Ahojte prosím je tu niekto kto má skúsenosti s prikrmami u skoro 6 mesačného bábätka po gastroschize? Tento piatok sme absolvovali snáď už poslednú operáciu bruška kde jej aj vrátili stómiu naspäť. Ako ste to mali s prikrmami?
@pata02 ahoj, no malá má už rok aj 3 mesiace papá veľmi rada lenže máme problém s kakanim. Priliz veľa kaká. Len teda má problém aj so štítnou žľazou tak si myslím že to s tým môže súvisieť . Plus nemyslím si že ešte tie črevá sú úplne zahojené. Však ešte moja jazva nie je veľkom ok po cisárskom a jej toho robili podstatne viac.
@petrak1998 určite, trvá kým sa dajú veci do poriadku. Treba sa obracať na lekárov aj na prvý pohľad možno s najmenšou banalitou, nikdy nevieš čo sa môže diať. My sme mali opačný problém so stolicou, takže pokial odchádza, za mňa je to dobrý znak
@pata02 no ja týmto doktorom neverím práveže 🙏🏻 zatiaľ moje inštinkty ma nikdy nesklamali.. áno to mi hovoria všetci že je lepšie keď kaká akoby nemala kakať no ani moc nepriberá ale zasa takto je úplne v poriadku veľmi živé dieťa chvala bohu veľa sa hýbe 🙏🏻 a poznám dievčatko ktoré má 3 roky a má 10 kg a je úplne zdravá.
@petrak1998 chápem, ja si musím pochváliť všetkých, čo sa mi o malého starali a musím si poklopať, že je zdravý a dnes už chodí do škôlky a na gymnastiku 😉 a tiež to je taká palička chudá
@pata02 tak aspoň že tak ☺️🙏🏻 a vám to ako dlho trvalo kým sa všetko dalo do normálu? Koľko mal operácii ?
@petrak1998 z nemocnice nás prepustili po 2 mesiacoch a za ten čas mal dokopy 5 operácii. Samozrejme chodíme doteraz na rôzne kontroly a vyšetrenia, keďže za ten čas tam bolo viacero komplikácií. A u vás?
@pata02 ale tak myslím že koľko trvalo kým začal pekne kakať a podobne že ste našli preňho vhodnú stravu a tak lebo aj s tou stravou neviem co jej môžem a nemôžem dať z niečoho ju preženie z niečoho zas nie a podobne. My máme za sebou 4 operácie. Boli sme v nemocnici 3 mesiace.
Narodil sa aj predčasne ?
@petrak1998 no jemu hrozila ďalšia operácia, kvôli nepriechodnosti, ale našťastie sa mu to doslova 5min pred operáciou rozbehlo. Čiže už z nemocnice sme išli že to pekne išlo a ak nie, tak som doma dávala rúrku a tým pádom nemal problém. A čo sa týka jedla som vôbec nerobila nič inak ako pri zdravím dieťati. Áno, v 35.tt sa narodil
@pata02 ako tak pozerám tak každá gastroschiza je iná. Zatiaľ som nenašla niekoho kto by mal rovnaký “problém” ako my.
@petrak1998 asi áno, nám sa zas pridružilo veľa iných vecí počas pobytu v nemocnici. Je toho niekedy dosť, furt čosi riešiť okolo toho, dávať pozor a sledovať veci, ktoré by sa možno pri zdravom dieťati neriešili, ale snáď už bude deťom len dobre 🙂
@pata02 no však aj nám sa pridružilo viac toho no ja verím že sa jej to všetko dá do poriadku 🙏🏻 aj vám prajem hlavne veľa zdravíčka . 🤍
@petrak1998 ahoj, už ste snáď veľký jedáci 🙂 Môj malý sa narodil s gastroschizou, prikrmy a všetko okolo toho našťastie zvládal super