Grckanie trojtýždňového bábätka

mirka_st
1. mar 2014

Chcem sa poradit,trojtyzdnovy syncek mi po kazdom papani grcka. Nie je to len trosku,ale uplne prudom,velke mnozstvo,velakrat mu to ide az nostekom,potom sa zlakne a neskutocne zalostne place..sme prakticky na umelom mliecku,pretoze ani pri odchode z porodnice som nemala dost mliecka a teraz mi uz uplne odchadza,za den sa mi vytvori tak 60ml. Zato sme skusili najskor nutrilon,teraz france lait ale nijako sa to nezmenilo. Malicky ale pribera pekne tych 200g za tyzden,len je to aj dost neprakticke ked za den 6x ovraca mna aj seba,stale len periem,zato sa chcem spytat ci nemate nejaky typ alebo tak ako si s tym pomoct. Krmim ho vo zvysenej polohe a aj odgrcnut ho nezdviham hned jak dopapa..

monicm
1. mar 2014

mne to pripadá na reflux,s tým som ja skúsenosti u detí nemala,ale viem,že sú mlieka,ktoré pomáhajú pri takýchto problémoch.odporúčam zájsť k dr.a mimochodom,zvracanie mlieka nie neskutočne nepríjemné,jeho to v hrdle a vlastne aj v nose strašne štípe a páli

luba28
1. mar 2014

@mirka_st je to reflux a riadny,...antirefluxne mlieko kupte,....

liz_lemon
1. mar 2014

@mirka_st bud skus to AR mlieko, alebo skus zahustovat Nutritonom

ivka.minnie
1. mar 2014

Lekarka ti moze predpisat spominane mliecko AR proti grcaniu, ale je dobre ho striedat s normalnym UM , lebo moze zapchavat. Ale nevzdavaj dojcenie, skusaj ho prikladat tak casto ako chce....mliecko sa tvori podla ,, odberu ´´, podla toho kolko maly vytaha. Ja som tiez mala problem s laktaciou po cisarskom a maleho som dokrmovala UM a tiez grcal strasne, pomohlo AR mlieko, ale teraz ho uz iba dojcim cca od jeho 2 mesiacov .

marin.frist
1. mar 2014

Tiez sme si tym presli. AR mlieka sme nedavali, lebo pred vypuknutim refluxu mal syn problemy s kakanim atrapili sme sa, museli pouzivat rektalny rurku... Ale spat k teme. Nezahustovali sme nutritonom ani nedavali ryzovy odvar a syn grckaval, kym sme nezacali s prikrmami. Jedina rada je vydrzat a velmi pomaha dietatko tak pol hodinu po kazdom krmeni drzat vo vertikalnej polohe, aj v noci. Pokial po polozeni zasa grcka alebo heka a rozhadzuje ruky ci stikuta, ma aj skryty reflux a mliecko sa mu vraciado hltana, aj ked negrcka, je mu zle a moze to palit kvoli zaludocnym kyselinam. Viem, ze to znie hrozivo, ale my sme syna vela nosili, dlho spaval mne alebo mm na pleci alebo hrudi a uz na pohlad byval spokojnejsi.
A zacalo to, kym bol este plne dojceny, s um to nemusi mat nic spolocne.

A dalsia dolezita vec, po kazdom krmeni si musi grgnut. Niekedy grgal az po pol hodine, aj s ugrcnutim, ale potom boli skody omnoho mensie, ked sa zbavil nahltaneho vzduchu.

sarinka123
1. mar 2014

Pokial pekne pribera, tak to moja doktorka
neriesila. Dala som jej mlieko Nutrilon - Stop Grckaniu.
Grckanie sa upravilo po prikrmoch a uplne preslo od ukonceneho
6-7 mesiaca. Dcera chodila v kuse s podbradnikom.

nikita308
1. mar 2014

Taktiež sme si týmto prešli, vyskúšala som všelijaké mlieka, lebo som tiež kojila len 3 týždne a nič nezabralo... začalo sa to upravovať pri prvých príkrmoch, cca v tom 5. - 6. mesiaci grckanie prestalo úplne... a tiež sme chodili s podbradníkom, plienku som mala stále na sebe a stále som prezliekala keď bolo treba...

bibio
1. mar 2014

@mirka_st AR mlieka sú nanič, najlepší je Nutriton.

maca283
2. mar 2014

Ja by som isla znova na gastro mne to pani doktorka pekkne vysvetlila a aj poradila Mali sme taky isty problem a uz sa to zlepšuje

drobuliatki
8. mar 2014

Ahoj,nám pri refluxe veľmi pomohlo aj keď sme naklonili dno postieľky,aby nespal na rovnom,ale na miernej šikmine aby sa mu mliecko nevracalo,a hlboký kočík sme nemohli používať,iba autosedacku pripevnenu na kočík...držím vám prsty