Ahojte potrebujem radu. Môj synček má 5tyždňou a vracal mi prúdom tak nám dr predpísala Nutrilon ProExpert Nutriton zahusťovadlo dávam mu ho do Babylove mliečka je to podstatne lepšie sem tam vygrcne viac sem tak menej niekedy vôbec snažim sa ho mať aj pol hodinu na rukách aby mu pretrávilo lenže niekedy grcká dosť aj keď nie prudom a strašne plače občas aj prehlta nasucho lebo sa mu to mliečko vracia a nekludný je a mne je ho hrozne luto... neviem čo ešte urobiť aby mu bolo lepšie rozmyšlala som že prejdem na Nutrilon alebo Bebu AR máte skusenosť? Chcem aby bolo drobcovi lepšie uvitam všetky rady ohľadom refluxu u bábätiek a ako im čo najviac zmierniť priznaku Ďakujem vopred 🙂
Ahoj moja dcerka tiez tak vracala jej potom zistili alergiu na bkm ale aj tak vracala az kym sme nepresli na tuhu stravu potom sa to tak trosku ukludnilo...boli sme aj na takom sone ohladom refluxu kde ho potvrdili.
V postielke som mala matrac popodkladany aby nebola na rovnom a krmila som ju az skoro v sede mlieko sme tiez zahustovali
@sarita20 Ja ho už ani na klinovon vankúši neviem mať pretože sa už nezmesti do perinky a aj keď bol v perinke na tom vankuši vždy sa z neho vykotil a teraz sa ho tam bojim davať aby sa nahodou neprevrátil .... tak nas neposlali zatial na žiadne vyšetrenie
Presne v tychto tyzdnoch sa prejavuje reflux, je to nezrelostou traviacej sustavy babatka, moze sa to upravit aj samo alebo vam predpisu este AR mliecko. U vela deti zmizne reflux s prvymi prikrmami a hustejsou stravou.
@michala.s Tak s tym počitam že tuhšou stravou sa to upraví len ako mu to dovtedy čo najviac zmierniť ma zaujima
@miushik765 Skus sa spytat doktorky mala by ta poslat na vysetrenie no nam to aj tak preslo az ked sme presli na tuhu stravu dnes ma ten reflux velmi vela deticiek
@miushik765 zahustovanim mliecka a skus popytat doktorku o zmenu mlieka mali sme aj Nutrilon Ar tusim ale jej potom zmenili uplne ine koli alergii ale kamosla mala ten Nutrilon a este aj zahustovala a pomahalo jej to
@miushik765 vyvysena postielka, nam radili pod hlavicku naskladat osusku, na to latkovu plienocku. Nasmu malemu velmi pomahalo lezanie na brusku ale to je velmi indicidualne u kazdeho dietatka.
@michala.s Aj jemu je dobre na brušku ale ešte sa ho bojim nechať tak spinkat... máme klinovy vankuš ale už ho na ňom neviem mať lebo sa z neho skotúla
@miushik765 osusku vies tak pekne do hniezda naskladat na taky zahnuty trojuholnik
@michala.s vyskùšam len nech mu je lepšie
@miushik765 je to len obdobie, ktore prejde. Pokial pribera je vsetko ok
Najprv sme mali bebu AR ale s tej mi grckal snád ešte viac ako keď sme boli na obyčajnom sunare. Nutrilon AR top, hneď nám to pomohlo, grcol si občas aj po ňom, ale obrovský rozdiel ako keď sme neboli na AR mliečku, predtým mi grckal po každom jedle tak veľa, že bol celý mokrý a musela som ho prezliekať.
@michala.s S tým nesúhlasím, že pokiaľ priberá je to ok. Ja som si to tiež hovorila, malý pekne priberal a keď mal 4 mesiace začal strašne plakávať, celý sa mi prehýbal, napínal, tak sme išli k dr. a ten nám dal lieky, že ho páli celá záha, že to má s toho grckania. Kebyže to riešim hneď na začiatku dávali by sme mu AR mliečko, tak by mu nič nebolo, nemusel by brať žiadne lieky a mali by sme oveľa menej trápenia.
@terka1607 lenze sutorka uz mliecko zahustuje, takze uz to riesi. A samozrejme ze babo pali zaha, ved si predstav, ze sa ti stale zaludocne kyseliny dostavaju do pazeraka. My sme mali stav, ze malemu indikovali operaciu, umele stiahnutie pazeraka castou zaludka. Maly sa operacie nedozil
@michala.s Ano pali ho chudačika niekedy ....a ano pribera pekne keď nás puštati z nemocnice mal 3580g a na poslednej poradni v 3 tyždnoch mal 4220g
@michala.s Ako nedožil?
@michala.s len som tým chcela povedať, že netreba grckanie zľahčovať, že aj keď dieťatko pekne priberá, neznamená to, že je všetko vpohodke, tak ako u nás 🙂 Kebyže viem, že sa to bude zhoršovať, tak to riešim už na začiatku a dávala by som to AR mliečko, lenže som od každého počúvala ako pekne priberá, že to netreba riešiť, tak som tak aj urobila, ale bola to chyba. Tak to ma veľmi mrzí ☹
Ahoj, my sme si tým tiež prešli... najskôr sme mlieko zahustovali a potom nám dr predpísal nutrilon ar a boli sme spokojný.... v deviatich mesiacoch sme ho úplne prestali používať a prešli sme na kravské a malá je úplne v poriadku😊
@jana954 A prešlo jej to keď si začala s príkrmamy?
Ano... zabudla som napísať😊
@jana954 A davala si naďalej do mliečka zahusťovadlo aj keď už mala papala príkrmy ?
My sme už nedavali zahusťovadlo ale ten nutrilon ar ... a to je už mlieko ktoré nezahusťuješ...
Ešte chcem dodať že počas jedla ho davam viac krát odgrgnuť a snažím sa s nim čo najmenej manipulovať