Máte niekto skúsenosti s grckaním po každom papaní? Malému dávame už zhruba 3 týždeň Sab Simplex, kvôli nafúknutému brušku. Teraz už 3-tí deň grcká po každom jedení. Boli sme aj u lekárky, poslala nás na sono kvôli tomu či nemá reflux. Ten sa nepotvrdil. Malý grckával aj pred tým, ale nie tak často, pekne si odgrgol a bolo všetko ok. Teraz však či si grgne alebo nie, tak vždy grcká. Neviem či je to normálne u takých malých detičiek (má 6 týždňov) a či to prejde samé.
A ešte by som sa chcela opýtať či nadúvanie môže byť spôsobená aj kojením cez klobúčiky? Ďakujem
ahoj,
ten nutrilon sa volá tuším Nutriton a dáva sa do toho odsiateho mliečka, ako písala tuto ela 2710. Ja osobne som ho nepoužívala, lebo som moc nekojila, ale obidve deti mi grckali, takže obidve museli používať Nutrilon AR. Ale kamoška mala tento problém pri kojení a ona mi to rozprávala a u nej som to videla. U mojich malých zistili reflux, takže som mala predpisované toto špeciálne mlieko na grckanie Nutrilon AR. A potom bolo dobre.
Ale tá pani Ela2710 Ti to vysvetlila veľmi dobre a taký názor mám aj ja, takže sa nebudem opakovať.
Tak želám veľa úspechu - a ak chceš kojiť (odporúčam, rada by som aj ja, len som nemala ani v jednom prípade mliečko), tak treba fakt len trpezlivosť.
🙂 🙂
pokial ste boli na sone a reflux nie je potvrdeny, a pokial je to grckanie o tom ze vygrcne pri odgrgnuti a potom uz nie tak by som bola kludna, toto som brala ako normalne u maleho a neriesila som to ...
@pizik v tomto článku nájdeš všetky odpovede 😉 http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/27/gastro...
V skratke - grckanie je spôsobené nezrelosťou pažeráka, kulminuje v 3-4 mesiaci, upraví sa časom samé. Dá sa pomôcť počas dojčenia rôznymi spôsobmi, ako na to - nájdeš v článku. 🙂
Nemusíš dávať zahusťovacie UM, zbytočne si pokazíš dojčenie. 🙂
ahoj. ajmoja mala grckala, najprv asi prvy mesiac - dva a potom teraz prednedavnom ako 5 mesacna. Doktorka mi poradila zdvihnut matrac, aby mala hlavicku vyssie ako brusko(my sme pod matrac na stranu kde ma hlavicku, dalizlozeny karton na polovicu) a funguje to.
Ano naduvanie moze byt od pouzivania klobucikov skus nejake ine-ak ich velmi treba- ktore sa lepsie prilnu na pokozku,a ani mozno ten sab simplex mu nerobi dobre existuje kopa inych kvapiek s podobnymi ucinkami ale s inym zlozenim ale zazraky nacakaj hned po prvom pouziti ,az po 2 az 3 dni!skore zlepsenie!
ahoj, u nas sme mali to iste, prestalo to az po 4 mesiacoch (najhorsie to bolo tak okolo 3. mesiaca). Niekedy som ho musela aj 5 krat prezliekat, aj ked sme dodrzovali vsetky antirefluxne doporucenia. Inak mu to nevadilo (ze by ho napr. palila zaha apod.). Nafukovanie z klobucikov moze byt, aj z toho tak moze grckat. Inak si pozri link, co ti napisala hore carodejnica, alebo tiez do temy Dakujeme Annag.
ahoj aj mne grca maly je toho ovela viac ako vsade pisu ze cca jedna polievkova lyzica ale krasne priberame takze nedvam ani nutriton ani nic podobne na vysetreni ci ma reflux sme neboli..nebudem ho trapit este aj tym kedze priberame tak to nejako moc neriesim najviac grcame cez den ale aj v noci sme donedavna ale uz v noci je klud a postupne to zmizne aj cez den len treba pevne nervy vela oblecenia a plienok ktore nosi ako chomut okolo krku fakticky stale ale aj tak si niekedy grcne pomimo. aj prvy syn grcal tiez som s nim nikde nebola len spomenula pediatricke a dost nikde nas neposlala a zmizlo to samo cca v 4 mesiaci..takze vela trpezlivosti..a co sa tyka klobucika kludne to naduvanie moze tym byt lebo babo sa vela vzduchu napapa kedze to nejde priamo ale cez "gumu" skus co najskor klobuciky nepouzivat ..vyskusaj ho prilozit bez nich uz teoreticky by si mala mat bradavky dost vytiahnute prveho syna som kojila cez klobuciky cca mesiac a potom na ostro bolo to ovela lepsie
Ahoj, aj môj malý grckal a to už mal viac ako pol roka. Mozno do takých 7 mesiacov. Hned ako som ho zacala prikrmovat, tak zvrackanie prestalo. Lekárka nas na žiadne testy na reflux ani nic ine neposielala a ja som ani nenaliehala aj ked som uz bola dost nestastna z toho, ze som stale musela maleho prezliekat do cisteho. Mali sme to po kazdom jedle bez rozdielu ci si grgol raz alebo dvakrat. Nevedela som si s tým poradit, len som stale cakala kedy to konecne prestane. A tak ako vravis, vobec to nebolo do jednej lyzicky. Nasa pediatricka vravela, ze to čo vyjde vonku, je len to čo spapal naviac. tak som to tak brala, ale aj tak ma to trápilo. Nič sa neboj, drobec z toho vyrastie, len nevieme kedy ... 🙂) Nič sa neboj, ked to skonci, tak si na to ani nespomenieš. Hlavne, že Ti bábo priberá.
