Dobrý deň včera malému diagnostikovali tieto diagnózy. Je tu niekto komu to diagnostikovali v 5 rokoch ? Ak áno ako ste na tom ? Čo mám očakávať ?
spastickú diparézu vám diagn. len teraz? veď to neurol. vidí už dávno - už v útlom veku.
@deti95060810 áno bola som dosť nahnevaná kvôli tomu lebo malý je sledovaný od mala u neurológa lebo mal pseudocysty a k ničomu sme sa nedostali stále trvdeli že je to autizmus ktorý sme vylúčili keďže sme boli v špecializovanom centre . Dokonca sme boli aj u ortopéda kde nám povedali že je všetko v poriadku a nakoniec ma skrátené achil. šľachy
@veronika2952019 ach jaj totoje smutne, drzim palceky ak pojdete na operaciu, malo by sa to zlepsit
Stáva sa aj, že sa diparetická DMO zhodnotí až u 10 a viac ročných, to je realita v Slovakistane...
@kacena4 no dúfam ale najhoršie na tom je že vedeli že máme v rodine dosť deti s touto diagnózou ale nik ma nepočúval stále mi vraveli že to nemusel zdediť aj malý.
@deti95060810 nediv sa dysfáziu vedia v čechách presne diagnostikovat v 18 Mesiacoch na slovensku ani v 4 rokoch, všetko sa hned hodi na autizmus a veget dovi dop
smutné je stratila vela času a to dieta mohlo byt inde
@veronika2952019 dysfázia ked bude dobry logoped, špec pedagog a doma s ním makat tak po čase ani nik nebude musiet vediet že bol problém, doženie to časom len to je cez krv a pot doslova
o dysfazii je dost na nete ,pozeraj hlavne česke stranky a aj blog,
@veronika2952019 ahoj,dcéra sa narodila s pseudocystou , dmo spasticku hemipareza (ruka a noha jednej strane tela) potvrdená v 11mesiacoch.
Cvičíme od 6 mesiacov.tak zdravé deti to nikdy nebudú.len cvičiť ostáva
to su to 2 rozne dg. jedna je DMO a druha NKS (teraz po novom vyvinova jazykova porucha) nepises na akej urovni je ale trening trening a trening a ocakavaj ze zvladne beznu ZŠ s trochou tazkosti neviem v akej hlbke ma dane dg. (najm dysfaziu)