

mimkao
25. okt 2013

Moje deti to majú všetky. Je to vraj tukové tkanivo. Neni to nebezpečné.

mirkamirko0809
25. okt 2013

Urcite to je uzlinka,vyskusaj ci nema aj inde za uskami,na krku,na slabinach?aj nas maly to ma,boli sme u dr.a zobrala nam krv,urcite s nim chod k dr.

liwka
25. okt 2013

moja malá to mala od narodenia, ukazovali sme to pediatričke, povedala to, čo tu už bolo vyššie spomenuté (tukové). a že to do roka zmizne. pre pokoj duše choď k pediatrovi, ale nemalo by to byť nič hrozné (teda dúfam) 😉

lulistek
25. okt 2013

urcite chod k lekarovi pre istotu aj ked verim ze je to v poriadku. istota je gulomet

alena0305
25. okt 2013

To sú lymfatické uzliny a väčšinou sa zväčšia po očkovaní v 3. mesiaci - moja to má odvtedy a teraz má 1,5 roka. Alebo po prekonanej chorobe. Kým sú malé - väčšinou sa neriešia - bývajú tak veľkosti hrášku. Doktorka mi povedala, že je to bežné. Aké keby sa veľmi zväčšovali - tak treba ísť na krv, sono.

m_ij_ka
25. okt 2013

choď k pediatrovi, pokiaľ to nezmizlo tak by som to riešila

awalancha3
25. okt 2013

chapem tvoj strach, prezila som to iste, ked som malickej nahmatala to iste ako ty, a presne kde ty.... vobec nic vazne:tuková zdurenina, pre pokoj duše, ale na poradni ukaž a povedz... 🙂

kika29
27. okt 2013

Ja som pred 2 týždňami nahmatala mojej 7 ročnej dcérke hrčku na hlávke v zadu na kosti od krku hore ako je lepka. Hrčka je tvrdá a na dotyk ju nebolí. Doktorka nám povedala že je to výrastok chrupavka. Nerobila jej žiadne vyšetrenia. Potom o týždeň som jej nahmatala hrčku na krku pod tou prvou ale tá je už na mäkkom mieste v tej priehlbinke na ľavej strane. Vystrašená som letela ku doktorke a hned jej brali aj krv na vyšetrenie. Krvný obraz má v poriadku a nieje ani chudokrvná, toxoplazma prišla negatívna tak aj to má v poriadku a ešte čakáme na jeden výsledok ktorý sa posielal do Košíc. Neviem presne čo to je ale niečo také či neprekonala nejakú infekciu či čo. Trvá to dlhšie kým príde výsledok. Strašne sa bojím o ňu od kedy viem o tých hrčkách. Napriek výsledkom som aj tak nespokojná a v kuse ju len sledujem. Ona sa totiž v poslednej dobe sťažuje že ju pobolieva hlava alebo sa jej točí. Aj zo školy nám už volala jej triedna a museli sme ísť po ňu. Ale sťažuje sa väčšinou len v škole. Tak neviem či to nieje len únava a stres v škole. Majú toho veľa aj ked je len druháčka. Učí sa dobre len chodí unavená domov. Chcela by som ju zobrať aj na očné či náhodou to nieje od očí.