Gastrotus - reflux a kolika

ell3
31. júl 2022

Ahojte,idem si ku Vám po radu.

Dcérka ma dva mesiace. Mame (vraj) koliku a keďže sa nám strašne zvyjala a vrieskala od bolesti poslala nás lekárka na sono a zistili jej reflux. Dcéra vôbec nevracala, niekedy jej vytieklo z pusy trocha mlieka,ale to je všetko. Predpísali nám Gastrotus. Tento zabral a dcérke je lepšie, nie je tak podráždená, ale zmenila sa jej stolica a ma ju hustejšiu (nie tvrdú, len trocha hustejšiu). Doteraz sa nevedela vykakať a teraz je to ešte horšie. Je plne dojčena. Teraz sa nám kakanie nezaobijde bez rektalnej rúrky. Sirupu som jej dávala 2,5ml (od piatka) ale zvažujem že jej budem dávať ešte menej, pripadne jej do toho namočím len dudel…. Mali ste niečo podobne aj Vy ? Ako ste to riešili ? Dakujem

jazula
31. júl 2022

Moja dcerka mala tichý reflux, nezvracala, len občas mala biele bodky (natravene mliečko) v puse. Na reflux sme prišli, keď začala úplne chrčať v ľahu. Mala veľmi podráždené dutiny. Nám najviac pomohlo polohovanie, potrebovala na zlepšenie dosť veľký sklon, predávané klinové vankúše sú máličko. Všetko sme mali vyvýšené vrátane prebaľovacieho pultíka a aj pri kojení som dávala pozor, aby nebola rovno. Dávala som aj Gastrotuss, na začiatku pri každom kojení, neskôr po zlepšení už len večer pred spaním, nech sa dobre vyspí. Keď som začala dávať Gastrotuss, prestala mať stolicu tak často. Nevyzerala ale, že by ju to bolelo, tak som to neriešila ani nepoužívala rektálnu rúrku vôbec. Dojčené deti nemusia mať stolicu aj týždeň, u nás bolo maximum 5 dní za sebou bez stolice. Hlavne som mala pocit, že konečne to mliečko ostáva tam, kde má, aj začala lepšie priberať, asi ho celé strávila a nebolo čo kakať. Tak som si to vysvetlila ja 😅. U nás sa reflux stratil po šiestom mesiaci.

ell3
autor
31. júl 2022

@jazula Dakujem. Aj naša keď vytieklo mliecko z úst tak tam boli biele bodky presne ako u Vás a mna nenapadlo že to bude reflux. My v noci dobre spíme, len cez deň je to horšie, ale po sirupe sa to zlepšilo. Už som objednala aj tie vankúše klinové. Cely deň je. Trocha vyvysena, len keď prebalujem vtedy je na rovnom. Cez deň sa vie dobre vyspať keď ju mám v nosiči, v kočíku sa len prehadzuje aj keď je zdvihnutý trocha. Inak aj to chrcanie sme mali, to nám povedala lekárka že je to ešte nevyvinute hrdlo atd a že to chce len čas…

jazula
31. júl 2022

@ell3 Veď vyskúšajte, nám na tom klinovom vankúši z obchodu začala zvracať 🤷🏼‍♀️. Nakoniec pomohlo, keď sme knihami podložili nohy postieľky a urobili veľký sklon. Až sa mi šmýkala, tak musela mať vankúšik pod ritkou. V nosiči sa bábo parádne vyspí, je zvislo a netrápi ju reflux (pálenie záhy), nám nosič tiež veľmi pomohol na začiatku 🙂.

simona92101
31. júl 2022

@ell3 pravdepodobnd ma tichy reflux,cize mlieko nevygrcia,len stale cestuje do ust a spat.dcerka to mala rovnako,Gastrotuss ju zapekal.skus homeo tabletky Gastrocynesine,rozdrvis v plastovej lyzicke,trosku mlieka alebo vody do toho a das pred papanim.nam velmi pomohli,dokonca Dr.uznala ze su ldpsie ako ten sirup

ell3
autor
31. júl 2022

@simona92101 Dakujem. Zajtra idem k lekárke tak sa spýtam na to.