Fraxiparine - alergia u dieťaťa

8. dec 2021

Ahojte kočky. Vy ktoré si musíte v tehu a v šestonedelì pichať fraxiparine, aký to malo dopad na zdravie narodeného dieťatka? Moja dcéra je alergička a stále s ňou behám po lekároch, rovnako dopadla aj neterka - dcéra mojej sestry ktorá si tiež musela v tehu a šestonedelí pichať fraxiparine. Ďakujem za zdieľanie skúseností.

e1i
8. dec 2021

mala som sice clexane, cele tehotenstvo a 6 týždnov po ale malej neni absolutne nic. myslim ze to nema suvislost s tym

autor
8. dec 2021

@e1i v príbalovom letáku je uvedené, že fraxipsrine sa NEMÁ užívať pri dojčení, nakoľko nie sú známe účinky na dieťa.

autor
8. dec 2021

@e1i clexane si brala kvôlu alergiám? Mne sa zhošil atopický ekzém, rozmýšľam že poprodím clexane.

e1i
8. dec 2021

predpokladam ze uzivanie indikoval lekar a teda si je vedomy toho ze sa to berie aj pocas dojcenia kedze su dg kedy sa to berie do 6 t po porode.

clexane mi naordinoval doktor, neziadala som si ho bolo to jeho rozhodnutie.
nadalej som toho nazoru ze suvis s alergiami dietata to nema. mm je farmaceut

autor
8. dec 2021

@e1i všetky tehotnê s trombofilnou potuchou si pichajú do konca šestonedelia, lebo vtedy je vydoké tiziko trombóz ;)

autor
8. dec 2021

@e1i to, že to indikuje lekár w volí menšie zlo pre ženu a bábätko, neznamená že to neškodí. Opskujem čo je písané v oríbalovom letáku ... jasné užívať ho v šestonedelí musím ale zaujíma ma, z čoho sú tie deti tak rozhodené.

e1i
8. dec 2021

alergologicke testy a potravinove intolerancie...

autor
8. dec 2021

@e1i majú ibe potvrdené silné alergie a aj intolerancie.

sasanka605
8. dec 2021

Nijaký vplyv, pichali som fraxi, potom coexane, potom bol výpadok clexane tak zas fraxi. Pichali som rok aj nieco pri prvom a skoro rok pri druhom. Počas tehotenstva, počas kojenia.

autor
8. dec 2021

@e1i mna zaujíma či aj iné mamičky majú silne alergické deti po fraxiparine. Ďakujem za rešpektovsnie otázky.

e1i
8. dec 2021

ale urcite nie na zaklade toho ze si pichala fraxik. moze to byt aj dedicne a nemusi to byt vobec ako od rodicov zdedene.

k otazke : nemaju mat preco alergicke deti po fraxiparine. to ti nikto nepovie ze to je alebo nie je z toho pokial by im nerobili test na konkretnu alergiu na fraxik

bu1bu
8. dec 2021

Pichla som si fraxiparin takmer 2r, pred otehotnením, počas tehotenstva aj po, dieťa je zdravé, bez alergií a intolerancií.

autor
8. dec 2021

@e1i počúvsj tu, som zdravotníčka pýtam sa na skúsemosti. Vy memáte alergie. Ďalujem za odpoveď.

kacena4
8. dec 2021

nestresuj alergiu ma dnes takmer kazde dieta a vacsina rodiciek si ani nemusela nic pichat, proste je taka doba chemicka z ktorej vznikaju alergie ☹

autor
8. dec 2021

@kacena4 áno to mi je jasné. Len tu ide o fakt závažné alwrgie a alerg. ekzèm veľkých rozmerov.

petamich
8. dec 2021

prosim ta a kde ste prisli na to, ze to sposobil fraxiparine alebo clexane, nemyslim to ironicky naozaj ma to zaujima, lebo alergie u deti do 2 rokov a hlavne dojcenych su velmi caste a vacsina sa z nich pred dovrsenim 2 rokov aj dostane

pichala som si clexane a fraxiparin a maly sa vysypal a mal ekzem - z orechov, kozny a pediater povedali, ze to je u dojcenych deti bezne, vysadila som orechy a ekzem je prec

autor
8. dec 2021

@petamich netvrdím že je, ale písala som čo je v príbalovom letáku a tam je jednoznačne napísané, že látky môžu prechádzať do mlieka a pri dojčení sa użívať nemá. S clexanom skúsenosť nemám. Opakujem, je mi jasné že ho užívať musím. Ale už ma napadá hocičo lebo zaujimavá zhoda náhod, u oboch detičiek nejde o bežné alergie ale vážne s vážnymi komplikáciami.