Ahoj aj u nas bol ten problem s grckanim aj som sa prv prelakla,lebo staršie deti s tym nemali problem..Maleho kojim no už teraz ma zeleninkove prikrmy a tuk tuk akosi to samo prešlo a grckaval mi zhruba mesiac a pol od narodenia...
ahoj mne malá grckala po každom kojení a doktor povedal že keď pekne priberá nič sa nedeje ...proste bola dobrý papajko a spapala viac ako bolo treba a čo bolo navyše to potom vygrcla...pre istotu sme však nadvihli matrac...dnes už vôbec negrcká prešlo to keď mala asi 4 mesiace...skúšala som si trošku mlieka pred kojením odstreknúť aby sa nenapila veľa toho predného mlieka a zdalo sa mi to lepšie...keď tak sa skús poradiť s laktačnou poradkyňou...prajem veľa trpezlivosti určite to prejde 🙂
pokial ti nevygrcká celu davku čo spapalo tak je to v norme, aspoň tak nám povedala doktorka, u tak malých deti je to taky ten normalny reflux, sposobený nevyvynutým zvieračom žaludka, tak nam to bolo povedane....
Mi mame ten isty problem..moja Bianka grcka po kazdom jedeni a to uz ma 3m.je to reflux...proste musime vydrzat a ke dzacne jest normalnu stravu bude to dobre...cize este pockat a byt trpezliva...a prezliekam ju skoro aj 3x na den co tak jej vyjde mliecko az prudom ....
podloz postielku nozky alebo pod matrac daj vankus nech ma vysie hlavku..nech sa jej mliecko nevracia naspat..je to pre nu neprijemne...a ak to bude pokracovat neviem ci kojis,ak nie treba povedat dr.ona predpise zahustene mliecko..mi ho papame ale aj tak grcka.... 😒
ahoj ja som dávala nutriton.
AHoj.to grckanie je normálne.Naša dcérka tiež grckala a potom to prešlo.a syn bude mať 6 mesiace a tiež grcká.Takže nerob si ťažkú hlavu,vekom sa to upraví.a krásneho silvestra 😉
ahoj...Môj starši syn mal reflux,teda to si myslim ja,naša užasna dr.to neriešila vobec,mlieka som mala až-až no povedala že jednoznačne potrebuje nutrilon AR..a ja ako čerstva matka/prve dieťa/maly mal vtedy 1,5mesiaca tak sme prešli na nitrilon...hoci bol nespokojny na začiatku chybal mu prsnik,mlieko som stracala ☹ no priznavam bola som hlupa že som ju posluchla a lutujem to dodnes..
no papal UM ááá gckanie pokračovalo..grckanie,ak sa to tak da nazvať..on sa proste napapal a do 2 hodin z neho vyšlo všeeetko,prudom..priberal,dr,neriešila...a grcali sme takto až do roka.aj prikrmy a tuhu stravu...Až som sa mu bala davať špenat a podobne "farebne"potraviny ak sme mali niekam isť mimo mesta..proste grcal a grcal 😖 prešlo to ked mal rok...
pri druhom synovi ked mal skoro 3 mesiace som zmenila dr.začal grckať tiež.ta nas okamžite poslala na gastro,davala som mu aj sirup gastrotuss baby/proti grckaniu/no vraj je všetko ok..reflux nema...ale grcka 😀 no ovela ovela menej ako starši v jeho veku
ono to raz prejde 😵 skôr či neskôr 😀
ahoj, aj my sme mali tento problém, lekárka nám predpísala Nutriton, ktorý som podávala vždy pred kojením, moc to ale malému nechutilo 😝 je to v podstate na zahustenie mliečka v jeho brušku 🙂
nám dr. predpísala Nutriton, z toho som spravila takú "kašičku" a pred dojčením som mu ju dávala lyžičkou.
