mam 6tyzdnoveho syna, ma reflux, doktorka mu dala gastrotus baby-taky gelik, davam po kojeni.....mam ale pocit ze mu to moc nepomaha..aj tak po kojeni musi byt dlho v klokanke vo zvysenej polohe..inak sa puci a place....tak mi tam zaspi po polhodke skakania na lopte,,,,ak ho dam do postielky place-ma ju zvysenu....toto sa opakuje stale dokola, kojenie-lopta-klokanka-postielka-plac...som uz moc unavena stoho..navecer sa podari ho uspat po kupani tak na 3hodky..potom to zacne odznova...noc je najhorsia..som zceleho dna uplne vycerpana..ale musim snim skakat, prechadzat saaby plakal co najmenej..cez den spi malo, len vonku na prechadzke............. ☹
my sme dávali proti kolike Sab Simplex - ten zabral zázračne, Gastrotus som do malej žiadnym spôsobom nevedela dostať, tak sme grckali odušu ☹ ale po zavedení príkrmov od ukončeného piateho mesiaca bol zrazu pokoj 😉
nam gastrotus tiez velmi nepomahal, tak sme ho prestali brat....mala mala rovnake problemy, pri aj po papani sa zlostila....my tiez skaceme na lopte ked ju uspavame, sama nezaspi aj ked vidime, ze sa jej chce spat....vstava vecer minimalne kazde tri hodiny, v poslednej dobe sa vsak stale budi, tiez sme uz z toho vycerpani
Ahoj, nám dávala doktorka probiotika Infants Dophilus, tie nám pomáhali ale najviac pomáhali masáže bruška.
@swojska ☹ ☹ ☹ ☹ mojka úplne ťa chápem, náš Riško bude mať 11 mesiacov a reflux stále pretrváva, kľudne sa pýtaj čo ťa napadne....nedávaj / ani ty nepi nič čo nafukuje- ani dojč.čaje, ani malému nič čo obsahuje fenikel, kmín, aníz a podobné, prihorší sa mu/, kúp mu antiref.vankúš, na odplynenie infacol / prípadne sab kvapky - nám nepomohli/, po kojení odgrgnúť, dať gastrotus vo zvislej polohe a dať ľahnúť na 30minút, ak sa povracia dať mu lyžičku čistej vody - spláchne mu kyselinu, výborné sú homeopatiká gastrosynecine / neviem či som to správne napísala/- roztopiť a 2-3x za deň / ja som ich dávala až od 3 mesiaca/...probiotika biogaja, alebo dophilus
@swojska ahoj, moj drobec mal tiež silný reflux a tiež nám bol doporučený gastrotus ale nezabral hned ho vyvrátil ako sa mi podarilo donho to dostat tak sme dávali do mliečka nutriton malý bol na UM ale dá sa zarobiť s vodou a dať na lyžičke, a to zaberalo síce grckal ale oooovela menej a ako sme začali s príkrmami už v 4 mesiaci tak sa to skončilo 🙂
my sme dávali pred kojením espumisan práve kvôli tomu pučení a po kojení gastrotrus a poviem ti mala som kludné dieťa