Genciánová violeť na povlak na jazýčku

helena220
21. nov 2014

Ahojte mamky. Mame 8 -dnoveho chlapceka. Uz na druhy den po porode mal ,,zabku". A nie a nie zmiznut, dokonca ma ten povlak uz poriadne hruby a tvoria sa mu tam aj biele hrudky. Lrkarka ze vytierat sodou bikarbonov, ale vobec nezabera.Cistim si aj prsniky. Dnes mi laktacna poradkyna odporucila gencian-ialovu vodu. Ale kde citam tam citam same negativa pomaly, ake to moe byt skodlive a pod. Je o nase druhe dieta, uz tak nestresujem ako pri prvom🙂 ale predsa istota pol zivota, takze vdaka za nazory prip.skusenosti

grundia
21. nov 2014

Vobec mu to neublizi.Aj my sme vytierali pusu a nejak to zabralo.Takze kludne by som dala

helena220
autor
21. nov 2014

@grundia vdaka,a to mu mozem normalne vytriet pusinku aj tesne pred kojenim, ci az potom?

grundia
21. nov 2014

@helena220 radsej po,nech mu to tam trosku zaposobi.ak to das pred,zmyje to hneď mlieckom

safranka
21. nov 2014

Nám tým vytierali pusy a žijeme, ja som tiež raz vytierala synovi ústa, ale to už bol väčší. Zabralo.

marcelatje
21. nov 2014

Tým že ti tu xy matiek napíše že je to v pohode sa negatívne vplyvy gencianky nestratia.

samasa
21. nov 2014

@helena220 my sme mali tiež tento problém a poviem ti..nič iné jako gencianka nepomohlo...takže za mna ano...aale najskor skus len malinko aby nemal reakciu

zita19
21. nov 2014

podla mna lepsi gencian ako sa dopracovat k fungicidnym antibiotikam...

mawka
22. nov 2014

pokial sa gencianka nepouziva dlhodobo, an takyto problem je to fajn riesenie. teraz sa tu budeme ohanat neziaducimi ucinkami a bla bla bla, ale aj take byliny su vlastne drogy a tiez maju kopu neziaducich ucinkov. takze suhlasim plne so @zita19
btw, mne atopicky ekzem potierali genciankou de facto od narodenia a nemam pocit, ze by mala nejake karcinogenne ucinky na mna. kedysi nebolo dostupnych tolko rieseni a na zabky, mokvave rany, ekzemy bolo toto jedno z najidealnejsich rieseni. podla niektorych odbornikov a "odbornikov" by som ja dnes musela byt chlpata ako opica z kortikoidov steroidnych a s diagnostikovanou rakovinou, pripadne mrtva od ortute a olova. napriek tomu som zdrava a zijem a citim sa fit. a myslim, ze 34 rokov je dost dlha doba na to, aby sa ucinky tychto veci mohli dostatocne prejavit.

stonoz
31. dec 2021

My sme preventivne proti plesni pouzivali gv tak,ze sme si natreli bradavky a dietatku sa pri kojeni dezinfikovala pusa. Ak uz ma babo plesen, budete to mat aj vy na bradavke, tak ze znova ten isty postup. Samozrejme natrite si prsniky hned po kojeni a umyti od mlieka, aby to dostatocne vyschlo. Samozrejme pozor na bielizen, lebo farbi.

mirka2305
9. apr 2024

@samasa a za koľko zabralo?