Fúkanie soplíkov vysávačom

laura__
22. feb 2024

Ahojte , mám takú otázku pretože moja svokra si mysli že fúkanie soplikov je VEĽMI nebezpečne pre dieťa že kto to vymyslel nemá rozum a zakazuje nám to robiť. (Bývame spolu v jednom dome preto nám to zakazuje ) dnes sme sa o tom pohádali s ňou čo ja viem a poznám každý to robí nie často lebo pri častom to môže poškodiť sliznicu či niečo take no proste uškodí to ale nie sem tam teraz ma malý nádchu a cez ústa s odsávačku mu malo čo dokážem vytiahnuť pretože sa hemží tak raz za čas mu s vysávačom vytiahnem že raz dva a pokoj …
Aký je váš názor

juliacenc
22. feb 2024

@laura__ samozrejme ze to pouzivam. Pri obidvoch detoch. Neviem si ani predstavit bez toho ked maju sople. Svokra je stara skola, nechape ze ta odsavacka ma jemny tlak aj ked vysavac rici… nevysvetlis… urcite pouzivaj nech ma cisty nos a nech sa mu dobre dycha

ivuska027
22. feb 2024

Ty si matka, tvoje dieťa, správ ako uznáš za vhodné. Ja som pri oboch pouzivala a žijú. Bola to obrovská pomoc pri nádche.

diewcatqoo
22. feb 2024

Jasne, pouzivali sme odsavacku na vysavac. Dieta prezilo, ziadna ujma. Ked bolo starsie a bolo chore, samo chodilo za vysavacom, aby sme mu vysali sople a aby sa mu ulavilo.
Svokra je zakonna zastupkyna tvojho dietata? Ak nie, tak nema ti co zakazovat, aby si robila s dietatom. Aj ked zijes pod jej strechou.

ariannazara
22. feb 2024

Môj ma 4 a bežné mu odsavam. Svokru pošli vieš kde co ona ti rozkazu je?

kp7333
22. feb 2024

Povedz svokre, ze nebezpecne je neodsavat a nechat zatekat sople do hrdla a usi, z toho moze byt zapal stredneho ucha, dutin, ci bolave hrdlo a to uz je na antibiotika.

3petka
22. feb 2024

@laura__ tak my sme to na prvom dieťati tiež robili ale aj sme skoro prestali. Môj osobný názor je že to nie je dobre tým vysávačom. Ostala som len pri ručnom baloniku. Streknem do nosteka prípravok, nechám pôsobiť a vycucnem, príde mi to tak viac ako smrkanie. A nehovoriac aj o tom horore pri odsávanie vysávačom.

salamistka
22. feb 2024

My sme nikdy neodsávali vysávačom, v tom čase som o tom ani nepočula a doteraz sa mi to zdá zvláštny spôsob fúkania nosa...nám radili, aby sme čo najskôr naučili dieťa fúkať nos a keď mala nádchu, tak sme dali kvapky do nosa na predpis od lekárky a vedela dýchať, keď nie, tak dýchala ústami, ale je pravda, že soplíky potom zatekali a dosť často dcérka kašľala a bola častejšie chorá...takže neviem...svokra to ale nemá čo riešiť, je to vaše dieťa a vy viete, čo je pre neho najlepšie.

heln
22. feb 2024

@laura__ tak snad tie sople nevysavas kazdy den 3x denne. ked ma dieta zlte sople, ktore sa tazko fukaju je super ich napriklad pred spanim vysat vysavacom.

nevenka
22. feb 2024

No take fajne covidove sople, tie nechat v dutinach, po prve, sa mi dieta ani nenadojci, nenapije, co malo plny nos a za druhe, z toho by bola nemocnica. A v nemocnici co? No odsavaju sople odsavackou 🤣😅.
V porodnici som videla, ked odsavali hlieny malym novorodencom, s takym obrovskym onym. Vysavac je nic oproti tomu.
Co najskor naucit dieta fukat sople? Tak nas 3 rocny uz ako-tak dokaze. Aj to este nie dokonale. A nadchu mal uz snad milionkrat, k tomu 3x covid, chuda. To by sme v nemocnici boli kazdu chvilku. Dakujem, neprosim. Ruky by som bozkavala tomu, kto taku sikovnu vec vymyslel. Tie balonikove tak odsaju velky prd, len to, co je pri krajicku nosa a to huste, najhorsie, ostane dnu. Brrrr.

