Grcanie u štvormesačného bábätka

mendynka
16. apr 2021

Dobrý deň žienky, máte niektorá problém s tým, že vaše bábätko po pani grcká? Negrcká prúdom, nemá reflux, ale po kojení vždy vygrcne a veľa a potom aj 2x, stačí keď ju dám na ruky. Má 4 mesiace. Pýtal sa preto, lebo mám jej dávať vit. D aj Probiotiká, ale je na nič, keďže do 10 minút sú vonku. 😔

petus998
16. apr 2021

@mendynka treba ho nehat poriadne odgrgnut po papakani a ak si grcne po kazdom jedle tak ten reflux asi mat bude

mendynka
autor
16. apr 2021

@petus998 Veď aj nechávam..a dr. povedala, ze keď negrca prúdom, žene to ok. Len neviem ako jej mám tie vitamíny dávať. 🤦

nevenka
16. apr 2021

@mendynka a co papa? Materske alebo umele? Mozno nesedi mlieko, ak umele alebo je ho vela. Aj to moze byt. Ja davam vitamin a probiotika na malu lyzicku, par kvapiek mlieka a sup do pusy. Z toho by tiez bol grc?

mendynka
autor
16. apr 2021

@nevenka Práveže áno. 🤦 Kojim.

nevenka
16. apr 2021

@mendynka och joj, tak neviem...neskusala si jej dat pit kratsie a odgrgnut a potom este pripadne dopapat. Mozes mat vela mlieka alebo papa hltavo. Ja musim tak etapy davat papat, casto si musi odgrgnut. Sem tam mliecko vybehne, ale nie vzdy. Naozaj moze mat reflux. To treba vysetrit na gastre. My sme s dcerkou riesili bolesti brucha do roka a pol. Vydupala som si vysetrenie aj na gastre. Ak sa Ti daco nezda, vypytaj si listok, mala by Ti ho doktorka dat.

andreatytler
17. apr 2021

@mendynka Ja davam probiotika do flase s miekom pred spanim... aj nas casto grcal ale najma vtedy ked bol aktivny. Negrcal ale vela... len tak za polievkovu lyzicu asi 3-4x ako bol hore, teda za den grcol aj 10-15x.
Nikdy mu to nevadilo a tak som to neriesila. Preslo to az ked mal 10 mesiacov.

mendynka
autor
18. apr 2021

@andreatytler Ani dcéra nejak moc nevygrcne,ako kedy. Ale neviem, či napr po podaní do 15 minút vygrcne, či sa niečo vstreba. Ale napadlo ma, ze jej to nemusím dávať, ked nema problémy s bruškom synovi som nedavala. Napadlo ma, zeich budem uzivat janamiesto nej a ona to bude mať v mlieku odomna. 🙈

andreatytler
18. apr 2021

@mendynka To fakt neviem ci vitamin D a probiotika prechadzaju do materskeho mlieka... Vitamin mozno ano, ale tie probiotika asi nie. Tiez neviem ako vela sa dokaze vstrebat za 15 minut.😕
Mozno daj dve davky (rano a vecer) vitaminu D kazdy druhy den a tak sa ta strata grckanim trochu vyrovna. Koli probiotikam by som sa velmi netrapila hlavne ak kojis a ma peknu stolicu....

mendynka
autor
20. apr 2021

@andreatytler čítala som,že to prechádza do mlieka,tak hádam. Aké minieme a uz dávať nebudem..asi je to aj zbytočne. Ďakujem za rady. 🥰