Grcanie umelého mlieka

andreasiskova3
14. jún 2014

Ahojte, som uz z toho zufala. Snazim sa kojit co najviac ale aj tak mam malo mlieka. Doktorka mi odporucila

ushuaia
14. jún 2014

@andreasiskova3 ahoj asi si chcela povedat ze ti DR odporucila UM, ja som bola na tom podobne ako ty...mlieko som nemala a UM grckala...bol to rflux...zmenili sme formulu na AR...vsetko sa upravilo... 🙂

andreasiskova3
autor
14. jún 2014

@andreasiskova3 odoslals som to skor ako som to dopisala. Takze doktorka mi odporucila nutrilon h.a. -grca mi ho, potom sme dali bebu h.a. tiez grca, z protigrcajucej beby tiez grca. Jednoducho udrzi len materske mlieko. Bohuzial nemam dost. Msli ste niektora takyto zazivaci problem s babatkom a ako ste ho riesili. Nemyslim tym rady o kojeni.Dakujem vsetkym za odpovede.

bambinkaa
14. jún 2014

@andreasiskova3 nasa mala tiez nezniesla mlieka, ani materske, odmietala. Prespala celu noc, len aby nemusela jest. Boli dni, ked jedla iba 3x denne, co je strasne pre novorodenca, babatko. samozrejme ze som jej ponukala a ponukala snazila som sa, vsetko mozne som robila, odsala som svoje, aj to odmietala. Nakoniec sme odskusali hadam asi kazdu jednu plechovku nutrilonu co je na tom modrom plagatku, vsetky druhy mlieka bebu, proste vsetko a dospeli sme k tomu, ze tyzden to akosi jedla s mojim velkym usilym, no potom odmietala, grcala vela. pamatam, ked som bola stastna ze zjedla 50 ml mlieka a odlahlo mi, ze konecne a vzapati to vygrckala a uz som bola nadne. Potom som si zacala pisat kolko zjeda, vyslo vzdy malo. Nakoniec pomohli velmi kase, ze mali prichut, ale ani tym sa dlho obalamutit nenechala a tiez casto ich vygrcla. Pediater mi povedal iba 1 vec, vsak pozrite sa mamicka, ved nie je az tak chuda... a hovorim mu ze papa iba 3x denne a na to povedal, ale ved to je malo. Radu nedal ziadnu, ako keby to ani nepocul. Na konci vsetkeho usilia a trapenia, hnaciek a grcaciek vyslo najavo, ze je alergicka na niektoru zlozku z mlieka. Stacilo by tak malo, ak by nam ten doktor na zaciatku pomohol alebo poradil, jedine co poradil proti hnackam mrkvovy a ryzovy vyvar, samozrejme nepomohlo ani nahodov, tie hnacky boli brutalne. Neviem sice co by sme riesili, aj keby nam poradili ine mlieko, lebo aj tak mala vsetky druhy anti allergic mlieka, anti refluxne, anti xxx, proste sme sa vytrapili az do obdobia mrkvičiek a jablk a potom to uz slo. Nakoniec tie prikrmy sme zacali o trosicka skor podavat, lebo dieta chudlo a chudlo a grcalo a hnackovalo. Na gastre dr. povedala, ze deti, ktore su alergicke na mlieko, casto odmietaju aj materske aj umele, vygrckaju ho, hnackuju. Na tom gastre jej dali vypit mlieko a mala dychat do takej masky, co pochopila ako hru, tak bola este aj nadsena z toho, ze sa hrame. To uz bola trosku vacsia. Nastastie iba z mliecka hnackuje dodnes, ale tvaroh, syry, joghuty (nie vsetky) a take tuhsie mliecne vyrobky znasa dobre a ma rada. Neviem Ti dat radu, ale ak to miecko grcka, moze mat reflux, co mal kamoskyn syncek, alebo odmieta to telo, je mozno citliva na niektoru zlozku. Kedze ani mne nikto nevedel poradit, tak sme len skusali a skusali vseliake znacky a chvilu to vzdy vydrzalo. Skuste to tak aj vy, kupte mensie balenia. Drzim Vam palce, a netrap sa, to obdobie uleti. Jedine co mozes hladat stale riesenie, nevzdavat sa, ale zachovaj si pozitivnu naladu, mozno o mesiac sa to cele upravi, ale aj keby mala alergiu, urcite aj vela inych babatiek tym preslo a su tu a su zdrave ako buk 🙂

bambinkaa
14. jún 2014

@andreasiskova3 este ma napadlo 1 cas zaberal nutrilon bezlaktozovy Low laktose - žltý,
potom este zaberal istu dobu nutrilon bez bielkovyny kravskeho mlieka, ten sa vola allergi care, fialovy. Bielkovina inac v anti-refluxnych je, cize anti-refluxny tiez vygrckala. Tieti 2 by sa Vam oplatio odskusat.

niekedy udrzala nutrilon anti colics, ale ten som muslea namiesat s trochou normalneho nutrilonu, lebo ma hnusnu horku chut, tym padom uz ho neznasala az tak dobre. Ale bez namiesania to nechcela.

vsetky tieto su v malej plechovici, polovicna gramaz normalneho balenia a vsetky treba pozriet od kolkeho mesiaca sa davaju.