Galleaziho príznak u bábätka

simivi
27. nov 2013

Ahojte, mate niekto skusenost s Galleaziho priznakom u babatka? Dnes sme boli na kontrole na ortopedii a dr.nam napisala do spravy Galleaziho priznak pozit. Hladam na internete, co to znamena, ale zatial som nic nenasla. Stretli ste sa s tym niektora? Balime nasiroko frejkovou perinkou uz mesiac.

zita19
27. nov 2013

@simivi Pozrela som Ti na nete, je to priznak, ktory maju deticky s nedovivinutumi bedrovimi klbikmi. Znamena, ze kolienka nie su v rovnakej vyske, ked ma leziace babo paticky polozena na podlozke a kolienka zohnute. Podla toho co som citala (text bol v anglictine, je to diagnosticky priznak, pri problemoch s klbikmi. Dufam, ze som Ta ukludnila.
Dalej dodrzujte pokyny ortopeda a ono to pojde dobrym smerom. A fakt dodrzujte. Moja mama dodrziavala a nemam temer ziadne nasledky (bolia ma klby, ale koho v mojom veku nie) ale moju kamosku zo skoly mamicka lutovala trapit a v tridsiatke uz mala obidva klby umele.

simivi
autor
27. nov 2013

@zita19
Ahoj, dakujem za tvoju odpoved. No to nam hovorila aj pred mesiacom, ze ked jej vyrovna nozicky, tak nema narovnako paticky, ze jednu ma o nieco vyssie. Ale vtedy nam nepisala do spravy, ze galleaziho priznak pozit... Teraz hovorila, ze to ma o nieco lepsie no a ked som doma precitala spravu, tak som tam objavila ten ,,priznak,, a zacala hladat na internete, co to je. Ale nic mi nenaslo. Dufam, ze sa jej to da doporiadku.

zita19
27. nov 2013

@simivi Ja som zadala do gooogla "Galleazi" a naslo mi obrazky z osetrovatelskej skoly v Britanii, tam to bolo strucne popisane. Pozri sa:
http://newborns.stanford.edu/PhotoGallery/Galea...