Ma zmysel podstúpiť gastro vyšetrenie na reflux u kojeneho dieťaťa ? Predpokladam že po potvrdení mi môže gastro lekár predpísať UM proti refluxu čo nechcem (chcem naďalej kojiť ) alebo ma poučiť o zásadách pri refluxe , čo ovládam aj tak. Alebo čo ešte môže byt prínosom tohto vyšetrenia ? Nebude to zbytočne v tomto pripade? Poslala nás pediatrička keď som sa jej posťažovala na grckanie dieťaťa (dieťa ma pol roka).
Ps: skúsila som gastrotuss baby ale keďže to podľa mna skôr zhoršilo stav nechcem do nej pchať sirupy, a aj tak je asi celkove riešenie len počkať kým to prestane samo niekedy časom ci?
nás poslala ped. na gastro keď mala dcéra 8 m... čakali sme na vyšetrenie - termín 3 mesiace.
na vyšetrení zhodnotili jej stav, odvážili a predpísali mlieko... v prvom roku reflux sa zníži resp. úplne vymizne...
Mne doporučili trochu odsať, zahustiť a tak dokŕmiť. Pri nástupe príkrmov sa stav môže výrazne zlepšiť.
Nám pediatrička predpisovala Nutrilon Nutriton - miešané s vodou, urobil sa z toho akoby taký gél a to som mu pred kojením dávala, malo to zahustiť MM ... áno,aj to niečo pomohlo, ale po mesiaci užívania malého hospitalizovali vo 4.mesiaci, pretože začali hnačky s krvou ... kázali vysadiť Nutriton a viac problém nebol, no s refluxom sme sa strašne trápili až do cca roka, teraz má 18 m a niekedy mu je ťažko...my sme mali vyšetrenie asi okolo 8.m, to už zvracal žlč = potvrdili výrazne refluxné doby a plynatosť a to bol celý výsledok, jedine Nám povedali, ak sa stav do mesiaca nezlepší, máme ísť do BB na detskú chirurgiu a operáciu...ale ustupovalo to, pomaly, no bolo to každým mesiacom lepšie
@paigesy zrejme by urobili len sono, čím by reflux potvrdili/vyvrátili. nemyslím si, že ti natlačia UM nasilu, môžu ho odporúčať, prípadne predpísať a výber nechajú na tebe. mne zvracala tak, že do 2 metrov. a to som jej dávala len po troške. čiže ja som neváhala ani sekundu a UM nasadila okamžite. do mesiaca sa stav zlepšil tak, že konečne prestala revať deň/noc a začala jesť viac a zvracať menej. neviem, ako často zvracia tvoje dieťa, ale ak často, uvedom si, že ho môže páliť záha a plus, že trpí aj hltan...
a samo či to prestane? nuž, skôr si myslím, že reflux je celoživotná záležitosť, aspoň u nás to tak je. má to moja matka, mám to ja, moje dieťa.....