Ahojte mamky,
Som študentkou všeobecného lekárstva a onedlho ma čaká praktická skúška z pediatrie, chcela by som vás preto velmi pekne poprosiť či by ste sa so mnou nepodelili o časť zo zdravotnej dokumentácie vasho drobca. Konkretne by mi velmi pomohla časť fyzikálne vyšetrenie alebo teda inými slovami Status preasens generalis a status preasens localis, myslim ze by sa to malo nachádzať v každej prepúšťacej správe z pôrodnice. Ak niektorá z vas ma tuto časť dostupnú prosim zašlite mi ju do súkromnej spravy a citlivé údaje pokojne zamazte. Velmi mi to pomoze v studiu nakoľko každý lekar ma iný rukopis a každé bábätko je iné, takze to bude pre mna určite viac nápomocné ako poučky v knihe. Dakujem velmi pekne!
V prepustacej sprave skor nie, pise sa to u nas na prvu stranu dekurzu, novorodenecky zaznam, ako prvovysetrenie a vysetrenie pri prepusteni, no mozno inde to maju inak. Okrem toho sa potom aktualny stav pise len do vizity a v prepustacej sprave je uz len epikriza a nejake zakladne udaje, miery, casy, (ne)realizovane vysetrenia… a tiez sa to tam nepise latinsky, tak mozno mamicky ani nebudu vediet, co zhanas 🙃
Prepustacie spravy su archivovane v porodniciach, pre studijne potreby pri splneni zakonnych podmienok ti ich nemocnica spristupni