Frejkova perinka a vaše skúsenosti

lusinda1989
7. nov 2012

Ahojte vcera sme boli na sone klbikov. Ako diagnoza nam bola napisana na pravom 2B a na lavom 1A a nakazal nam nosit frejkovu perinku. No ked som prisla domov nedalo mi to a pozerala som na internete a zistila som ze diagnoza 2B sa dava u deti starsich 3mesiacov a tak som teraz zmetena ze co to ma znamenat . *Nikeolkokrat sa ma dr pytal ako je mala stara a kedze ma 6 tyzdnov zda sa mi tato diagnoza zla. Objednala som sa na dalsie sono niekam inak k specialistovi na sukromnu kliniku. Myslite si ze som urobila spravne? Zatial do dalsieho sona budem malu balit nasiroko ale ta frejkova perinka sa mi zda dost prehnana a citala som o tom kopu clankov (vcera som stravila vecnost na nete) ze deti su nekludne spavaju zle atd... Mate niekto skusenosti????

lelulienocka
7. nov 2012

Ahoj aj moj syn nosil perinku bolo to dost zlé nosil ju až do 7mesiaca alepomohlo.Kto vie či by sa to neupravilo aj samo tažko povedat.Držím palce.

vevet
7. nov 2012

@lusinda1989 ahoj, my sme tiež nosili perinku, od 1mesiaca do 2,5mesiaca. Malý mal horšiu diagnozu kĺbikou, tiež sa mu to nepáčilo, no snažili sme sa vydržať, pomohla nám síce iba trošku, veľmi sa nám hýbala a posúvala, možno aj tým liečba musela pokračovať zasadrovaním, a potom nosením thubingen ortezy. Teraz je už dobre. Preto odporúčam perinku napriek všetkému nosiť a vydržať. Máte i ľahšiu diagnózu, takže sa to možno aj skôr upraví, uvidíte čo vám povie i špecialista.

vevet
7. nov 2012
tinka9000
7. nov 2012

ahoj, my sme mali predpísanú perinku od jedného mesiaca, tiež sme mali diagnózu 2B, boli horúčavy a malú tie traky škrabali na krku. Nestresovala som, po skúsenostiach okolia-ktorým dali rovno remence, a nemali ich ani raz, a upravilo sa im to po používaní 2 plienok. My sme perinku nemali ani raz, balili sme ale poctivo naširoko s 2 bavlnenými perinkami, a po 3 týždňoch na ďalšej kontrole to bolo v poriadku. Tie prvé kontroly sa robia strašne skoro, v 3-týždňoch,. resp. v 1 mesiaci tie kĺbiky ešte nie sú v tej jamke ako majú byť, ale to je normálne,kedysi sa chodilo na kontroly neskôr, keď sa už kĺbiky pekne zapasovali ako mali. Takže odporúčam - hneď začni baliť naširoko s dvoma bavlnenými plienkami a uvidíš, bude to v poriadku. Mimochodom, takto mala dcérka nôžky ešte širšie ako s tou perinkou, ktorá bola totálne nepoužiteľná. Držím palce.

lusinda1989
autor
8. nov 2012

@lelulienocka a preco ju nosil tak dlho ake ste vy mali to ciselne hodnotenie????

lusinda1989
autor
8. nov 2012

@vevet dakujeme je mi luto ze vas maly mal take problemy len ja nechapem preco nam dal zlu diagnozu ale tak co uz pockame do utorka co povie specialista zatial balime na siroko aby si malinka zvykala ak by tu perinku naozaj musela nosit...

lusinda1989
autor
8. nov 2012

@tinka9000 to ma tesi ze vy mate dobre skusenosti ja zatial malu balim iba s jednou plienkou a uvidim co povie doktor... ja hlavne nechapem ako moze dat diagnozu 2b co je diagnoza pre deti starsie ako 3mesiace... takze neviem uvidime v kazdom pripade dakujem za vase komentiky ste ma ukludnili ak bude musiet malinka nosit perinku tak ju bude urobim vsetko preto aby bola maximalne zdrava...

tinka9000
9. nov 2012

vieš ale tak ti poviem, že je všeobecne známe, že predpisujú kadejaké tieto "pomôcky" aj preto, aby si nahnali peniaze zo soc. poisť., ja by somtiež urobila maximum, aby bola malá zdravá, to jasné, ale tá perinka je fakt hlúposť, to povedal ešte aj náš pediater, a ďaleko efektívnejšie boli tie 2 plienky, nôžky mala lepšie od seba, ale už uvidíš.

lusinda1989
autor
14. nov 2012

taaaak po kontrolnom sone u ineho dr nemusime ani balit na siroko pekne nam vsetko na ultrazvuku ukazal a pomenoval takze sme veeelmi spokojni..... tesime sa a moja mala laska je tiez stastna ze si moze kopkat o sto sest 🙂

jana85946
16. feb 2016

ako sa má cvičiť s frejkovou perinkou? malá má iba týždeň a pri odchode z pôrodnice sme vyfasovali perinku, ale žiadne inštrukcie okrem toho že ju má nosiť nonstop. a keď skúšam cvik: spojiť lakeť s kolenom, tak v kolene jej niečo chrupne, neviem či to je dobré.

zuzulka474
28. apr 2016

Ahoj, ja mam len jednu otázočku 😊 mojej malej dali perinku ked bola na prvej kontrole, mala miernu dysplaziu... Ja som perinku nedávala pretože jej vadila bola mrzutá zle spala , ale balila som naširoko z troma plienkami neskôr len z dvoma a na poslednej kontrole to uz mala Ok.... No len doktor nakazil este dva mesiace baliť naširoko ( nevedel o tom ze som perinku nedávala ) ja uz dávam len pampersku . A moja otázka znie ci sa to moze este vrátiť ked to uz ma Ok???

kniha24
3. aug 2016

Viete mi vysvetliť čo znamená 2a, a druhá noha 2c?

terezka982
26. aug 2020

@zuzulka474 prosím dávala si 3 bavlnené plienky + pamperska? Aké hodnoty alfa ste mali?

zuzulka474
26. aug 2020

@terezka982 áno tri látkové + pamperska, hodnoty žiaľ neviem, bolo to už dávno.

terezka982
26. aug 2020

@zuzulka474 ja rozmýšľam ci na hoc nedám tak ako ty. Som zúfalá už z tej chujoviny celý deň sa trápim obe s tým 😢