ahoj. aj moj drobec, ked mal 3 tyzdne zacat takto grckat po kazdom kojeni a to riadne prudom. vyzeralo to akoby vyvratil uplne vsetko co zjedol. k tomu aj kakal strasne casto, do kazdej plienocky, aj 12 krat denne. napriek tomu ale za tyzden pribral 800 gramov, tak nasa doktorka skonstatovala, ze sa asi riadne prejeda a preto grcka.. 🙂 tak som musela pomaly natahovat intervaly medzi kojenim az na 3 hodiny, co nebolo take lahke, lebo maly stale pytal jest. okrem toho som ho vzdy po kojeni a odgrgnuti este chvilu drzala na rukach vo vyvysenej polohe a potom postupne znizovala az do lahu a az tak ho ulozila do postielky spinkat. malemu to pomohlo a po par dnoch prestal uplne grckat a uz sa mu to nevratilo. tak to je moja skusenost. u nas bol teda problem v tom, ze som mala vela mlieka a maly bol riadne maskrtny 🙂
ahojte maminy, nas problem je taky, ze maly sa napapa, grgne, obcas grcne trochu... niekedy papa s prestavkou, aby vela negrckol. Ale aj tak mi grcne aj po dvoch hodinach, resp. pred dalsim jedenim. ☹ Ma 7 mesiacov a 4,5 kg, pribera pekne, bol skor narodeny, tak az krasne. Zacalo to asi pred tyzdnom, k tomu sme mali aj koliky jeden vecer urcite, to bol neskutocny plac. Tak sme kupili hami pre citlive brusko pri zapche a kolikach. ( Kaka raz za tri dni ) tak som si myslela, ze aj to moze byt problem, ze sa mu neda potlacit. Aj teplomer zvyknem aplikovat do konecnika. Ale skratka, nemyslim si ze je to problem, ze nevie potlacit. Skor si myslim, ze ho pali zaha, ak ma ten reflux a to mu vadi, preto place. Vkuse ma v pusinke tvaroztek. Takze suma sumarum, asi mame vsetko naraz aj koliky aj nafukovanie (berieme baby calm) aj grckanie, co ma najviac znepokojuje. Neviem ci mozem kombinovat to hami, lebo je aj na citlive brusko proti grckaniu. Poradte nieco dakujem
Ahojte maminky, moja maličká má tiež problém s grckaním. Má skoro mesiac, kojím ju. Doteraz papala pekne, poriadne ťahala a grckala len málinko, občas ju trápili koliky. No posledné dva dni grcká skoro po každom papaní. Navyše sa bojím, že sa ani poriadne nenapapá, lebo už počas kojenia sa začne hnevať, tlačiť a pokúša sa prdkať. Keď sa jej však nedarí a bolí ju bruško, začne veľmi plakať a nepapá poriadne. Len dvakrát potiahne, potom plač, ponosím ju, ukľudní sa, zase trošku potiahne, znova plač a tak dokola, kým nezaspinká. Poraďte prosím, ak máte niektorá podobnú skúsenosť ako jej pomôcť.
Ahojte baby.Toto je náš problém. Maličký ma dva mesiace. Od 3 týždna sme mu dávali Nutrilon 1 Pronutra ale grckal mi skoro pokaždom jedení.Tak nám doktorka odporúčala prejsť na Nutrilon AR ale zase z toho ho začalo zapekať a nemôže sa vykakať. Dnes sme boli pri nej v poradni a vravela že radšej prejdite späť na obyčajný Nutrilon - radčej nech zvracka ako by sa nemohol vykakať. Už dostal poobedeprvú dávku 120ml a už aj grckal !!! už som neštastná zase začne ten istý zlý kolobeh - papanie, grckanie-čikútkanie. ☹
@bori7293 ahojte,syn je už prváčik 😊 ale ak by to niekoho zaujímalo nakoniec sme to vyriešili tak že sme kombinovali mliečko. Napríklad 2odmerky obyčajný nutrilo + 2 odmerky ar nutrilon. Syn sa aj vykakal aj prestal grckať. Doktorka bola prekvapená ale aj rada tak ako my že sa skončilo to trápenie s grckaním.
Snáď táto rada niekomu do budúcna pomôže ❤
@pizik ahoj tu nejde urcite o klobuciky, ja som sice kojila len kratko, ale aj mne maly grckal, no nasla som si na nete zopar dobrych rad, mozno mas redsie mliecko a traviaci trakt dietatka ho proste nevie udrzat v sebe, nagoogluj si grckanie babatiek, ja som sa najskor drzala jednej rady co som tam nasla, do odsateho mliecka pridat 1 lyzicku nutrilonu - je taky jeden specialny zahustovaci, najdes v kazdej lekarni, tam ti uz poradia, no a vo flasticke som ho rozhrkala..a maly pil a bol spokojny, no potom mi mliecko zacalo odchadzat, (nervy so skusok) no zasa sa mi vratilo, no mam problemy so zlcnikom a ked som mala hnacku ja mal ju aj maly, tak som proste prestala kojit, maleho krmim bebou 1 a je stastny pekne si odgrgne a negrcka. Moze ist aj o to, ze si nahlce vela vzduchu pri papani a tak si grgne az sa pogrcka. Naozaj to moze byt len prechodne
Ak chces kojit, a ak chces velmi kojit a nestaci ti proste davat materske mliecko z flasky, tak to proste treba preckat, casom to mozno zmizne, moj bratranec krstnej takto grckal do roka, a tiez nemal reflux....a mi sme davali proti nafukovaniu espumisan L pre dojcata...myslim, ze je lespi ako sub simplex, lebo ten nam vobec nepomahal, ak potrebujes s dacim poradit, alebo sa nieco spytat, napis internu postu, rada ti pomozem, ak budem vediet 🙂