Ahojte, nakoniec po neúspešnej liečbe furunkulu u kožnej, som skončila na chirurgii. Dnes mi ho rezali, vytlačili hnis, mám tam gumičkovú drenáž, zajtra na prevez, máte niekto skúsenosť? Ako často sa chodí na tieto prevezy, sú bolestivé a ako dlho sa niečo také hojí? Tiež by ma zaujímalo či mal furunkul niekto, kto má všetko v poriadku, krv, atď, je zdravý? Že či je tam aj iný dôvod vzniku než nejaká choroba? Ďakujem za info
@jj298 joj. Ja som plakala aj s umrtvením, ale tak ja som citlivka a hlavne takto na tvári, tak snáď sa to bude len dobre hojit 😊
Ja som tom mala viacraz v puberte a pichali mi autohemo. To je vlastnu krv mi aplikovali injekcne. Stare dobre postupy.
mala sim na bruchu resp ja sim uz mala 30 cm absces v priemere crp velmi vysoke mne uz nekrotizovalo tkanivo rezali bez umrtvenia drenaze preplachy peroxid atb a musela som mesiac brat atb a vyskrabavali mi hnis a toto robili sest ci sedem krat obden vzdy bez umrtvenia
mala som a bola som dost prekvapena, lebo to vraj maju ludia s extra oslabenou imunitou, stalo s ami to na jar, zrazu obrovska hrca z jedneho dna na druhy, mali mi to rezat, ale nastatsie sa to cele vstrebalo, takze to zmizlo same
@zobaka toto aj mne povedali, že ľudia s oslabenou imunitou alebo tí, čo sa liečia na cukrovku, ale ja nemám ani jedno no.
@mamina7070 jaj tak ja som mala len taky menší do 2 cm našťastie
@michaelaprocner niekedy staci stres, zhorseny spanok, hocijake problemy a imunita sa oslabi, ale podla toho, co pises, ze bol len do 2 cm, tak sa to da brat ako "vacsia hnisava vyrazka"
@zobaka veru teraz keď toto píšeš, tak áno stres aj málo spánku bolo neúrekom, no každopádne dúfam, že už sa to bude len pekne hojiť a prevezy nebudú nijak extra bolieť 😊
@michaelaprocner bude to v pohode, mne povedali, ze to asi budu musiet rezat, fakt som to mala velke, ale asi za 2 - 3 tyzdne to zmizlo, viem, ze dlhsie to trvalo, dali mi taky husty mastny krem na to
@michaelaprocner ja mam diabetes tak mne sa to preto spravilo a aj to malo rychly a blby priebeh
Pre tie, ktoré by sa potom báli prevezu, tak mňa to trošku poštípalo, ale inak nič hrozné to nebolo 😊😊
@michaelaprocner dobrý deň. Ja mam aktuálne na tvari 4 furunkuly, užívam antibiotika a zatiaľ sa ti nezlepsuje. Je to týždeň. Ako vám to na tvári odstraňovali? Nezostala vám jazva?