kengurica
22. feb 2024

@laura__ veď jej tu ukáž, pricucni jej to na ruku a zistí, že ten podtlak vôbec nie je silný.
Najlepšie na to vysávači je, že to saje plynulo a dostatočne dlho, aby to odsalo čo najviac spolíkov.
Nikto ma nepresvedčí, že tie balonikové alebo ústne odsávačky sú lepšie.
Svokra si určite myslí, že ten podtlak je taký silný, ako keď vysáva koberec 😱. Vôbec. Ten podtlak je celkom jemný, veď jej to ukáž.
Je to naozaj dobrý vynález, a úplne bezpečný.
Keď som odsávala dcérke, zo začiatku ju bolo treba pevnejšie podržať (ale to treba dieťa pri akejkoľvek odsávačke) tak si aj sama ukázala že to chce. Vedela, že sa jej uľaví.

laura__
autor
22. feb 2024

@kp7333 presne to som jej povedala ona Nie to nie je pravda ….

laura__
autor
22. feb 2024

@heln jasne že nie … od soboty ma sople prvá krát s vysávačom som robila v nedeľu lebo chudák spinkať nemohol od nedele som s vysávačom nerobila až dnes keď som vydela že ten sopel mu tečie a tečie a tečie aj ked som mu s ústnou odsala tak som povedala dosť zobrala vysávač

nikpa
22. feb 2024

@laura__ môj názor je, že je tvoje dieťa a svokra si svoje deti už vychovala. Vyprovadim ju z izby, zavriem dvere, zamknem a budem si robiť čo chcem. Nech si tu odsávačku priloží k nosu a uvidí aky silný je to ťah, nič to nie je. Oveľa nebezpečnejsie je tie sople nechať v nose. No a viem, že k tomu téma nebola ale čo najskôr sa odsťahujte lebo takto sa žiť nedá.

katkaseiner
22. feb 2024

odsavacka na vysavac je najlepšia vec na svete a osobne by som za nu dala nobelovku. Ako fakt, tak maly kusok plastu a pomoze. Moje deti su bez ujmy a teda v pripade nadchy sme odsavali kludne aj v 5.rokoch

lol2219
22. feb 2024

@laura__ aj moja mamina bola z toho zhrozena..😀 ked som malemu prvykrat odsavala, isla radsej prec z izby len aby to nevidela.. a ked uz bolo “po”, vratila sa prekvapena so slovami “a to ani neplakal?” 😀 tak som jej to dala vyskusat a hned pochopila, ze to nie je take hrozne ako sa na prvy pohlad zda.. skusila by som teda ukazat svokre ako to funguje 🙂

denisa0504
22. feb 2024

Keď som odsala ústami, takmer nič nešlo. Použila som vysávač a bolo toho riadne veľa... Odsávala som aspoň 4-5x denne, hlavne pred spaním. Teraz keď sme boli v nemocnici, tak síce nie vysávačom, ale tiež to bola hadička napojená na nejaký druh odsávania vedúceho do steny s podobnou intenzitou ako má vysávač. Jednoducho len ústami toľko von nepôjde... Mne by bolo jedno čo svokra chce alebo si myslí. Je len na tebe, či ju necháš hrať sa na pani domu, teba a tvojho dieťaťa. To, že s ňu žijete jej nedáva právo riadiť vám život. Povedať si môže, ale musí ťa rešpektovať. Bolo by dobré si s ňou sadnúť a odkomunikovať. Že chápeš, že vám chce dobre, no ty si matka a ona ti nemôže prikazovať alebo rozkazovať. Nemáš 5 rokov a doba ide dopredu. Nie všetko čo nepozná je zlé. Ak ju "neupraceš" teraz, bude ti kecať úplne do všetkého a ty sa s ňou potom úplne rozhádaš, alebo sa podvolíš a budeš ju poslúchať. Radšej to vyrieš hneď v zárodku

jaskolka
22. feb 2024

Odsávačka soplov na vysavac je jedna z najlepšich veci,akú kedy vymysleli, fakt cenu pre toho, kto bol autor.

paradajkova
22. feb 2024

Mali sme rozne odsavacky, lebo sme chceli malemu odsavat aj kym spal, aby ho nezobudil vysavac a kadeco. Ale ziadna sople neodsala poriadne, tak sme ostali iba pri odsavacke na vysavac.

Plus sme nasli este jedno vylepsenie a tym je preplach dutin. Este lepsie ako odsavacka na vysavac. To, ake sople dokaze dostat preplach z nosa, je neskutocne. Pouzivame aj my aj dietatu to robime. Neviem ako sme zili bez toho 😀