Milé maminy a ocinovia!
Môjmu synovi boli zistili na prste na ruke gangliom, máte niekto s niečim takým skúsenosť?
my sme nejak ani nezbadali, že to syn má a on si myslel, že ide o nejakú modrinu, tak predsa o nič nejde. včera sme boli na reumatológii a tam si doktorka pri prehliadke všimla, že má niečo na prste, tak nás hneď poslala na chirurgiu, tí zasa na sono a a tam sa potvrdilo, že ide o gangliom. no a chirurg, že to má posúdiť ešte ortopéd a že by sa to malo operovať, lebo teraz to syna nebolí, ale pozdejšie vraj z toho môže mať problémy. pre to ma zaujímalo, či takúto operáciu náhodou niekto nepostúpil a ako to celé prebiehalo. ale potom ty si ten šťastný prípad 🙂 no uvidíme, čo bude s nami
@elenka74 ja som mala na zapasti..opakovane sa mi robi...2x mi to vytahovali vodu z neho..prvykrat bolelo jak fras druhykrat nic, potom mi to prasklo spontanne pri volejbale, mi na to silno buchla lopta...obcas sa mi vytvori..vtedy to boli trochu , potom uz nie...po case sa mi zatial vzdy vstrebal, tiez masirujem ked sa mi spravi....ale operacia mi hrozila, natastie to vtedy vyriesila volejbalka
@strapco13 my sa chystáme na tú ortopédiu, nejak sa tam nevieme vybrať, synátor je prechladnutý , som zvedavá ,čo nám povie ortopéd. ja by som chcela, aby mu to urobili raz a poriadne a aby mal s tým pokoj. jeho to nebolí, ale doktor na chirurgii nám vravel, že s tým môže mať problémy. mňa len zaujímalo, že ako prebieha tá operácia, či to robia len tak ambulantne alebo riadne v narkóze a čo potom, lebo ak má s tým maródiť nejak dlho, tak to radšej necháme na prázdniny, lebo meškať si školu, to nie je bohvie čo
@elenka74 synovi to nechceli na Kramaroch urobit ambulantne, mal tam ist lezat na 3dni, ale sme to odmietli a vybavili sme si to inde a inak. Operacia trvala asi hodinu, ale on to mal hlboko az v klbe a bol tam uz aj zapal. Doma bol 3dni kvoli bolestiam, potom chodil riadne do skoly a po 10dnoch mu vybrali stehy.
@elenka74 mám ja osobne sama u seba, mala som ho na zápästí a pomerne veľký , ja som postupovala tak že som ho trikrát denne masírovala a do dvoch mesiacov bol preč.