Grckanie u novorodenca

laura__
18. jún 2023

Dievčatá potrebujem pomoc môj 3-týždňový synček posledné 4 dni po kojení všetko vygrcka či už ho dám odgrgnut alebo nie tak stále už som skúšala aj odsávanie a kŕmenie trošku v sede že neleží no nič nepomáha ale mám menej mlieka na to koľko on chce papať tak večer pred spinkanim ho dokrmujem a z toho negrckal ešte ani raz mám niečo zle s mliekom ? Mám zmeniť stravu alebo ja už nechápem už aj doktorovi chcem volať ale chcela som sa len opýtať že či niekto nemá s niečím takým skúsenosti

maryetta
18. jún 2023

Iba vygrca prebytok. Je vaci. Viac saje. Prebytok tak ide von.
Moje vsetky deti takto grcali od narodenia. Po kazdom kojeni az kym neboli prikrmy.

martul
18. jún 2023

@laura__ moji grckali všetci traja. Sú to len zbytky ktoré sa už do nich nezmestia. Mne doktorka povedala, že pokiaľ mu len ,,vyšplechne" to nevadí. Nesmie to byť také napinanie a prúdom. Ako u nás dospelých

maryetta
18. jún 2023

@martul moji grcali prave prudom. Ale ja som mala kopu mlieka. Takze sa rychlo presytili. Ale dr tiez neriesila. Ze cikaju. Kakaju. Priberaju az az. Takze ozaj to bol len prebytok.

nevenka
18. jún 2023

@maryetta nase stvrte ma 5 mesiacov a ak sa dnes o rana nezgrcala 7x, tak ani raz, to nielen ze po jedeni, ale kedykolvek 🤪.
To umele je mozno hustejsie a udrzi to v tom brusku, neviem. Mne sa vcera pogrckala aj z mojho odsateho, aj z umeleho. Ale o chvilku zacnem s prikrmami tak uvidim. Pribera, prospieva, neriesim. Periem, susim, prezliekam vsetko...

maryetta
18. jún 2023

@nevenka hej aj moji tak. Napr prvy on si nikdy neodgrgol. Mohla som s nim ja narabat a nic. Az tak po hodine uz bol nepokojny a ked som ho zdvihla hned to letelo von. Tiez vsetko som mala od grcaciek.