petamich
8. dec 2021

tak ono kedze na tehotnych a dojciacich zenach sa nevykonavaju klinicke studie, tak je to relativne bezne, ze je tam vyhrada v pribalovom letaku = farmako spolocnost nenesie zodpovednost, to ti ako zdravotnikovi nemusim vobec hovorit

len presne ako si napisala - dve zeny, dve deti to je statisticky naozaj nahoda, kazdopadne ako vravis, brat ho "musime" resp. chceme, kedze mnohe z nas (minimalne ja) tomu LWH vdacim za to, ze som to dieta donosila a ako hematologicky pacient okrem ineho po tromboze, som to vobec neriesila - len tak mimochodom moja hematologicka s fraxiparinom a dojcenim problem nemala ale vessel, ktory som brala pred tehotenstvom mi kvoli dojceniu odmietla predpisat 🤷‍♀️

zuzka2505
8. dec 2021

Pichala som si fraxiparin 2 roky počas tehotenstva aj dojčenia. Mala je zdravá nemá žiadne alergie.

autor
8. dec 2021

@petamich ďakujem za rešpektovanie otázky. Nie nemáte. Ďakujem stačí mi to.

jvlo
8. dec 2021

pri prvej dcére som si nič nepichala a má silné alergie, pri jej dvoch súrodencoch silný fraxiparine + anopyrín a majú oveľa miernejšie alergie

autor
8. dec 2021

@petamich ja som pred pôrodom mala krvné zrazeniny napriek tomu, že som od 14 tt. pichala fraxiparine ;(. Veľmi dobre si uvedomujem že pre mňa je esenciálny.

tinsssss
9. jún 2022

Ahoj, ja som si pichala, teda až od 30 TT po tromboze aj počas celého kojenia a mala nie je alergicka. Zaujala ma tvoja posledná odpoveď, mala si zrazeniny aj napriek pichaniu fraxi? To som v soku. Povedali ti, ako je to možné? Dakujem

sasanka605
10. jún 2022

@tinsssss mohla mat slabu davku. mne sa to stalo tiez a z 0,4 mi dvihli na 1,0 ked uz bola ta zrazenina

gabriela_obzerova
10. jún 2022

Ja som musela pri vsetkych troch detoch a aj dalej niekolko mesiacov pri dojceni. Vsetky su uplne zdrave. Sesternica je hematologicka. Este sa jej nestalo v praxi, ze by toto suviselo. Oni co nevedia na 100% vylucit, tak musia dat do neziaducich ucinkov a dojcenie najdete aj na niektorych vitaminoch…

ada309
10. jún 2022

Pichala som celé teho a dieťa alergie nemá.. Uz ma 5r.. Teraz pichám znova celé teho, uvidím po pôrode...

autor
10. jún 2022

@tinsssss zle som sa vyjadrila.
Aj teraz pred pôrodom (keďže týždňom tehotenstva prirodzene stúpajú zrážacie faktory aj u zdravých žien) som mala dedimér 349 ug/l a hematologyčka mi do správ uviedla, že toho času patologická aktivácia vnútorného cievneho zrážania, plazmatická hemostáza aktuáne kompenzovaná. Dávku mi však nechala aj napriek zlému dediméru aj teraz aj predtým 0.4.

Povedala, že zrážanlivosť sa hodnotí komplexne v súvislosti s vnútorným aj vonkajším zrážacím systémom, NIE LEN samotný dedimér. Ale videla som na nej, že bola prekvapená sama, že to tak stúplo. V pôrodnici mi jeden lekár povedal, že by to riešili až keď by som mala dedimér cez 600.

autor
10. jún 2022

sorry za preklepy 🙈

autor
10. jún 2022

@ada309 ja som zmenila na clexane v tomto tehu a aj napriek tomu, malý asi bude zas alergik, lebo má zvýšený reflux ako predošlé bábo (bol náš prvý príznak), plus tiež má až príliš suchú šupinatú kožu (na to nás dr. upozornila, že mávajú alergické detičky a prenášané čo tento nebol).

guiseppinka
10. jún 2022

Pri prvej som nepichala nic, ma ekzem, pri druhej som pichala asi posledny trimester a pri tretom od polky a oni su "cisti". Segra ma tiez z 3 deti jedno s ekzemom. Skor to u teba vidim na nejaky problem v rodine, ktory nebol nikdy odhaleny, lebo ved sa nerobili ziadne testy...