Bre ranko kocky, dokaslala som to priznavam sa ,dcera ma vyse 5 rokov a strasne slabo fuka nos.Nevie to
Stale som brala odsavacku na vysavac,lebo raz mala zapal ucha zo soplov ,tak som sla na istotu nech vsetko vyjde von.
Samozrejme nechce fukat ,chce vysavac.
A ja stale povolim lebo - ten moj strach koli uchu.
Ako von z tohto zacarovaneho kruhu? Vyhodit odsavacku do kosa?🤣🫣
Alebo prehanam a nauci sa aj ked o rok dva?🙄 🫣
Ako na nu ked nechce fukat?🫣
@mamickalisticka ahoj😊 takto rozmyslam aj ja..a myslim si ze kazdy clovek vie fukat nos nauci sa aj ona,len na figu je to ked sme vonku a ma plny nos a ona nebude fukat.proste nebude.Je to ozaj super decko ,da si vsetky lieky, nema strach z injekcii ale co sa tyka fukania nosa zatne sa a nepohnem s nou.
Asi budem musiet ist na styl vydierania na nu i ked nerada🙄
@mamickalisticka chronicky zapal ucha boze moj🫣🫣🫣
Tiež si myslím. Môj tak isto, očkovanie, branie krvi, lieky, všetko bez problému, ale toto, nevie proste fúkať naplno, aj keď to skúša.
No tie problémy s ušami čo mám, je to jedna veľká katastrofa a každú chorobu, čo mám nádchu, tak umieram na bolesť uší. Radšej mu budem odsávať do 20ky akoby mal toto zažívať 🙄
Mojaa 7dem ako fukne do obrusky. Ale ked je chora mame stary vysavac napijeny v elektrine a sama si chodi a fuka neriesim. Vyfuka naraz a ovela viac.
@slavomira236 ved toto vsetko vyjde von ,ona si tiez sama “fuka” uz som si myslela ze mam dost problem ze nevie fukat🤣normalne mi odlahlo
@mamickalisticka oj to mi je luto nezavidim ti😒😒😒
Ved vekom budu vediet silnejsie kazdy vie😂
Tak pokial budes stale pouzivat odsavacku, tak sa fukat ani nenauci...
@ivanakal ja to viem … ale mam strach zo zapalu ucha😩😩😩
Moja bude mať 4 a fúka nos krásne aj napriek tomu, že stále sem tam použijeme aj vysávač. Skúšala si take tie motivačné reči typu "tato je v obývačke, smrkni tak, aby si myslel, že je tu slon"? To moju malú naštartuje, že smrkne fakt silno. Sama si vysmrká tiež pekne ale nemá tu správnu techniku. Ako to riešia učiteľky v škôlke, keď si potrebuje tvoje dieťa vysmrkat? Naše majú pri dverách vreckovky a ktoré plače si rovno berie vreckovku a smrká, učiteľky im smrkali možno prvý mesiac 😁
@mima172 dakujem za tip to skusim,takotou cestou som nesla , je to super napad 🤗
V skolke neviem za tie roky nikto nikdy nic nevravel🤨
Urcite ho treba naucit fukat nos. Co ked ochorie na dovolenke? Pojdete si v hoteli pytat vysavac?
Ucte ho to uz ked je zdravy hravou formou: urobte z papierovej vreckovky minigulicky, sadnite si oproti sebe k stolu a vzdy si jednu dierku na nose upchajte (stlacte prstom) a druhou fukajte do guliciek, kludne i sam to moze a na stol nalep pasku a ked dofuka gulicku za nu, ma bod. Potom to iste s druhou dierkou.
A takisto by som ho neskor naucila preplach nosa fyziologickym roztokom (kanvicka), to je pri zacinajucich soploch topka.
ja mam 4 a pol rocnu a fukat vie, ale len ked ma tak bezne sopliky....akonahle je chora, cela zasoplena, tak fukat odmieta, lebo ju z toho napina a nechce to....tak tiez odsavam stale
Môj syn tiež tak. Vyfuka čo vyfuka, doodsavam odsávačkou. Keď som bola mala, odsávačka nebola, alebo sme ju nemali, ja vkuse soplava a vkuse zapálené uši. Teraz mám chronický zápal ucha a je to na ho💩. Budem odsavat dokedy bude treba.