Gastroenterologické vyšetrenie

domka25
20. máj 2017

Dobry den maminky.Mame taky problem ze syn 3r. ma po kakani krvavu ritku (ak ma velmi tvrdu stolicu tak viac ak ma mäkksiu tak o.nieco menej alebo vobec) ale väcsinou je tvrda.Papat papa nema ziadne ine problemy ani bolest bruska nic.Len toto po tom kakani.Dr nas poslala na gastro.... vysetrenie.V stredu sme objednany.Len sa chcem spytat ci nemate niektora takuto skusenost.Ako to dopadlo alebo co na to zabralo?Velmi sa bojim tak preto nejake slusenosti ak.by ste mali.Dakujem a pekny den zelam....

mirka171
20. máj 2017

@domka25 3rocne dieta na gastro vysetrenie? Pochybujem ze to zvladne je to neprijemne pre dospeleho to nehovorim o detoch...poradit vam inak v danej veci neviem nakolko nemam skusenost ale to gastro mi nejde do hlavy ja som to absolvovala pred dvomi mesiacmi a mala som co robit aby som to zvladla...je to neprijemne neboli to ale je to hnus

inull5
20. máj 2017

@mirka171 predpokladám že ty si bola na tzv."hadici do hrdla"..gastro vyšetrenie totiž zahŕňa aj iné diagnostické postupy a vyšetrenia...
@domka25 nemusíš sa obávať,hadicu do hrdla tvoje dieťa absolvovať nebude,pretože tým sa diagnostikuju iné problémy a nie tvrdá stolica..s najväčšou pravdepodobnosťou sa ťa lekár bude pýtať na stravu,tekutiny a pod.,predpise vám duphalac čo je sirup na zmäkcenie stolice,možno nejaké čipky a navrhne úpravu stravy(veľa tekutín vlákniny,obmedziť sladkosti a pod.) takže bez obáv

loginexistuje
20. máj 2017

To bude len anamneza mozno sono alebo vysetrenie konecnika to mozu poslat na chirurgiu najskor budu ale riesit upravu stravy

domka25
autor
20. máj 2017

@mirka171 Je aj detske gastro vysetrenie lebo nas caka tuto stredu co bude sme objednany.Takze preto som sa pytala ako to prebieha

inull5
21. máj 2017

@domka25 áno detské gastro,pretože gastroenteorolog pre dospelých dieťa vyšetrovať nebude..ale lekári proste hovoria "gastro vyšetrenie" celej škále vyšetrení vrátane návštevy a anamnezy.

domka25
autor
21. máj 2017

@inull5 Lekar pre dospelych nie ale objednavala som syna k detskemu gastroenterologovi.Takze preto som sa pytala ci nema niekto skusenost.