Fructolax sirup - skúsenosti u dedti, ktoré majú problém s vyprázdňovaním

chvostik1
28. máj 2021

Ahojte maminy, rada by som sa obrátila hlavne na tie, ktorých detičky majú problém s vyprázdňovaním, respektíve zápchami. Pomohlo vám užívanie tohto sirupu? Prípadne upravilo vyprázdňovanie alebo ste pri úprave kombinovali Fructolax aj s niečím iným? Je to na dlhodobé užívanie alebo je to sirup určený len na občasné jednorazové podanie (v popise uvedené 3 lyžice denne - asi ráno, obed, večera). Ďakujem za každú radu a skúsenosť.

simsalabim
28. máj 2021

@chvostik1 mojej dccere nepomohol. Najlepsie jej zabera - stale - doma varena ovsena kasa 2-3x do tyzdna (nie instatna). Vlocky treba varit - vtedy sa uvolni taky mazlavy gel (samozrejme v kasi ho nevidis, necitis) , ktory ulahcuje vyprazdnenie.

chvostik1
autor
28. máj 2021

@simsalabim Ahoj. Mohla by si mi prosím napísať recept? Ďakujem

simsalabim
28. máj 2021

@chvostik1 varim z hlavy... Pouzivam vodu ako Skoti, ale da sa aj s lubovolnym mliekom. Ovsene vlocky jemne + voda alebo mlieko. Varis na miernom plameni a miesas kym nezhustne, par minut, je to rychlovka, podla potreby prilej tekutinu alebo pridaj vlocky - casom prides na to, ake mnozstvo potrebujes. Ochut podla seba - struhane jablko, skorica, med, kakao, kokos pod... ako vam chuti. Nic dcere nezabera na pravidelnu stolicu ako toto - ani obycajne musli, co kvantum ovocia a zeleniny. Proste to musia byt uvarene vlocky a staci ich malo, 1-2 polievkove lyzice. Ak kasu nejaku dobu neje, hned ma problem a to uz ma 15 rokov.

chvostik1
autor
28. máj 2021

@simsalabim Ďakujem krásne za tip. Určite vyskúšam. Fructolax sme dnes zohnali ale dcéra ho vyplula 🙊🤦 a rozplakala sa. Takže ten už do nej nedostaneme ani keby neviem čo bolo. Zajtra nasadíme vločkovú terapiu.

simsalabim
28. máj 2021

@chvostik1 drzim palce 🍀 Kasu urcite ochutis tak, aby ju zjedla.

matuska87
21. jún 2023

@simsalabim ahoj ja sa chcem spýtať akú kašu robíš keď nie instantnú aby pomohla na vyprázdňovanie čo by pomohlo prosím skúsila som laktuozu fruktolax kocky a už nezaberá poráď mi prosim

simsalabim
21. jún 2023

@matuska87 no ja pouzivam ovsene vlocky z Lidla. Uvarim vo vode na kasu (nie s mliekom). A dochutim - arasidove maslo a trosku cokolady, alebo jablko a skorica, alebo horuce maliny/jahody/ribezle a vanilkovy cukor, alebo banan a med…. Cokolvek ma napadne.