Fucidin masť pre 6-mesačnú dcéru

evahunkova15
11. nov 2024

Ahojte mám 6 mesačnú dcérku a predpísali nám fucidin mast neviete na čo presne sa to používa ( predpísali nám to na tale červene vyrážky na telíčku ) ale nenapisala mi že preco jej to dala že čo to má…

patka06
11. nov 2024

Liek je krém, ktorý obsahuje kyselinu fusidovú. Liek má antibakteriálny účinok, zastavuje rast a spomaľuje množenie mnohých baktérií. Používa sa na liečbu povrchových kožných zápalov spôsobených baktériami.

carrot_apple
11. nov 2024

@evahunkova15 je to výborná mastička, ja mám psoriázu a ukľudnila mi začervenané miesta a kedy si som mala niečo také ako lyšaj pod nosom, na oboch stranách a úplne mi to za 3 dni zmyzlo

januela29
11. nov 2024

@evahunkova15 určite dajte pozor aby malej nespalil ten krem pokožku... moja dcérka ho dostala tiež na vyrazky keď mala 6 týždňov a z jednej strany pomohol ale z druhej ju "popalil" a musela nám kožná prepísať robenu masticku... čiže ja by som ho už malej nikdy nedala...

evahunkova15
autor
11. nov 2024

@januela29 čože… ako to myslis že popálil ? Ako si to zistila ?

evahunkova15
autor
11. nov 2024

@januela29 Práve som ju kúpala v roztoku hypermangan ( strašne cele ruky mám hnede z neho a nejde to ani za svet dole čítala som že vraj s citrónom a už to pomaly ide s tým dolu chvála bohu uz som sa zľakla 🙈🙈) čo nám dala pani doktorka a dala som jej úplne tenké vrstvy na tie vyrážky… dúfam že sa nám to nestane..

januela29
12. nov 2024

@evahunkova15 no mala po také fľaky ako keď sa náhodou olejom popáliš... a iné som jej nedávala len to... a pediatrička mi povedala, že to je krem pre dospelých nie pre detičky... čiže som rada ze jej nič po telíčku neostalo lebo nám kožná dala na to mastičku a hneď je to zabralo našťastie...

januela29
12. nov 2024

@evahunkova15 skus ju okupať vo vločkovom kúpeli normálne v horúcej vode uvaríš tak za hrsť vločiek a tu vodu jej dáš do kúpeľa... poradila mi to kožná a super to pomohlo...