GER - gastroezofageálny reflux u starších detičiek

kiana
23. jan 2013

Ahojte. Mam 4,5-rocneho chlapceka a zistili mu v oktobri reflux. Brali sme na neho len gasrotus pred spanim. Teraz sme sa vratili z liecenia a aj po 3 mesiacoch mu reflux potvrdili. V podstate sa nic pre nas na liecbe nemeni. Gastrotus pred spanim a mame aj rehabilitacne dychove cvicenia na posilnenie branice, cim by sa mal reflux zmensovat. Moj problem je ale v tom, ze vsetci mi hovoria o diete, ale nikto mi nic konkretne do ruky nedal. Potrebovala by som nejaku tabilku co moze a nemoze. Viem len, ze nema papat mastne (ale neviem co to znamena - slaninu mu nedavam ale masko prazim na kusku olivoveho oleja a potom podlievam vodou), niekde sa pise ze ma jest surovu zeleninu, niekde ze nie, nema jest kysle - a kysla smoatana sa moze obcas? Mam v tom trosku chaos. Vie mi niekto poradit? Nejaky dobry link alebo nieco konkretne napisat? Dakujem

sisaha
23. jan 2013

@kiana a nejaku inu liecbu nenasadili? vo veku tvojho syna zistili GER aj mojej dcere a dostala na to lieky costi a tie druhe si uz nepamatam..ale 3 mesiace Costi uzivala a potom 3 mesiace tie druhe..A GER zmizol

katecameron
23. jan 2013

je tu tema ohladom tvojho problemu

kiana
autor
23. jan 2013

dakuje za link 🙂

ziadne ine lieky mu nedali, lebo my mame problem s odstupenymi rebrami a posunutou branicou, co znamena, ze lieky by nam asi ani nezabrali, lebo nema v bruku ulozene vsetko tak ako by mal mat a branica netlaci na zvierac medzi zaludkom a pazerakom :(

ladislava.kristofova
25. okt 2013

ahoj sme na tom podobne nám to diagnostikov asi pred 3 týždňami snažila som sa to zhrnúť čo som tu našla ale ty to už asi budeš mať v malíčku od januára. prosím ťa ak mi vieš niečo poradiť poprípade vylúčiť zo zoznamu .... za každú radu som vďačná díkkkk 😉 https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/ger-dieta-reflux/

monaska81
28. okt 2013

https://www.modrykonik.cz/forum/detske-choroby-...
tady najdeš vše, co potřebuješ, je tam tabulka, co smí pořád, co občas a co vůbec, jsou tam nějaké recepty, rady, informace, co čím nahradit. Pokud by jste něco pořebovala, stačí se tam optat. Jina doporučuji přečíst od začátku, je to na dlouho, ale já jsem to četla 2x abych měla potřebné informace.

gabika20
23. nov 2021

Ahojte. Maminky chcela by som sa prosím opýtať..syn má už 6ty týždeň kašeľ..skúšali sme rôzne sirupy z lekárne a včera sme už dobrali aj antibiotiká..mal zapal hrtana a mandli..no nič nezaberá, dr veľmi nerieši.. syn 5 ročný,akoby odkasliaval, mal niečo v krku.. ale v noci uz vobec nekasle.. moze byt aj toto reflux? chcem skusit dietu a PEP test..neviete kde v BA, okolí ho vedia spraviť? Ďakujem

vera55555
3. dec 2021

@gabika20 ahoj uz su zistila ci je to ten reflux? Aj moja dcerka dost kasle a uz neviem co jej dat a stazuje sa aj na bolest bruska a niekedy aj ze jej je zle tak sa bojim ci to nie je prave ten reflux

gabika20
3. dec 2021

@vera55555 ahoj..uz mam doma skumavku na sliny, v pondelok odnesieme na imuno a uvidime.. syn sa praveze nestazuje absolutne na nic ze by ho bolelo ale ten kasel je hrozny

majkanudza
7. jan 2024

@kiana dobrý deň aké cvičenia?